spot_img
spot_img
7.1 C
Vaslui
10-ian.-2025

Cum a fost furat combustibil de 2 milioane de euro din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu

- Advertisement -

Cazul furtului de combustibil de două milioane de dolari de la baza militară americană din Mihail Kogălniceanu a făcut vâlvă la finalul lunii noiembrie. „Adevărul” a aflat metoda prin care operau hoţii de carburant şi a vorbit despre acest caz cu oficiali ai Pentagonului.

Pe 24 noiembrie a.c., procurori ai DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO au făcut şase percheziţii domiciliare în judeţul Constanţa. Procurorii au descoperit că, începând cu 2017, pe teritoriul României, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii, timp de patru ani, a infracţiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparţinând guvernului S.U.A., în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum şi din zonele dedicate efectuării unor exerciţii tactice militare situate în judeţul Constanţa. În total, şapte persoane sunt cercetate pentru furt calificat.

Surse judiciare au dezvăluit în exclusivitate pentru „Adevărul” cum au operat hoţii timp de patru ani la una dintre cele mai securizate baze militare din România şi din Europa de Est.

Cele şapte persoane lucrau la o societate comercială din Constanţa ce se ocupa cu administrarea generatoarelor din cadrul bazei militare Mihail Kogălniceanu. Practic, cei şapte alimentau generatoarele cu motorină. La intervale bine stabilite de timp, angajaţii societăţii comerciale veneau la baza militară Mihail Kogălniceanu cu cisterne pline cu combustibil pentru a alimenta generatoarele. La intrarea în bază, respectivii prezentau documentele justificative, după care îşi continuau drumul cu cisternele până le fiecare generator. Numai că, după cum au confirmat surse judiciare pentru „Adevărul”, cei şapte nu alimentau generatoarele cu cantitatea de combustibil conform contractului şi documentelor, ci îşi păstrau şi ei o cantitate cu care plecau în cisternă. Iar la ieşirea din baza militară nimeni nu avea cum să verifice dacă în cisternă mai este sau nu combustibil.

Citeste mai mult: adev.ro/r3ni47

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.