spot_img
spot_img
2.5 C
Vaslui
06-apr.-2025

Cu stema în frunte, dar cu WC-ul în fundul curții

- Advertisement -

SCHIMBAREA LA FAȚĂ… Ziua de 6 februarie 2025 reprezintă un moment istoric pentru locuitorii comunei Pădureni din județul Vaslui. Este ziua în care Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat deschiderea procedurii de transparență decizională a procesului de elaborare a proiectului următorului act normativ – Hotărâre a Guvernului privind aprobarea stemei comunei Pădureni, județul Vaslui. La fel ca multe alte comune din județ, și Pădureniul a pășit, în ultimii ani, pe drumul ieșirii din noroaie și subdezvoltare, așa că primarul Temistocle Diaconu își permite și câte o piruetă legislativă, din când în când . Până să finalizeze lucrările la rețeaua de apă și canalizare, sau la modernizarea infrastructurii rutiere, edilul cu cele mai multe mandate din județul Vaslui se va putea lăuda că folosește în înscrisurile oficiale steme reprezentate heraldic. Pentru că altfel pui umărul la treabă când ai un blazon de apărat.

Potrivit prevederilor legale, “stemele județelor, municipiilor, orașelor și comunelor se aprobă de Guvern, la propunerea consiliilor județene sau, după caz, a consiliilor locale, cu avizul Comisiei Naționale de Heraldică, Genealogie și Sigilografie”. Considerată drept adevărata imagine a unei comunități rurale, indiferent cât de mică sau cât de mare este aceasta, stema este blazonul și cartea de vizită a oamenilor ce conviețuiesc pe meleagurile respective. Stema, ca fenomen heraldic, face legătura între trecut, prezent și viitor, exprimând sintetic istoria zonei, aspirațiile, conservarea tradiției, preocupările cotidiene, idealurile colectivităților umane respective. În acest sens, Consiliul local al comunei Pădureni a adoptat Hotărârea nr. 26/2022 prin care și-a însușit proiectul de stemă. În data de 25 septembrie 2022, proiectul a primit undă verde și din partea Prefectului județului Vaslui. Proiectul de stemă ce s-a discutat de comisia județeană formată din specialiști în istorie, heraldică, sociologie, economie, folclor și alte domenii, a fost inclusiv supus vizionării și dezbaterii publice. Ulterior, proiectul însoțit de un memoriu justificativ, însușit de prefectul județului Vaslui și de președintele Consiliului Județean Vaslui, a fost avizat de Comisia Națională de Heraldică, Genealogie și Sigilografie a Academiei Române. Ca noua stemă să fie însușită în mod oficial de comuna Pădureni, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a elaborat proiectul de hotărâre a Guvernului privind aprobarea stemei comunei Pădureni, județul Vaslui, pe care îl supune spre adoptare.

Descrierea stemei

Stema comunei Pădureni se compune dintr-un scut francez antic, triunghiular, cu marginile rotunjite, roșu, tăiat de o fascie de argint încărcată cu șase romburi dințate roșii. În partea superioară, se află două ghinde cu câte două frunze, iar în partea inferioară se află o ghindă cu două frunze, totul de aur. Scutul este timbrat cu o coroană murală de argint cu un turn crenelat.

Semnificația elementelor însumate

Ghindele cu frunzele de stejar, constituie arma vorbitoare, făcând aluzie la denumirea localității care vine de la bogăția silvică a zonei. Romburile dințate reprezintă ornamentele specifice portului popular pădurenesc, semnificând viața culturală și artistică a localității. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună. 

Stațiunea turistică din rural

Comuna Pădureni a devenit cunoscută în toată țara datorită piscinei care în fiecare vară atrage mii de tineri din toate împrejurimile. Tot la Pădureni a fost construit un sat de vacanță unde oameni se pot caza în regim hotelier, parcuri de agrement cu foișoare, un teatru de vară și teren de sport cu nocturnă. Numai că Pădureni înseamnă și satele componente, în număr de șapte. Spre deosebire de centrul comunei, în aceste sate componente, drumurile de pământ nu au fost asfaltate, rețeaua de apă și canalizare lipsește cu desăvârșire, iar wc-urie din fundul curții sunt un “must have”, în continuare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

  1. Stati linistiti cand o sa fie primar TDY o sa aveti de toate. Dar mai trebuie sa mai asteptati vreo 30 de ani. Pana atunci dl TDY sa mearga la pascut oile ca e deficit mate de ciobani in zona.

    • DISPERAREA ESTE CAM GROASĂ LA CURU VOSTRU VOI CARE NU ȘTIȚI NIMIC SA FACEȚI INAFARA DE A FURA AVEȚI URA PE CEI CARE MUNCESC ..NU TOȚI POT STA SLUGA CA VOI
      SI DACA VA INTRA TDY LA CINE VA REFERIȚI VOI VEȚI MERGE TOȚI LA PUȘCĂRIE DIN TATA IN FIU !
      SE AUDE CA SEA LUAT DOI AVOCAȚI ȘI VA CERE DOCUMENTE PE ETAPE DIN ACTIVITATEA VOASTRĂ ȘI POATE VĂ CERE ȘI UN CONTROL FOSCAL LA CEI CARE VĂ PLÂNGEAȚI CA AVEȚI SALARII MICI ȘI CHELTUIȚI ÎN RENOVARI DE CASE AUTOTURISME ȘI FRECAȚI MAȘINILE MAI CEVA CA TAXIURILE
      DE UNDE ATÂTEA BANI ÎN FIGURILE VOASTRE DACĂ AVEȚI SALARII MICI HOȚILOR MIZERIILOR

  2. În ce-l privește pe „cetățean Ivanesti” las-o moale, vor veni niște dezvăluiri și despre tine, cum ai fost angajat și nu numai………..

  3. Numai orbii și slugoii nu văd trista realitate din celelalte sate ale așa zisei „comună fenomen”. Având în vedere că sunt votanți de încredere, fiecare face ce vrea, când vrea și cum vrea, nu este nici un fel de disciplină sau bun simț……. Da’ nu-i nici-o problemă, încep să plece spre lumea veșnică cei care votează la comandă, iar slugoii vor fi nevoiți să dispară din schemă….. Așa să vă ajute Bunul Dumnezeu 🙏🙏🙏

  4. VRN cu colaboratorii voștri, săgețile lui Tătaru, ce va mai place șaorma cu de toate. Un ziar de căcat, pus numai pe mizerii.
    De ce nu promovați și ce a făcut frumos primarul?? Va spun eu, pentru ca Tudy e un om de nimic ca și voi și toți penelistii…….
    Numai saorma…..

  5. Ivanesti i are trei case,nici măcar nu se justifică investițiile care sunt făcute,cheltuieli din banul public care se pot face altceva pentru folosul comunității.

  6. Când am terminat facultatea înainte de anul 1989,am luat repartiția la Padureni pentru că era aproape de Huși,deci am cunoscut foarte bine locul ,dar și pe Temistocle care era învățător pe atunci. După trei ani am plecat cu serviciul în altă parte, după anul 1989 am venit din nou in aceasta localitate si nu imi venea să cred câte lucruri frumoase s-au făcut în această perioadă si toate aceste lucruri s-au făcut de când era primar Temistocle.Padurenii este într-adevăr o comună europeană unde ai toate condițiile necesare pentru a locui. Nu cred că merită să tot aruncați cu noroi in acest om,ori din invidie ori din prostie,așa că mai lăsați omul în pace să facă ce știe mai bine.Județul este cunoscut și datorită acestei comunități,de unde multe localități ar trebui să ia exemplu inclusiv Hușiul care este vecin.

    • Ar trebui să-ți plimbi anatomia și prin satele componente Ivanesti, Capotesti, Davidesti să vezi ce drumuri dezastruoase sunt.Ce drum asfaltat e ăla care se oprește în câmp și n-a ajuns până la marginea Ivănestiului,nu mai vorbim de străzile satelor.De apă nici atât,doar e zonă viticolă.Aductiunea de apă sau niște fântâni nu se pot realiza dacă nu ai stemă heraldica?

      • Moromete prostul satului, vezi ca la Ivanesti este apa in tot satul si referitor la drumurile asfaltate, ia si du-te sa le vezi poate nu ai ajuns de mult prin sat…

        • Abea când plouă ajunge apa în robinete la ivanesti și aia ca din gârlă …vara nu avem apă aproape deloc canalizare deloc de lucru deloc !
          Nu mai susțineți un moș comunist lingăilor ! A mâncat și a băut toată viața cu cățeii lui pe suferința noastră ! Rușine rușine să vă fie

        • Abea când plouă ajunge apa în robinete la ivanesti și aia ca din gârlă …vara nu avem apă aproape deloc canalizare deloc de lucru deloc !
          Nu mai susțineți un moș comunist lingăilor ! A mâncat și a băut toată viața cu cățeii lui pe suferința noastră ! Rușine rușine să vă fie

    • Poate esti din cei cu pensii mari și care ai lins farfuriile pe la petrecerile unde se cumpără din banii cetățenilor și sponsorizări de la cei care țin pământurile din rezerva primăriei de lauzi atâta
      Ia-o
      Pe
      Jos la pas pe străzi prin comuna și vezi realitatea cum
      Sunt case părăsite și drumuri fără minimul
      De condiții secaturilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.