spot_img
spot_img
1.4 C
Vaslui
27-dec.-2024

CLASAMENT: Iatã ce licee de top au ales elevii de elitã!

- Advertisement -

9,72-ultima medie la Matematicã-Informaticã, la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu”

REPARTIZARE… Ministerul Educatiei a realizat prima etapã a repartizãrii computerizate în învãtãmântul liceal a absolventilor de clasa a VIII-a. Admiterea de anul acesta nu a venit cu mari surprize, unitãtile de învãtãmânt care au stârnit interesul elevilor de top ai judetului Vaslui au fost, ca si pânã acum, Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, Liceul Teoretic “Emil Racovitã” Vaslui, Colegiul National “Gh. Rosca Codreanu” Bârlad, Colegiul National “Cuza Vodã” Husi. Cele mai disputate specializãri au fost Matematicã-Informaticã, Stiinte ale Naturii si Stiinte Sociale.

Asa cum era de asteptat, repartizarea computerizatã fãcutã de Ministerul Educatiei a relevat cã în topul celor mai cãutate licee, cu mediile cele mai mari de admitere, s-au mentinut unitãtile de învãtãmânt din anii anteriori. Astfel, ultima medie cu care s-a intrat la profilul real, specializarea Matematicã-Informaticã, la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” a fost 9,72, pe locul al doilea clasându-se Colegiul National “Cuza Vodã” Husi, cu media 9,23, tot profil real, Matematicã-Informaticã. Urmeazã din nou LMK, profil Umanist, specializarea Stiinte Sociale (bilingv – limba englezã), cu media 9,02. La Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad (IV), specializarea Stiinte ale Naturii a fost la putere, ultima medie cu care s-a intrat fiind 8,93. Nu la fel de cãutatã a fost la Bârlad Matematica-Informatica, ultima medie de la “Codreanu” a fost 8,13 (locul 11 pe judet). La Husi a fost invers, specializarea Stiintele Naturii nu le-a trezit absolventilor de clasa a VIII-a un interes la fel de mare ca Matematica-Informatica, media cea mai micã de admitere a fost 8,52, locul VI pe judet. Revenind la top, pe locul cinci în clasament se situeazã Liceul Teoretic “Emil Racovitã” Vaslui, Matematicã-Informaticã, cu media 8,81. Pe VII si VIII sunt “Emil Racovitã” – Stiinte Sociale (8,51), respectiv Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga” Negresti” (8,39), profil tehnic, specializarea Electric. Pe locul IX gãsim din nou Liceul Teoretic “Emil Racovitã”, Stiinte ale Naturii -(8,24), la egalitate cu LMK-ul, specializarea Stiinte Sociale – normal (8,24).

Ce licee au ales candidatii cu medii de top

Asa cum era de asteptat, elevii cei mai buni ai judetului au ales sã meargã la liceele de top:

– Ruxandra Maria Albescu – media 10, scoala de provenienta Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui – liceul în care a fost repartizatã Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui , specializarea Matematicã-Informaticã.

– Elena Gavrilã – media 10, scoala de provenienta Scoala Gimnazialã “Mihai Eminescu” Vaslui – liceul în care a fost repartizatã Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui , specializarea Matematicã-Informaticã.

– Andrei Iordan – media 10, scoala de provenienta Scoala Gimnazialã “Stefan cel Mare” Vaslui – liceul în care a fost repartizat Liceul Teoretic “Emil Racovitã” Vaslui , specializarea Matematicã-Informaticã.

– Miriam Mãlina Matcasu – media 10, scoala de provenienta Scoala Gimnazialã “Constantin Parfene” Vaslui – liceul în care a fost repartizatã Liceul Teoretic “Emil Racovitã” Vaslui, specializarea Matematicã-Informaticã.

– Diana Teodora Panainte – media 10, scoala de provenientã Scoala Gimnazialã “Mihai Eminescu” Vaslui – liceul în care a fost repartizatã Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, specializarea Matematicã-Informaticã.

– Dragos Sârbu – media 10, scoala de provenienta Scoala Gimnazialã “George Tutoveanu” Bârlad – liceul în care a fost repartizat Colegiul National “Gh. Rosca Codreanu” Bârlad , specializarea Matematicã-Informaticã.

– Ana Maria Nanu – media 9,99, scoala de provenienta Scoala Gimnazialã “George Tutoveanu” Bârlad – liceul în care a fost repartizatã – Colegiul National “Gh. Rosca Codreanu” Bârlad , specializarea Matematicã-Informaticã.

– Cosmin Daniel Lupu – media 9,99, scoala de provenientã Scoala Gimnazialã “Mihail Sadoveanu” Vaslui – liceul în care a fost repartizat Liceul Teoretic “Emil Racovitã” Vaslui , specializarea Matematicã-Informaticã.

– Oana Mihaela Iurascu – media 9,99, scoala de provenienta Scoala Gimnazialã “Alexandra Nechita” Vaslui – liceul în care a fost repartizatã Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui , specializarea Stiinte ale Naturii.

– Crina Iancu – media 9,98, scoala de provenienta Scoala Gimnazialã “Mihail Sadoveanu” Vaslui – liceul în care a fost repartizatã Liceul Teoretic “Emil Racovitã” Vaslui , specializarea Matematicã-Informaticã.

ULTIMA MEDIE

Acestea sunt specializãrile unde au fost repartizati elevii cu cele mai mici medii, la fiecare liceu:

Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui – Umanist – Filologie – 7,43

Colegiul National “Gh. Rosca Codreanu” Bârlad – Umanist – Filologie- 7,37

Colegiul National “Cuza Vodã” Husi – Umanist – Stiinte Sociale – 7,69

Colegiul Economic “Anghel Ruginã” Vaslui – Servicii – Comert – 6,79

Liceul Teoretic “Emil Racovitã” Vaslui – Umanist – Filologie – 7,74

Liceul “Stefan Procopiu” Vaslui – Real – Matematicã-Informaticã – 4,06

Liceul Tehnologic “Ion Mincu” Vaslui – Resurse naturale si protectia mediului – Industrie alimentarã – 3,69

Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” Bârlad – Real – Stiintele Naturii – 4,33

Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” Husi – Tehnic – Mecanicã – 4,03

Seminarul Teologic Ortodox – Umanist – Filologie – 6,90

Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga” Negresti – Tehnic – Productie media – 3,78

Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Bârlad – Tehnic – Mecanicã -2,59

Liceul Tehnologic Puiesti – Tehnic – Electric – 2,60

Colegiul Tehnic “Marcel Guguianu” Zorleni – Tehnic- Mecanicã – 3,26

Liceul Tehnologic “Petru Rares“ Bârlad – Resurse Naturale si protectia mediului – Industrie alimentarã – 2,62

Liceul Tehnologic “Stefan cel Mare” Codãesti – Uman – Filologie – 3,93

Liceul Tehnologic “Ioan Corivan” Husi – Servicii – Comert – 3,88

Liceul Tehnologic Vladia – Resurse naturale- Agriculturã – 4,75

Colegiul Tehnologic “Ghenutã Coman” Murgeni – Resurse naturale – Agriculturã – 4,11

Colegiul Tehnologic “Dimitrie Cantemir” Fãlciu – Tehnic – Industrie si pielãrie – 2,66.

Liceeni de nota 3

Si anul acesta, elevii de 2 si 3 si-au gãsit un loc în liceele vasluiene, desi nu este tocmai normal, în conditiile în care acesti absolventi de clasa a VIII-a abia stiu sã scrie si sã citeascã. Cei mai multi au intrat la profil tehnic, la specializãri precum Mecanicã, Industrie textilã si pielãrie, Protectia mediului etc., dar au fost si exceptii, când astfel de elevi au reusit sã intre la matematicã-informaticã, la licee cotate mai slab.

Peste 60 de elevi din alte judete

Anul acesta, 62 de absolventi de clasa a VIII-a din alte judete au ales sã urmeze liceul la Vaslui. Acestia sunt din Bacãu, Iasi, Neamt, Galati, Caras-Severin, Suceava, Covasna. Elevii au ales sã învete mai ales la Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga” din Negresti, dar si la alte licee din Bârlad sau mediul rural.

Locuri rãmase libere

În judetul Vaslui, unitãtile de învãtãmânt au pus la bãtaie 3220 locuri în total, iar dupã prima etapã de repartizare au rãmas libere 570 de locuri, cele mai multe la profil tehnic sau resurse naturale si protectia mediului. De exemplu, la Liceul “Stefan Procopiu” Vaslui sunt 75 de locuri rãmase libere. La Husi, la “Dimitrie Cantemir” sunt 61 de locuri rãmase. La Bârlad, la Colegiul Tehnologic “Alexandru Ioan Cuza”, sunt 71 de locuri neocupate etc.

REPARTIZAREA ELEVILOR LA HUSI

“Cuza Vodã” Husi a luat toti elevii buni din zonã!

Colegiul National “Cuza Vodã” din Husi a adunat si în acest an toti elevii buni si foarte buni din zona arondatã! Toate locurile au fost completate, iar profilul Matematicã-Informaticã strãluceste prin mediile de admitere, situate între 9,91 si 9,23. Totusi, cea mai mare medie de admitere este, anul acesta, la profilul Stiinte ale Naturii, 9,96. Cea mai micã medie de la S.N. este de 8,52 (de mentionat cã sunt trei clase). Profilul Filologie nu se lasã mai prejos si are ca primã medie de admitere 9,82, iar ultima medie este de 7,98. De asemenea, la Stiinte Sociale prima elevã admisã are media 9,19, iar norocosul care a intrat pe ultimul loc la “Cuza Vodã” în urma repartizãrii computerizate, sesiunea din varã 2017, are media 7,69.

Colegiul Agricol – 8,38 cea mai mare medie de admitere

Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” Husi are, la cel mai bun profil al scolii, “Economic”, prima medie de admitere 8,38, apartinând unui elev de la Scoala Cretestii de Sus. Cum ultima medie este 7,30, profesorii cred cã sunt mari sanse ca aceasta sã fie o promotie bunã de economisti. Între 7,43 si 6,62 s-au situat elevii admisi la “Industrie Alimentarã”, ceea ce, la fel, dã sperante dascãlilor cã acesti copii vor putea evolua bine în anii de liceu. Surpriza vine însã din partea profilului “Mecanicã”, unde cea mai bunã medie de admitere este de 8,36. Per total, chiar dacã are admisi si elevi cu medii sub 5,00, a cunoscut o usoarã crestere a notelor de admitere, în raport cu anul precedent. Dacã anul trecut, deveneau liceeni la “Agro” si copii cu 3,75, anul acesta nimeni nu a mai fost admis în institutie, în prima sesiune, cu medii de 3,00. La Liceul “Ioan Corivan” Husi au fost repartizati 18 elevi, cu medii între 6,63 si 3,88. Mai sunt locuri libere, care, probabil, urmeazã, sã fie ocupate în toamnã. La clasa de Filologie a Seminarului Teologic din Husi s-au ocupat toate locurile cele 28 de locuri, cea mai mare medie fiind 7,69, iar cea mai micã, 6,90. (Alina Darie)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.