spot_img
spot_img
8.5 C
Vaslui
28-ian.-2025

„Colectiv” a rulat la Bârlad cu patru spectatori în salã! (FOTO)

- Advertisement -

INCREDIBIL… În prima zi când a rulat, pe 28 februarie, în Sala de Arte (sala micã) a Cinematografului Cityplex Victoria din Bârlad, în salã au fost … 4 spectatori! A doua zi, pe 29 februarie, doar 12 au fost interesati de documentarul care ar fi trebuit sã genereze un interes deosebit în rândul celor care au empatizat cu suferinta victimelor de la „Colectiv”. În Sala de Arte a Cinematografului „Victoria” scaunele au rãmas goale, cãci în ciuda asteptãrilor, dezinteresul fatã de un eveniment care ar fi trebuit sã însemne trezirea la realitate a tuturor românilor, a început sã se astearnã. În documentar sunt prezentate investigatii jurnalistice care scot la ivealã cazuri grave de coruptie (Hexifarma, Spitalul „Malaxa” – manager Florin Secureanu, politizarea excesivã a managementului spitalelor, jaful din banul public alocat pentru spitale etc). Jurnalistii prezintã adevãrul, dezvãluind fãrã compromisuri o întreagã retea a coruptiei, minciunii si manipulãrii. Bârlãdenii ar fi trebuit sã aibã toate motivele sã fie interesati de acest film, cãci si spitalul lor a fost cãpusat vreme de mai bine de 13 ani de o firmã care s-a îmbogãtit pe suferinta pacientilor. Biletul este doar 10 lei, iar filmul încã mai ruleazã, de la orele 19.30 în fiecare searã!

La toate premierele filmului din fiecare cinematograf unde a fost programat sã ruleze filmul Colectiv, a fost prezentã si echipa de jurnalisti, plus regizorul Alexandru Nanau. În Bârlad însã nu au venit, deoarece „vânzarea” biletelor nu anunta cã ar fi interesati bârlãdenii de ceea ce va rula! Si ca dovadã, la premiera filmului, pe 28 februarie, doar 4 spectaori au urmãrit productia cinematograficã „Colectiv”, productie care a”rupt” în alte orase, unde filmul a rulat cu casele de bilete închise!! Mai mult, când conducerea Cinematografului „Victoria” Bârlad a anuntat cã filmul Colectiv va rula în Sala de Arte, au fost „mustrati” de comentatorii de pe reteaua de socializare cã „sã vã fie rusine cã un asemenea film îl proiectat în sala micã si nu în sala mare a Cinematografului!!”. Dar nimeni nu s-a înghesuit la el! Desi tot orasul stie cã avem caz concret în Bârlad, unde spitalul a fost cãpusat peste 13 ani de o firmã care a fãcut avere pe spinarea bolnavilor, cã ani la rând managementul si bugetul spitalului a fost la discretia unor indivizi înregimentati politic, care si-au umplut buzunarele lor cât si pe cele ale partidului! Dacã vreti sã vedeti „pe viu” cum coruptii din aceastã tarã au omorât victimele de la Colectiv si nu numai, poftiti la Cinematograful „Victoria” Bârlad, seara de la 19.30! NU veti regreta!

De ce trebuie vãzut Colectiv!

„Colectiv” spune povestea primului an de dupã incendiul din clubul cu acelasi nume si urmãreste cu egal interes autoritãti si jurnalisti, într-o interactiune permanentã de cãutare si expunere a adevãrului. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevãr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj si responsabilitate individualã. Productia oferã în premierã spectatorilor din cinematografe acces în locurile cheie de dupã evenimentul tragic din clubul Colectiv: redactii de ziare, cabinete de ministri, coridoare de institutii, sãli de sedinte. Filmul urmãreste jurnalisti, avertizori de integritate (whistleblowers), pacienti si familiile lor, dar si oficiali din guvern si reprezentanti ai statului, dezvãluind fãrã compromisuri o întreagã retea a coruptiei, minciunii si manipulãrii.

„Momentul Colectiv a fost pentru noi toti o traumã. Ca orice individ traumatizat, o societate traumatizatã devine usor de manipulat si de mintit. Dupã Colectiv, decizia de a face un film prin care sã înteleg mai bine cum functioneazã societatea si mai ales relatia cetãtean – stat, a venit natural. Mi-am îndreptat atentia cãtre presã si pe parcursul unui an am putut observa din interior si în timp real procesul dramatic al luptei pentru adevãr a jurnalistilor cu autoritãtile statului care, lipsite de orice urmã de umanitate, nu numai cã au manipulat opinia publicã, dar au si acoperit intentionat coruptia din sistemul de sãnãtate, luând în calcul fãrã sã clipeascã moartea propriilor cetãteni.” a declarat regizorul Alexander Nanau.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.