spot_img
spot_img
4.6 C
Vaslui
27-nov.-2024
spot_img
spot_img

Comuna Bogdănița renaște cu ajutorul a doi tineri deosebiți! (FOTO)

- Advertisement -
TINERI ȚĂRANI… Anca și Silviu încearcă să le ofere copiilor din comunitate diferite oportunități și și-ar dori să organizeze „Tabăra Meseriilor”.

VIAȚA LA ȚARĂ… Zâmbete din nou pe ulițele satului Bogdănița, un loc izolat și parcă uitat de autorități, după ce doi tineri au ales să se implice în viața comunității. Anca și Silviu sunt absolvenți ai Universității Științele Vieții din Iași. Anca s-a născut, a copilărit și a învățat în Bogdănița. Silviu vine de la poalele munților Făgăraș, din Victoria, un oraș ce a renăscut datorită admistratiei locale și a oamenilor ce au ales să acționeze. La Bogdănița este mai greu, dar nu imposibil. Ghidați de valori dobândite prin educație, cei doi tineri au lăsat locuri de muncă bine plătite și au ales să se stabilească la Bogdănița după ce au terminat masterul. Din dorința Ancăi de a readuce zâmbete pe ulițele satului natal, s-a născut ideea de VOLUNTAR PENTRU O ZI LA FERMA DIN BOGDĂNIȚA.

Anca face voluntariat din clasa a III-a, odată ce a fost mutată de la Școala Bogdănița la Școala „Manolache Costache Epureanu” din Bârlad la recomandarea doamnei învățătoare, căci pe acea vreme nu erau multe oportunități pentru copii. A fost adepta activităților extrașcolare și de la o vârstă fragedă a învățat să se descurce singură. Acum încearcă să le ofere copiilor din comunitate diferite oportunități. Visul ei este să facă „Tabăra Meseriilor”, dar până atunci își dedică timpul să își promoveze satul ce i-a oferit cea mai frumoasă copilărie. Copii în sat nu prea mai sunt. Ea e singura tânără din generația sa ce a mai rămas în sat. Atunci s-a gândit că pentru a aduce zâmbete în satul său natal trebuie să aducă oameni.

Cum a făcut cunoscut numele satului Bogdănița din Vaslui în lume!

A promovat Bogdănița și județul Vaslui prin toată țara și în străinătate. A mers la târguri Naționale și Internaționale cu legume de colecție crescute la Bogdănița. Mulți oameni i-au vizitat din 2018 până în prezent. Multe școli din orașele apropiate și comunele vecine i-au contactat pentru a vizita ferma în „Săptămâna Verde” sau „Școala Altfel”. Pentru că s-au extins și munca este enormă, au tot promovat ideea de voluntariat la fermă.

„Este un adevărat succes pentru ambele părți. Ca de exemplu, clasa a X-a G de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui, sub coordonarea doamnei profesoare Gabriela Tofan, și-au închiriat un microbuz și au revenit la Bogdănița să se bucure de o sâmbătă superbă de toamnă și să ne ajute la treabă. Ne-au scutit de multe zile de muncă. Au scos vinetele și ardeii din câmp, au strâns folia de mulcire și picurătorii, au plantat pomi (caiși, peri, cireși, vișini), au recoltat semințe de ardei iuți, au făcut dulceață de ardei iuți și au degustat-o cu caș și mici. Cei pasionați au exersat să facă poze cu aparat profesional, au sortat legume, au cules mere, nuci și alte bogății din grădină. Vecinul lor le-a arătat tractoarele și semănătoarea de usturoi. Au venit pentru a treia oară la Bogdănița și o fac din timpul lor liber pe proprii bănuți. O clasă model. Pe lângă că sunt frumușei foc și hărnicuți, au educația ce o au, atât cea primită de la școală cât și cea de acasă. Respectuoși, atenți la cei din jur. Mereu vin cu pachețel mai mult să împartă și cu ceilalți colegi. Au venit voluntari pentru o zi la fermă și s-a legat o prietenie pentru o viață”, a precizat Anca Elena Fogoroș, bucuroasă că are copiii alăuri de la Școala din Vaslui, preocupați să devină gospodari în propriile gospodării!

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.