Cuişoarele, mirodenii cunoscute de toata lumea, sunt defapt bobocii florilor roz ai arborelui de cuişoare, Eugenia caryophyllus. Acesti boboci sunt culeşi manual atunci când au culoarea roz şi aproximativ 0,5 – 1 cm in diametru iar apoi sunt usucati până capătă culoarea maro. Cuişoarele au un gust picant şi dulce în acelaşi timp, foarte aromat, ducand cu gandul la climatul tropical în care cresc.
Cuişoarele sunt originare din Insulele Moluce,Indonezia, cunoscute şi ca Insulele Mirodeniilor. Cuişoarele au fost folosite în Asia de peste 2000 de ani. Datorită gustului lor dulce şi foarte aromat, cuişoarele erau folosite pe la 200 inainte de Hristos de către curtenii chinezi pentru a avea o respiraţie proaspătă atunci când se adresau împăratui, pentru a nu-l ofensa, altfel putand fi chiar decapitati.
Citeste mai multe pe: http://www.frunza-verde.ro/cuisoare