ELIXIR…Planta coada-calului este o minune a naturii care întãreste încheieturile, sudeazã oasele fracturate, amelioreazã pânã la vindecare durerile articulare si osteoporoza. Cel mai uimitor efect al acestei plante este încetinirea procesului de îmbãtrânire a organismului. Astãzi vã prezentãm douã metode prin care compusii din aceastã plantã medicinalã (siliciul organic, calciu si sãrurile de magneziu si potasiu) pot fi extrasi în solutii, cum ar fi ceaiul sau tinctura. Multe persoane însã o folosesc fãrã a o combina în diverse solutii. Planta uscatã este mãruntitã pânã la pulbere cu masina de râsnit cafea, se amestecã cu miere de albine, dupã care se consumã fãrã niciun fel de adjuvant. Nu uitati cã miraculoasa plantã este o sursã inepuizabilã de tinerete.
Consumul zinic de coada-calului sub formã de ceai sau tincturã creste mobilitatea articularã, reduce durerile de articulatii si simptomele de osteoporozã, si redã elasticitatea tesuturilor. Siliciul organic, calciu si sãrurile de magneziu si potasiu, regãsite în coada-calului sunt substante active care fac din aceastã plantã un miracol pentru persoanele care au atins deja o anumitã vârstã. Acesti compusi mentin oasele si vasele de sânge puternice si sãnãtoase. Siliciul este un mineral esential pentru producerea de colagen, o substantã care este direct responsabilã de sãnãtatea tesuturilor musculare si de mobilitatea articulatiilor. Studiile au arãtat cã un nivel optim de siliciu în organism determinã mentinerea tineretii. Un aport mãrit de siliciu ajutã corpul sã reziste mult mai usor afectiunilor vârstei. Acest lucru se poate obtine consumând ceai de coada-calului în fiecare zi, alãturi de o dietã preponderent crudivorã (legume si fructe crude, seminte, nuci). Studiile stiintifice au arãtat cã, în cazul oaselor fracturate, planta coada-calului ajutã la sudarea lor de douã ori mai repede decât în mod normal. Cei care au folosit coada-calului se declarã foarte multumiti de rezultate. Planta are efecte imediate de încetinire a proceselor de îmbãtrânire si de întinerire a articulatiilor. Toti suferinzii de dureri articulare ar trebui sã încerce acest remediu simplu si accesibil. Ceaiul de coada-calului mai are un avantaj pentru hipertensivi: scade tensiunea arterialã mare.
Tinctura de coada-calului, mai eficientã decât ceaiul în cazul absorbtiei siliciului. Iatã reteta
Cel mai eficient mod de administrare a plantei pentru absorbirea siliciului din coada-calului mai usor este maceratul. Se pun 200 de grame de coada-calului într-un borcan si se acoperã cu 200 de ml de alcool alimentar de 60 de grade. Se închide recipientul si se lasã la macerat 10 zile. Dupã aceastã perioadã, se strecoarã si se pãstreazã la loc rãcoros si întunecos. Se iau câte 20 ml de tincturã pe zi, diluatã în 50 ml de apã platã. Tratamentul dureazã 3 sãptãmâni, si se poate relua din 3 în 3 luni. Astfel, tinctura obtinutã este mult mai eficientã decât ceaiul, fiindcã siliciul se absoarbe în organism mai eficient si intervine rapid pentru ameliorarea durerilor articulatiilor si a simptomelor de osteoporozã. Tot tinctura este mai recomandadã în cazul celor care cautã elixirul „tinerete fãrã bãtrânete”, fiindcã siliciul este responsabil de redarea elasticitãtii tesuturilor.
Si mătărânga calului se recomandă la masaj.Menține elasticitatea articulațiilor, redă strălucirea pielei și aduce zâmbetul pe buze.