TAXI PENTRU PATRUPEDE… Până să construiască noul adăpost pentru animalele abandonate, Consiliul Județean Vaslui achiziționează alte servicii conexe acestui domeniu de activitate. Mai exact, este vorba despre servicii de transport pentru animalele ce fac obiectul ordinului de plasare în adapost, de pe aria administrativ-teritorială a județului Vaslui. Suma pusă la bătaie de CJ Vaslui nu este deloc de neglijat, însă nici condițiile pe care operatorul trebuie să le îndeplinească nu sunt deloc puține.
Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Vaslui, instituția are obligația de a asigura cu caracter continuu și permanent servicii publice de adăpostire a animalelor ce fac obiect al ordinului de plasare în adăpost. Acest ordin este emis de polițiștii din cadrul Inspectoralului de Poliție Județean Vaslui, care constată că un animal se află într-o situație de pericol eminent, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioada de 45 de zile. Conform acelorași surse, prin animal aflat în pericol se înțelege animalul care a fost rănit sau schingiuit; animalul care a fost implicat în lupte; animalul domestic sau cel sălbatic captiv asupra căruia a fost practicat tirul; animalul folosit pentru dresajul altor animale sau pentru a controla agresivitatea altor animale; animalul domestic expus forțat la temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute și animalul din speciile ecvidee, bovine, ovine și caprine aflat, fără supraveghere, pe căile de circulație publică.
În cazul restituirii, deținătorul animalului va avea obligația de a plăti către Consiliul Județean Vaslui toate cheltuielile efectuate
Conform caietului de sarcini, aplicarea măsurii de plasare în adăpost încetează la data expirării perioadei de 45 de zile. “Ordinul de plasare a animalului în adăpost se pune în executare de îndată de către personalul care asigură prestarea serviciilor publice, în prezența polițistului care la emis. Polițistul consemnează într-un proces-verbal modalitatea de punere în executare a ordinului de plasare a animalului în adăpost, menționând în mod obligatoriu date privind adăpostul în care urmează a fi plasat animalul și mijlocul de transport utilizat. Deținătorul poate solicita entității care asigură prestarea serviciului public de adăpostire a animalelor restituirea animalului plasat în adăpost, în termen de maximum 30 de zile de la data la care încetează aplicarea măsurii de plasare în adăpost. Prin excepție, deținătorii animalelor plasate în adăpost pot solicita restituirea acestora și în perioada de aplicare a măsurii de plasare în adăpost. În situația restituirii, deținătorul are obligația de a plăti către Consiliul Județean Vaslui toate cheltuielile efectuate cu acordarea serviciilor animalului aflat în pericol, începând cu asistența veterinară de urgență, inclusiv intervenția chirurgicală la nevoie, hrănirea, cazarea, deparazitarea, vaccinarea și controlul bolilor diagnosticate la animalul plasat ȋn adăpost. Animalul plasat în adăpost nu se restituie deținătorului dacă animalul face obiectul unei măsuri asigurătorii sau de confiscare în cadrul procesului penal ori al unei măsuri de confiscare în materie contravențională. Aplicarea măsurii de plasare în adăpost încetează la data expirării perioadei de 45 de zile prevăzute sau, în interiorul acestei perioade, la data pronunțării de către instanța de contencios administrativ a soluției de suspendare sau de anulare a ordinului de plasare a animalului în adăpost. Animalul plasat în adăpost se consideră abandonat dacă deținătorul nu solicită restituirea acestuia în termenul prevăzut”, se arată în document.
Suma pe care CJ Vaslui e dispusă să o plătească pentru serviciul de transport
CONDIȚII…Operatorii economici interesați de acest serviciu de transport animale trebuie să îndeplineacă mai multe condiții, printre care: să asigure transportul animalelor pentru care s-a emis ordin de plasare în adăpost, în baza solicitărilor primite de la Consiliul Județean Vaslui; să dispună de personal suficient, care este instruit astfel încât să dețină aptitudinile și capacitățile adecvate asigurării activității de transport a animalelor care fac obiectul ordinului de plasare în adăpost; să presteze serviciile prevăzute în contract cu profesionalismul și promptitudinea cuvenite angajamentului asumat, dar să și asigure asistență telefonică permanentă, disponibilă pe tot parcursul derulării contractului, pentru buna desfășurare a activităților acestuia. Pentru acest serviciu de transport animale ce fac obiectul ordinului de plasare în adăpost, Consiliul Județean Vaslui este dispus să plătească 6 lei/km, fără TVA, în limita a 14.580,00 lei/an, fără TVA. Criteriul care va fi utilizat pentru atribuirea contractului de servicii va fi “prețul cel mai scăzut” pe km, care se aplică ofertelor.
Aici se pot șifona mulți bani fără să știe nimeni…….
Din păcate nu se pot șifona pentru ca ei vin direct pachete .
Dar porci ca timofticiuc care au greutate maximă pe km nu luați.. Scapă județul de un pulifrici.
Dacă duci un obiect, oricât de mic, de la Dedeman până în Centru îți iau 50 lei și nu este mai mult de un kilometru.
Pai mergi pe jos, cine te pune sa dai bani