spot_img
spot_img
6.2 C
Vaslui
19-ian.-2025

Colegii de la spital, cei mai mari dusmani! (facsimil)

- Advertisement -

DUPLICITATE Dupã ce declaratiile, venite dintr-o parte sau din alta, nu prea au reusit pânã acum sã facã luminã în conflictul de la spitalul municipal Husi, dintre managementul institutiei si senatorul dr. Nelu Tãtaru, iatã cã ies la ivealã documente importante care sã arate cine si de ce refuzã sã semneze contractul cu chirurgul care le-a promis husenilor cã va rãmâne alãturi de ei, pe perioada mandatului. O adresã datatã pe 18.01.2013, initiatã si semnatã, personal, de chirurgii Sosipãtru Cojocaru si Wassouf Emad aratã, negru pe alb, cum cei doi medici someazã în termeni clari managerul spitalului sã nu îi încheie lui Nelu Tãtaru vreun contract cu activitate de joi pânã duminicã (!), avertizând cã, în atare situatie, ei vor refuza, pur si simplu, activitatea medicalã în cele patru zile. Culmea este cã, în acelasi timp cu întocmirea avertismentului mai sus-mentionat, tot medicul Wassouf Emad, spunea la televizor, binevoitor, într-o conferintã de presã, urmãtoarele: „Doctorului Tãtaru nu i-a fost interzis, nicio clipã mãcar, nici nu ne-am gândit vreodatã, sã-l îndepãrtãm de spitalul Husi (…). Vã dati seama, noi suntem în cãutare de medici, nu ne convine sã pierdem un medic”! Neconcordanta evidentã dintre cele douã puncte de vedere, (ale aceluiasi medic, n.r.), duce la ideea cã, dincolo de disponibilitatea afisatã de colegii chirurgi ai lui Nelu Tãtaru, mai existã si alte interese, pânã acum, nespuse.

În conferinta de presã din data de 7 februarie 2013, atât managerul Lucia Rotaru Ciupilan, cât si directorul medical, chirurgul Wassouf Emad, au vorbit frumos despre disponibilitatea cu care vor sã semneze un contract de muncã cu timp partial de muncã pentru dr. Nelu Tãtaru. Ba, întristati, au spus cã Tãtaru e cel care nu vrea sã fie pace si, nevenind la discutii, refuzã sã semneze acel contract mai repede. Ei bine, dincolo de aceste cuvinte frumoase, existã un document, semnat si parafat de ceilalti doi medici chirurgi ai spitalului Husi, Wassouf Emad si Sosipãtru Cojocaru, în care se precizeazã urmãtoarele: „Doamna manager, subsemnatii Wassouf Emad si si dr. Cojocaru Sosipãtru, medici chirurgi în Sectia de Chirurgie Generalã, vã aducem la cunostintã cã în cazul în care veti accepta contractul de muncã cu timp partial al dr. Tãtaru, cu activitate medicalã în zilele de joi, vineri dupã-amiaza, sâmbãtã si duminicã, aceastã activitate suprapunându-se cu activitatea noastrã în gardã si încãlcându-se flagrant ROI si ROF precum si programul de functionare al medicilor dintr-un spital, ne rezervãm dreptul de a refuza activitatea de gardã în cele patru zile precizate mai sus (joi – duminicã). Organizati d-voastrã continuitatea activitãtii activitãtii medicale pe sectia Chirurgie în aceste 4 zile, fãrã participarea noastrã”. Adresa a fost înaintatã conducerii spitalului în data de 18.01.2013. În atare conditii, e foarte greu de înteles declaratia publicã a unuia dintre semnatarii somatiei, medicul Wassouf Emad, din data de 7.02.2013, prin care prezintã altfel situatia: „În primul rând, mie îmi pare rãu cã dl. dr. Tãtaru nu este cu noi, sã purtãm o discutie, sã vorbim frumos. Doctorului Tãtaru nu i-a fost interzis, nicio clipã mãcar, nici nu ne-am gândit vreodatã, sã-l îndepãrtãm de spitalul Husi. Dumnealui si-a ales drumul acesta spre Senat, foarte bine a fãcut, asteptãm de la dumnealui sã ajute spitalul, sã ajute orasul Husi, oricând este bine primit în spital, dar trebuie sã facem totul legal. Vã dati seama, noi suntem în cãutare de medici, nu ne convine sã pierdem un medic, si nu avem niciun interes ca un medic sã plece din spitalul nostru”, a spus dr. Emad, într-un contrast ciudat si neasteptat cu propria somatie, initiatã cu câteva zile înainte, prin care cerea conducerii neîncheierea vreunui contract cu Nelu Tãtaru.

Nelu Tãtaru a propus sã munceascã fãrã bani la spital la Husi, dar a fost refuzat si asa!

„Eu am o promisiune de onorat fatã de câteva mii de oameni, si un om de cuvânt îsi tine promisiunea pânã la capãt, indiferent de piedicile care i se pun”, a spus medicul Nelu Tãtaru, întrebat fiind despre situatia de la spital. Întrucât, între el si conducerea spitalului, dialogul pare cã s-a fracturat, din pricina acestor pozitii oscilante ale unora sau altora, care decid în acest caz, Nelu Tãtaru si-a angajat un jurist, care sã ducã negocierile cu conducerea spitalului. Pentru cã toate variantele de contract nu au fost bine primite, dr. Tãtaru a spus cã vrea sã facã aceastã activitate în spital, ca voluntar, fãrã bani! În mod surprinzãtor, nici aceastã variantã nu a fost acceptatã. „Conducerii spitalului i s-au dat si numele medicilor care ar putea supraveghea pacientii mei, postoperator, medici competenti în domeniu, dar tot nu s-a acceptat. Nici ideea voluntariatului nu a fost primitã. Dar în acelasi timp, se iese la televizor, si se spune cã ei mã vor în spital, cã sunt bine primit, invitat chiar sã lucrez, dar în acelasi timp scriu adrese prin care cer ca nu cumva sã fiu primit la muncã, în spital. Eu le dau dreptate oamenilor care nu mai stiu ce sã mai creadã în acest caz. Dar, uitati, cã ies la ivealã niste acte prin care se vede cine este împotrivã. Îmi doresc foarte mult ca acest conflict sã se încheie, dar în acelasi timp eu spun cã ar fi de dorit sã existe un respect între noi si o sinceritate în fata oamenilor. Nu mi se pare corect ca în public sã fii numai lapte si miere, iar în spate sã ceri sã nu cumva sã fie primit doctorul Tãtaru în spital. Sper, repet, sã terminãm odatã cu aceste jocuri. Personal, nici nu concep sã nu îmi duc promisiunea fãcutã oamenilor pânã la capãt. E vorba despre mii de oameni, cãrora, din primul moment, le-am spus ceea ce intentionez sã fac la Bucruesti, rãmânând în acelasi timp doctorul lor”, a conchis Nelu Tãtaru.

Dr. Tãtaru a cumpãrat un laparoscop din bani proprii si l-a adus la spital!

De reamintit cã aceastã animozitate între dr. Tãtaru si conducerea spitalului Husi dureazã de mult timp! Cauzele reale nu se stiu, însã gurile rele sustin cã la mijloc ar fi vorba doar despre orgolii profesionale, greu de gestionat. Ceea ce i-a atras lui Tãtaru antipatia colegilor este faptul cã a cãpãtat repede încrederea pacientilor, încã din primul an petrecut la Husi. Adresabilitatea crescuse rapid si pânã la 1000 de cazuri pe an, iar, în urma îngrijirilor sale, nu s-a plâns nimeni niciodatã. Mai mult decât atât, Nelu Tãtaru a vrut cu orice pret ca la spitalul Husi sã existe un laparoscop, cu care sã poatã face operatii cu laser, asa cum învãtase în cei 5 ani (2001 – 2006), cât a activat în cadrul spitalului de urgentã din Iasi. Pentru cã spitalul nu avea bani la acel moment, în februarie 2012,

Tãtaru a cumpãrat laparoscopul din bani proprii si l-a adus la spitalul Husi. Cu el, oamenii sunt operati fãrã a plãti costuri suplimentare. Asta a mâniat si mai mult, la acea vreme, conducerea spitalului care, motivatã de laparoscopul lui Tãtaru, si achizitionat si ea, ulterior, un astfel de aparat medical, util, de altfel, pacientilor din întreaga zonã.

IATÃ, DOVADA!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.