spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Consilierii huseni, contre pe proiectele sociale!

- Advertisement -

OPTIUNI…Alesii huseni s-au întrunit în sedinta ordinarã a lunii ianuarie iar, în locul primarului Ioan Ciupilan, viceprimarul Liliana Catargiu a reprezentat executivul. Au fost multe subiecte pe ordinea de zi, însã discutiile au fost mai linistite decât de obicei. Proiectele sociale, initiate pe baza atragerii de fonduri europene iar au fost criticate de liberalii care sunt de pãrere cã „Husul nu are atât de multi oameni cu probleme sociale, pentru a avea un numãr atât de mare de proiecte de acest fel”. Aceatã opinie nu i-au convins însã pe colegii social-democrati din CL, dar acest lucru nu mai pare sã mire pe nimeni, de vreme ce liberalii din Consiliul Local Husi nici între ei nu pare cã reusesc sã ajungã la o pãrere comunã. Concret, si la aceasta sedintã, dar si în multe sedinte anterioare, s-a observat cã trei dintre liberali (Cãtãlina Popa, Mihaela Nacu si Radu Bobârnat) voteazã într-un fel, iar ceilalti doi colegi PNL (Nicoleta Rotariu si Alexandru Nechifor) voteazã altfel, sustinând de multe ori proiectele executivului. „Noi trei am votat asa, dar sunt si alti colegi care au alte pãreri”, a spus ieri, usor ironic, consilierul Radu Bobârnat, atunci când secretara municipiului a vrut sã stie exact cum a votat fiecare dintre liberali la un anumit proiect, pentru a nota corect în catastif.

În sedinta de ieri s-au aprobat mai multe proiecte de hotãrâre, initiate de executivul local, iar între ele a fost cel privind numãrul de burse. Aici, consiliera Cãtãlina Popa a venit cu propunerea de a majora cu 15 lei bursele de merit celor peste 400 de elevi cu medii mari. „Propun ca bursa de merit, care nu a mai fost majoratã de multã vreme, sã fie majoratã de la 85 de lei la 100 de lei. Pentru a stimula copiii care învatã, mai ales cã nu este o sumã foarte mare, cam 6000 de lei”, a motivat Cãtãlina Popa. Urmãtorul subiect, cel privind Regulamentul de la Piatã, a stârnit unele discutii. De pildã, liberalii au criticat modul de întocmire al documentului, gãsindu-i neajunsuri, „Ati amestecat aici si piata, si bazarul, si oborul… Si aveti si niste contraventii, dar nu ati spus limitele amenzilor. Si mai sunt alte probleme”, a spus consilierul Bobârnat. Seful de la Piata nu l-a contrazis, ba a pãrut sã accepte critica. În ajutor i-a sãrit însã consilierul Sergiu Boeru. „Stati un pic, cã pe omul acesta nu-l ajutã nimeni. Cã nu vine nimeni cu o sugestie concretã, cã, iatã, ne aflãm în aceeasi situatie de un an de zile, stãm fãrã regulament. Sã venim cu o sugestie concretã, schimbãm asta cu asta. Dacã nu, hai sã votãm, fiecare cum stie”, a spus social-democratul. Replica a primit-o însã de la consiliera Cãtãlina Popa. „Misiunea politicã nu cred cã trebuie sã anuleze bariera profesionalã”, a început aceasta sã îsi spunã pãrerea. Profesorul Cristinel Popa nu a putut sã tacã si a intervenit, aluziv: „Valabil pentru toatã lumea”. Interventia însã nu a oprit-o pe membra PNL, care si-a continuat ideea: „Lucrurile care nu sunt corect întocmite e bine sã le corectãm, nu sã le votãm asa”. „Da, dar nu ati spus nimic concret, decât cã nu sunt niste amenzi”, a fost rãspunsul profesorului Cristinel Popa.

„Eu sunt de acord cã trebuie dezvoltare. Dar dezvoltare fãrã educatie, eu nu vãd”

Proiectele sociale, initiate de Primãrie, pentru a atrage fonduri europene, în care contributia municipalitãtii este foarte micã, au fost din nou subiect de discutii. De altfel, în sedintã au venit reprezentatii mai multor organizatii caritabile locale, precum Asociatia Filantropia Ortodoxã, Centrul Diecezen Caristas, „Mâini Întinse”, care au solicitat sustinere financiarã, pentru desfãsurarea activitãtii. Fiecare si-a prezentat motivul pentru care are nevoie de sprijinul Consiliului Local, iar consilierii au votat toate solicitãrile. „Vã urãm succes”, a spus consilierul Sergiu Boeru. Când a venit vorba despre proiectele initiate de Primãrie pentru realizarea unor centre sociale cu bani europeni, consiliera Cãtãlina Popa a spus:

„Care este, de exemplu, utilitatea publicã a acestui centru ZUM, care se înfiinteazã într-o zonã marginalã, pe Dric 3? Cine sã facã „scoalã dupã scoalã acolo, dacã acolo nici mãcar nu este scoalã? Sau cine se duce pânã acolo? Cã asa scrie în proiect, cã se fac astfel de servicii”, a întrebat liberalul. Colegul Radu Bobârnat a sustinut-o, precizând cã PNL-ul este un partid care pune accentul pe „dezvoltare”, în timp ce PSD-ul, pe „ajutoare sociale”. Profesorul Cristinel Popa, membru PSD, a tinut sã îi rãspundã: „Eu sunt de acord cã trebuie dezvoltare. Este corect, e un punct de vedere. Dar dezvoltare fãrã educatie, eu nu vãd. Iar din ce-am înteles aici, ideea de a face un centrul de „scoalã dupã scoalã” înseamnã, în final, dezvoltare”, a spus profesorul Cristinel Popa. Liberalii nu au pãrut convinsi, astfel cã s-au arãtat sceptici asupra necesitãtii unor asemenea proiecte.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.