BAZĂ SPORTIVĂ LACUSTRĂ… Când primarul Vasile Pavăl a anunțat la Vaslui că pe locul unde se făcea bâlciul de Sfânta Maria va fi o modernă bază sportivă cu terenuri sintetice, nimeni nu se aștepta că aceste construcții vor fi lacustre. Cum vremea se desprimăvărează și încă temperaturile sunt cu minus, “superba” investiție seamănă mai degrabă cu un imens patinoar, iar în mijloc tronează o clădire, care pare uitată în mijlocul gheții ca un castel pierdut. Cam așa arată o investiție de milioane de lei, făcută la mișto de o firmă de apartament. Vasluienii care trec pe acolo se miră cum de o autoritate publică a permis să se construiască un asemenea obiectiv, într-o mlaștină. Ștefan cel Mare a folosit smârcurile Vasluiului în trecut, ca tactică militară, pentru a putea face față unei oști de 50 de ori mai numeroasă decât a sa, însă oamenii lui Buzatu care au scos Vasluiul din Evul Mediu, chiar au crezut că poți face terenuri sintetice de fotbal în mijlocul unei băltoace. Peisajul șantierului este unul dezolant. Sediul bazei sportive este aproape finalizat, terenul de fotbal, nivelat, delimitat cu borduri și garduri înalte, dar rolele de iarbă sintetică stau aruncate lângă cabina de pază, fiindcă nu pot fi puse peste apă. Pe ici, pe colo mai răsare câte o tufă de iarbă de Sudan, din pojghița de gheată care s-a format. Primul gând te duce că ar fi fost mai potrivit un patinoar decât teren de fotbal și ideea prinde contur când vezi parcarea în zig-zag, complet acoperită cu o gheață care lucește, care-ți dă sentimentul că ești chiar la un patinoar olimpic.
Reporterii Vremea Nouă au încercat să-l identifice pe Dorel, idiotul care a decis să facă o bază sportivă în mlaștină, fără să prevadă un sistem de drenaj. Acest detaliu este important de scos în evidență, fiindcă nicio investiție făcută din bani publici nu se face fără studii geo și fără un studiu de fezabilitate. Surpriza vine din faptul că reprezentanții Primăriei Vaslui și cei de la București, de la Compania Națională de Investiții (CNI), își aruncă vina unul în curtea celuilalt. Trebuie precizat din capul locului că CNI este instituția care finanțează proiectul și răspunde de construcția sa, iar Primăria Vaslui, beneficiarul. Purtătorul de cuvânt de la CNI ne-a rugat să-i solicităm în scris doleanțele noastre, dar ne-a precizat că proiectul bazei sportive este tipizat și multiplicat pe mai multe locații din țară, iar în funcție de particularitățile terenului și a studiilor geo, se fac unele abnotări ale proiectului. Dar că, mai spune funcționarul, obligatoriu la dosar, când a fost aprobată investiția, Primăria trebuia să depună documentele legate de teren. Numai că, nu se știe cum, studiile geo au fost depuse și, din acest motiv, terenul de sport și întreaga bază este o construcție lacustră. Răspunsul complet, probabil că o să-l primim în 30 de zile, până atunci pe terenul de fotbal deja se poate face o orezărie, dacă tot s-a nivelat și s-au pus borduri, ca să țină apa.
Explicațiile primarului Vasile Pavăl: “Există o vină, dar sunt soluții”. Dar turcul plătește!
Primarul municipiului Vaslui ne-a liniștit. Știe de problemă, dar ne-a asigurat că se rezolvă. “Da, am discutat cu cei de la CNI, se va da o soluție tehnică, vom ridica nivelul la teren, pentru a face sistemul de drenaj. A fost o eroare de proiectare, probabil nu s-a ținut cont de particularitățile terenului care are pânza freatică la suprafață”, a spus sigur pe el primarul. Dar, cu ce costuri se vor face aceste complicate operații sau, mai bine spus, cât costă în plus să faci acest sistem când totul e aproape terminat, nu ne-a spus primarul. Și nici dacă cineva a dus la București, la CNI, studiile geo. Cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții au sistat lucrările și au decis să nu semneze nicio recepție. Fără să-și dea numele, fiindcă politica acestei instituții regionalizate nu permite angajaților din Vaslui să aibă opinii, un inspector ne-a explicat că vinovați sunt și cei de la CNI, dar și de la Primărie. Iar că, prin neimplicarea lor și faptul că proiectantul nu s-a deranjat să vină la Vaslui, a rezultat încă o dovadă în plus de ce turcii au pierdut la Vaslui, acum 549 de ani, bătălia cu răzeșii lui Ștefan cel Mare.
Cine e Dorel, constructorul sau proiectantul? Totuși, merită un premiu pentru că în cele din urmă au reușit să construiască un… patinoar
DATE OFICIALE… Pentru a fi deontologi până la capăt, o să dăm câteva detalii despre executanții lucrării, pe care CNI le-a afișat pe panoul fixat pe peretele de la ghereta paznicului. Firma care construiește este așa cum am spus, înregistrată într-un apartament de pe lângă București, mai exact de la Ștefăneștii de Jos, nu departe de locul unde fiul lui Buzatu și-a închiriat un apartament cât a fost secretar general adjunct la Guvern. Numele acestei companii este SC Hentza Business SRL, iar sediul este în comuna Ștefăneștii de Jos, strada Linia de Centura, nr.50, bl H8, ap 003, județul Ilfov. Firma are 29 de angajați, în 2022 a avut o cifră de afaceri de aproape 23 de milioane de lei, cu un profit de peste jumătate de milioan de lei. La proiect a lucrat SC Agatul Instal SRL din București, o companie mai veche, dar destul de micuță, dacă ne gândim că are 2 angajați și o cifră de afaceri de 142.000 de lei pe anul 2022, an care i-a fost și potrivnic, fiindcă compania este pe pierdere.
Vasluieni cât de proşti puteţi fi să staţi de 30 de ani să vă tuta PSD vă meritaţi soarta a-ţi ajuns de râsul curcilor să râdă o ţară întreagă de voi toate bancurile încep cu Vaslui
Milioane furate de aceasta clica pesedista…
Stati sa vedeti cat se va fura cu constructia noului spital de infectioase, lucrare care a fost data lui Adriantrans!!!! Voi va dati seama ce hotii sunt acolo, ala nu stie sa dea cu var, de unde are el echipa sa ridice un spital. O sa se darame peste doctori si bolnavi. Cum sa dai asa ceva, unuia care schimba cauciucuri la masini, doar daca e lucratura ordinara.
Băgată pe gat de Ciolacu si guvernul sau.