spot_img
spot_img
5.3 C
Vaslui
24-nov.-2024
spot_img
spot_img

Cum aratã si cum se completeazã fisa de înscriere la liceu pentru anul scolar 2021-2022

- Advertisement -

ÎNSCRIERI…Pentru admiterea în clasa a IX-a, în anul scolar 2021-2022, elevii vasluieni trebuie sã completeze o fisã de înscriere, în care vor nota optiunile pentru liceele si specializãrile dorite, în ordinea preferintelor. Repartizarea elevilor la licee se va face dupã medii si optiuni. Astfel, o atentie sporitã trebuie alocatã modului în care se va completa fisa de înscriere, pentru a nu exista erori.

Completarea fisei de înscriere trebuie sã se facã tinând cont mai ales de preferintele elevului. Totusi, pãrintii si dirigintele pot fi în mãsurã sã evalueze corect sansele elevului de a intra la un anumit profil sau dacã o anumitã specializare i se potriveste. La completarea fisei, elevii trebuie sã noteze codurile specializãrilor pentru care opteazã, în ordinea preferintelor. Aceste coduri sunt unice pentru fiecare specializare, iar elevii si pãrintii le vor afla la scoalã. Ulterior, elevii vor fi repartizati în functie de media de admitere si de optiunile exprimate. Calculul mediei de admitere la liceu pentru anul 2021 se face dupã cum urmeazã:

MA= 0,2 x ABS + 0.8 x EN

Unde:

MA = media de admitere;

ABS = media generalã de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

EN = media generalã obtinutã la evaluarea nationalã

Cum se completeazã fisa pentru repartizarea computerizatã?

Pentru a întelege mai usor algoritmul de repartizare la liceu, luãm urmãtoarele exemple:

  1. Presupunem cã elevul „A” are media 10. El este cel mai bun din judet, este repartizat primul, deci la prima sa optiune. El este primul care ocupã primul loc din judet.
  2. Presupunem cã elevul „B” are media 9. La prima sa optiune s-au ocupat 10 locuri de cãtre alti elevi cu medii mai mari decât media lui. El va fi al 11-lea repartizat la prima sa optiune.
  3. Presupunem cã elevul „C” are media 8. La optiunea pe care a notat-o el pe primul loc s-au ocupat deja toate locurile de cãtre elevi cu medii mai mari decât a lui. Astfel, el va fi repartizat la a doua optiune, dacã mai existã locuri libere. Dacã si la a doua optiune locurile sunt ocupate de elevi cu medii mai mari, se verificã cea de a treia optiune de pe lista sa, pânã la gãsirea unei optiuni la care mai sunt locuri libere.

Este bine de retinut cã nu pot exista cazuri în care „locul tãu” sã fie ocupat de cineva cu o medie mai micã decât a ta, deoarece vei fi repartizat înaintea lui. Un exemplu în acest sens îl reprezintã situatia de la punctul 4.

  1. Presupunând cã elevul „D” are media de admitere 8.93 si optiunea X pe locul 2 în fisa de optiuni, iar elevul „E” are media de admitere 8.91 si optiunea X pe locul 1 în fisa de optiuni, candidatul „D” are prioritate la repartizarea pentru optiunea X (în cazul în care candidatul A nu a fost repartizat la optiunea de pe primul loc), având media mai mare decât „E”. Asadar, media este primul criteriu de departajare.

Admitere liceu 2021. Exemplu de completare a optiunilor:

Dacã prima optiune este pentru specializarea stiinte ale naturii, liceu – cursuri de zi, din Liceul Y, care are în brosurã codul 107, atunci elevul va completa pozitia 1 din fisã astfel:

Celelalte optiuni pentru licee se completeazã în acelasi mod, în ordinea preferintelor, prin precizarea codului alocat fiecãrei optiuni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.