spot_img
spot_img
4.3 C
Vaslui
29-nov.-2024
spot_img
spot_img

Cu executorii judecătorești pe urmele lui, consilierul Ioan Iacob s-a apucat de „sponsorizări” mărinimoase!

- Advertisement -
EXECUTAT… Consilierul PSD Ioan Iacob a făcut acte de caritate pentru binele târgului dar, culmea, în acest timp, mai mulți executori judecătorești erau pe urmele sale, pentru datorii deloc de neglijat.

EI, POFTIM!… Paradox total în cazul „filantropului” de la Huși, Ioan Iacob, cel care, din mărinimia sufletului, ar fi executat cu firma sa lucrări la o grădiniță din oraș, în valoare de 45.000 lei! Anul acesta, când consilierul PSD Ioan Iacob a făcut coșcogeamitea actul de caritate pentru binele târgului, culmea, mai mulți executori judecătorești erau pe urmele sale, pentru datorii deloc de neglijat. Aceștia s-au adresat instanței Judecătoriei Huși care le-a dat dreptate, stabilind că Ioan Iacob și firma sa, Termo-Cip SRL, e rău-platnică și are datorii cu zecile de mii la o firmă de leasing, la un depozit de materiale de construcții, dar chiar și la o bancă, unde „a uitat” să își achite un credit. Practic, în martie, în iunie și în iulie, portăreii au dat buzna peste „binefăcătorul” Ioan Iacob, ca să recupereze datorii neachitate în valoare adunată de 33.055 lei. Evident că în acest context, scepticismul celor care cred că sub „sponsorizarea” de la Grădinița nr. 3 se află, de fapt, mascată o teribilă foame de bani, începe să prindă un pic de contur. Până la urmă, maneva aceasta, dacă ea este, nu reprezintă vreo noutate pentru o administrație făcută… așa cum se face cam peste tot, însă ceea ce deranjează e convingerea vizibilă a protagoniștilor că cetățenii pot fi foarte ușor luați de fraieri, cu asemenea matrapazlâcuri vechi și deloc ingenioase, ambalate în povești cu filantropi îngropați în datorii.

Consilierul Ioan Iacob e de pomină! În 2021, anul în care instanța Judecătoriei Huși a admis nu mai puțin de trei executări silite pe numele său și al firmei sale, Termo-Cip SRL, pe acesta l-a apucat… filantropia! Luat la întrebări pe seama faptului că, fiind consilier local, nu are voie deloc să aibă afaceri cu Primăria Huși, Ioan Iacob a invocat că lucrările făcute la grădiniță ar fi, de fapt, „o sponsorizare”. A spus că da, are contract de 45.000 lei, dar a încasat 0 lei, deci practic…toată munca firmei lui a fost dată de pomană. Cum Agenția Națională de Integritate (ANI) mai ațipește la serviciu câteodată, explicația consilierului Iacob a rămas valabilă. Nu și pentru cei care s-au amuzat teribil de trăsnaia găsită drept explicație. Hazul a rezultat din paradoxul acesta, potrivit căruia Iacob e rău-platnic pentru o bancă, pentru o firmă de leasing și o firmă parteneră, dar pentru Primărie e o inimă largă, gata să muncească degeaba.

Adevărații sponsori din Huși, recunoscuți pentru faptele lor caritabile constante, s-au supărat un pic pe „filantropul” de la Primărie

„Em râs maxim când am văzut că s-a declarat un sponsor generos. Cine? Ion? Nu am nimic personal cu el, bravo lui că știe să se descurce. E cam rău de datorie și el știe. Nu vedeți că nu își achită datoriile personale, de unde să mai facă el donații pentru cineva? Chiar am râs când am auzit că se dă sponsor. Hai să nu ne luăm de proști. E o mică șopârlă, prin care s-au dus niște bani cumva, undeva, nu știm unde. Treaba lui cum se descurcă, dar nu e frumos să te dai ceea ce nu ești. Nu aș fi vorbit, dar aici m-am supărat. Cum să te dai sponsor într-un oraș în care chiar sunt sponsori adevărați, oameni care ajută multă lume necăjită. Întrebați pe ordine cum se numesc adevărații sponsori din Huși și îți vor da două, trei nume mari, de oameni de afaceri foarte serioși. De ce nu a sponsorizat niște săraci? Tu sponsorizezi Primăria? Aici e o problemă”, au comentat cei care îl cunosc pe consilier.

Dacă tăcea, sponsor generos rămânea!

De reamintit faptul că toată dilema a pornit de la o interpelare a liberalilor din CL, care au fost contrariați de faptul că varul abia dat pe pereții unei grădinițe a început să… înflorească. Ioan Iacob a recunoscut că el și firma sa au făcut lucrările, deși legea spune că un consilier nu are voie să aibă afaceri cu Primăria. Ca s-o dreagă, pentru contractul încheiat în valoare de 45.000 lei, acesta a menționat pe hârtie că a încasat „0 lei”, tocmai că, dacă ar fi luat vreun ban, și-ar fi pierdut scaunul din Primărie. Întrebat de situație, Ioan Iacob a dat-o frumos și a spus că ” a fost o sponsorizare”. Una de mântuială, dacă este cum spun liberalii că deja cade varul de pe pereți, dar și una cel puțin ciudată, făcută în condițiile în care consilierul avea trei procese pe rol, în care o bancă, o societate de leasing și o firmă locală îi cereau să își achite datoriile în valoare de zeci de mii de lei. Toată situația ar fi rămas în contextul Consiliului Local Huși, care, oricum, nu își va schimba tiparele prea curând, însă siguranța prea apăsată cu care, în ședința CL, Ioan Iacob a crezut că își poate asuma rolul de „sponsor” generos al Primăriei Huși, a meritat un mic ecou public ce nu va ajunge niciodată la ANI, sunt convinși scepticii.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.