spot_img
spot_img
8.9 C
Vaslui
18-ian.-2025

Crima nerezolvatã de la Husi „împlineste” 13 ani!

- Advertisement -

A.N. Peste câteva zile se împlineste al treisprezecelea an de când s-a comis o crimã înfiorãtoare chiar în centrul Husului, însã, în ciuda unei anchetei ample, ba chiar si a presiunii publice pentru aflarea adevãrului, nimeni nu stie nici astãzi cine a ucis-o pe directoarea Muzeului Municipal Husi, Violeta Veturia Teodoru Bazarciuc. Strangulatã, se pare, cu firul de la telefonul fix, trupul femeii a fost descoperit de un coleg de serviciu. Interesant este cã si azi dosarul este în lucru pe masa procurorilor, iar ei se declarã optimisti în ceea ce priveste… gãsirea criminalului.

Din 2000 încoace, toamna, la Husi, aduce cu ea si multe semne de întrebare, legate de faptul cã pe 13 octombrie, acum 13 ani, s-a comis o crimã al cãrei autor, rãmas necunoscut, pare pierdut definitiv în negura timpului. Desi tragicul eveniment a socat opinia publicã la momentul producerii sale, iar anchetatorii au declansat ample cercetãri, criminalul sau criminalii nu au fost de gãsit. Au fost audiate zeci de persoane care ar fi putut avea legãturã cu cazul, colegii de serviciu ai victimei, apropiatii Violetei Bazarciuc, prieteni, dar si oameni cu care nu a avut o relatie prea bunã, însã nimic concret! Nimeni nu a putut da niciun detaliu despre ceea ce s-a petrecut în acea dimineatã, între orele 7,00 si 9, 00, timpul în care anchetatorii au estimat cã este cel în care s-a produs crima. S-a mai constatat cã, înainte cu aproape o orã de momentul fatal, directoarea Muzeului din Husi a avut o convorbire telefonicã de pe telefonul fix din biroul sãu, aflat în incinta Muzeului Municipal, însã politistii nu au fãcut publicã persoana cu care victima a purtat conversatia. Se cunoaste însã faptul cã aceasta nu a avut legãturã cu cele petrecute ulterior, dar a oferit informatii pretioase anchetatorilor, care au aflat cã Violeta Bazarciuc era într-o stare normalã si nu s-a plâns de nimic. Cel care a descoperit trupul neînsufletit al directoarei a fost muzeograful Paul Salomeea. Acesta a povestit cã femeia era jos, pe podea, într-o pozitie nefireascã. A anuntat imediat Politia. De atunci si pânã acum, despre criminalul Violetei Bazarciuc, nu s-a mai aflat nimic. Initial s-a mers si pe ideea unei sinucideri, însã, în luna decembrie a anului 2000, Iosif Szulczer, seful IPJ Vaslui, s-a pronuntat clar în acest caz, arãtând cã a fost vorba despre o crimã, o crimã rãmasã ani în sir cu Autor Necunoscut (A.N.). Anchetatorii au fãcut un portret robot al posibilului criminal, au luat o multime de probe biologice de la fata locului, amprente si alte dovezi importante, însã zadarnic! Nici dupã 13 ani nu s-a gãsit autorul.

Legende cu „racheti” rusi si hoti de comori!

Socati de cele întâmplate, husenii au cãutat si încã mai cautã rãspunsuri în acest caz. În lipsa adevãrului, s-au tesut legende despre posibilele cauze. S-a spus chiar cã „rachetii” rusi, veniti în România pentru a prãda muzeul, au fost cei care au ucis-o, vrând sã punã mâna pe tezaurul descoperit de Violeta Bazarciuc, în situl arheologic de la Bunesti-Averesti. Nu stiau, spun cei care au trãit intens acest eveniment tragic, la momentul acela, cã toatã comoara fusese dusã la Muzeul Judetean Vaslui, unde erau conditii pentru o mai bunã pãstrare. Era vorba despre mai multe obiecte cu o extraordinarã valoare istoricã, între care s-a remarcat o diademã princiarã din aur.

Gãsim criminalul dupã 13 ani?!

În prezent, dosarul se aflã la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui si de el se ocupã procurorul Alice Ruja. Acesta a declarat cã dosarul este în lucru. „Deocamdatã, nu a fost timp sã mã ocup de acest dosar, fiind dosare mult mai urgente, însã eu cred cã autorul va fi cunoscut, nu peste mult timp”, a declarat procurorul Alice Ruja.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.