Constatinescu va planta panselute si va mãtura strãzile Bârladului
INFRACTOR SI MINCINOS…Iatã ce contine acordul încheiat cu procurorii de pe lângã Curtea de Apel Iasi, prin care fostul primar, Titi Constantinescu si-a recunoscut vinovãtia în dosarul 955/189/2015, privind comiterea infractiunii de conflict de interese: un an de închisoare cu suspendare, interzicerea unor drepturi printre care si acela de a ocupa o functie publicã care implicã exercitiul autoritãtii de stat, frecventarea programelor de reintegrare socialã derulate de serviciul de probatiune si executarea unor ore de muncã în folosul comunitãtii. Acesta este adevãratul motiv si nu melodrama de prost gust, cu lacrimi de crocodil din fata consilierilor locali bârlãdeni. Se pune întrebarea: cum si-au permis consilierii locali sã aprobe cheltuirea din banii publici pentru editarea unei publicatii prin care fostul viceprimar, dovedit infractor, îsi face reclamã asumându-si niste realizãri, rezultate din acte de coruptie? Vã prezentãm mai jos, în exclusivitate, ce contine acordul de recunoastere a vinovãtiei încheiat de ex-primarul Constantinescu cu procurorii, din care reiese cã tot ce se zvonea despre Titi, acuma devenit realitate: a subcontractat lucrãri de la firma de casã Urbanproiect, administratã de Viorel Dumitrasc, firmã care câstiga pe bandã rulantã licitatiile de la CLM Bârlad, materialele de constructie erau cumpãrate de la firma lui Titi, iar utilajele sale erau închiriate celor care câstigau licitatii. Pentru mai putin, alti primar stau la rãcoare, Constantinescu îsi permite sã cheltuie bani publici pentru reabilitarea imaginii. asa se întâmplã când faci întelegeri cu infractorii. Cititi si vã minunati!
Dosarul 955/189/2015, privind acordul de vinovãtie încheiat de Titi Constantinescu cu procurorii ieseni de la Curtea de Apel Iasi, contine nu mai putin de opt volume. În dosar, procurorii îl acuzã pe Constantin Constantinescu, fost primar al Bârladului pânã la 1 martie, de comiterea infractiunii de conflict de interese. Fostul primar a crezut cã pãcãleste pe toatã lumea cedând formal actiunile firmei sale, Constructii Consult SRL Bârlad, concubina Cristina Andrei si ulterior, când lucrurile s-au împutin contabilei Cristina Negru. Firmele care câstigau licitatii din bani publici, unde Titi Constantinescu era ordonator pricipal de credite, erau obligate sã subcontracteze sau sã cumpere materiale de la firma sa. O altã manevrã era închirierea utilajelor cãtre cei care câstigau licitatiile. Adicã cu o mânã semna contracte, iar cu alte îi lua înapoi prin firma pe care o controla. Hilarã e declaratia pe care a dat-o în fata procurorilor, spunând cã acasã nu discuta afaceri cu concubina sa, ci doar chestii gospodãresti. În prezentarea acordului, procurorii spun cã primarul Titi avea obligatia sã se abtinã de la semnarea contractelor de lucrãri, stiind bine cã legea îl pedepseste. Dar sã vedem ce scriu procurorii negru pe alb!
Relatiile comerciale cu Urbanproiect
“Numitul Dumitrasc Viorel I, martor în dosar, administrator al SC Urbanproiect SA, în perioada 2008-iulie 2011, a avut calitatea de membru în CLM Bârlad. A participat uneori ca presedinte de sedintã, între 2008 si 2010, la sedintele CLM Bârlad prin care au fost aprobate documentatia tehnicã-economicã a obiectivului de investitii, proiectul tehnic, cota de participare a municipiului Bârlad, asigurãrile de cheltuieli neeligibile din bugetul local, votând pentru aprobarea acestora. În iulie 2011, dupã 11 zile de la publicarea pe SEAP a anuntului pentru licitatie, si-a depus demisia din functia de consilier. (…) În acel moment, primarul avea calitatea de asociat majoritar la Constructii Consult cu 75 % din actiuni detinute. Realitatea relatiilor comerciale cu SC Urbanproiect reiese din Nota de fundamentare a DNA astfel: SC Constructii Consult a executat lucrãri emitând cãtre Urbanproiect facturi pentru executarea unor lucrãri si pentru materii prime necesare la acele lucrãri în valoare de 1.252.896,67 lei, în baza unor contracte semnate în perioada 2009 – 2010 (lucrãri luate în subantreprizã de Titi de la Dumitrasc – n.r.). O altã relatie – vânzarea – cumpãrarea de materiale : SC Constructii Consult a emis cãtre Urbanproiect în perioada 01.04.2011 – 30.06.2012, 17 facturi în valoare de 75. 900, 4 lei”, spun procurorii ieseni. Acestia îl acuzã pe Titi cã a semnat documentele incriminatorii si nu s-a abtinut. “În cauzã este clar dovedit faptul cã suspectul cunostea foarte bine despre ce societãti este vorba, cunostea faptul cã în trecut propria sa societate a avut raporturi comerciale diverse, ceea ce automat implica obligatia de a se abtine de la a semna contractele în cauzã din dosar”, mai scriu procurorii. Titi a declarat expres cã recunoaste si acceptã încadrarea juridicã si este de acord cu propunerea procurorului.
Propunerea procurorului din dosar: afarã cu Titi din Primãrie!
Practic, din dosar reiese cã Titi subcontracta lucrãri de la SC Urbanproiect, mai precis de la Viorel Dumitrasc, care stie toatã lumea, a executat cam tot ce se putea lua cu bani publici prin Bârlad. De asemenea, toatã lumea stia cã cine executa lucrãri cu bani publici în Bârlad, era obligat sã cumpere materialele de constructie de la firma primarului. Acum este si dovedit de cãtre anchetatori acest lucru. Titi a devenit inculpat si pedeapsa propusã de procuror este: un an închisoare cu suspendare si aplicarea pedepsei de interzicere a unor drepturi atunci când legea prevede expres! Astfel lui Titi i se interzice: dreptul de a fi ales în autoritãti publice sau orice alte functii (pe o perioadã de probã de trei ani) si dreptul de a ocupa o functie publicã care implicã exercitiul autoritãtilor de stat! Iatã asadar misterul dezlegat al demisiei primarului Titi: nu din motive de sãnãtate a demisionat (asta este explicatia pentru prosti) ci pentru cã legea interzice ca un infractor dovedit sã mai fie primar!
Titi, la mãturã!
Titi are termen de supraveghere trei ani si trebuie sã se punã la dispozitia Serviciului de Probatiune, sã anunte când pleacã din localitate cu cinci zile înainte si sã primeascã pe cei desemnati sã-l supravegheze. De asemenea, procurorul spune cã “inculpatul Constantin Constantinescu si-a manifestat acordul de a presta o muncã neremuneratã în folosul comunitãtii”. Asadar, el trebuie, conform propunerii procurorului, sã efectueze 60 de ore de muncã în folosul comunitãtii bârlãdene si sã frecventeze programele de reintegrare socialã, derulate de Serviciul de Probatiune! Dupã data de 21 aprilie, când este termenul în dosarul 955/189/2015, dacã judecãtorul valideazã acordul de recunoastere a vinovãtiei încheiat de Titi Constantinescu cu procurorii ieseni de la CA Iasi, ar trebui ca sã-l vedem pe fostul primar, cel care ameninta cã împuscã jurnalistii sau îi trimitea pe soseaua de centurã ca sã-si facã meseria sau… la mãturã sau la plantat flori alãturi de asistatii social.
CLM Bârlad s-a fãcut de tot râsul!
Procurorii ieseni aratã adevãrata fatã a ex-primarului, adicã cea de inculpat, iar dupã recunoastere, de infractor. În aceste conditii, cum nu le este rusine consilierilor locali bârlãdeni sã aprobe ca din banii publici sã fie scoasã o editie de lux a unei fituici editatã de Primãria Bârlad – pe banii bârlãdenilor, în câteva mii de exemplare, în care infractorul Titi îsi face reclamã si aratã cã în cei zece ani de când a condus orasul, acesta aratã ca de pe revistã!?! Curios e cã obiectivele realizate sunt rodul unor actiuni de coruptie, care nu au avut niciodatã vreun scop public, ci doar acela de a umple conturile firmei sale, administratã pe rând de concubinã si de contabilã