spot_img
spot_img
1.2 C
Vaslui
18-ian.-2025

Ciocoiu, apãrat în instantã de concubina lui Puscasu!

- Advertisement -

LEGÃTURI PRIMEJDIOASE Dupã ce l-a favorizat pe constructorul Constantin Puscasu, din postura de director la ANIF, Adrian Ciocoiu primeste acum de la acesta o mânã de ajutor. Dat afarã de la ANIF, Ciocoiu a contestat decizia în instantã pentru a-si recãpãta serviciul. Absolut întâmplãtor, avocata aleasã de acesta este concubina lui Constantin Puscasu, constructorul cu care Ciocoiu a fãcut afaceri pe cât de frumoase pe atât de ilegale.

Dupã ce a fost dat afarã de la ANIF în luna iunie a acestui an, Adrian Ciocoiu a contestat în instantã decizia de concediere. Apãrãtorul acestuia este avocata Carmen Budan, nimeni alta decât concubina omului de afaceri Constantin Puscasu. Nimic ilegal pânã aici, doar cã aceastã coincidentã certificã faptul cã între Ciocoiu si Constantin Puscasu existã o legãturã strânsã. În 2008, pe când era director la ANIF, Ciocoiu a fãcut una din cele mai mari tâmpenii din cariera sa. Datoritã lui, judetul Vaslui a pierdut un proiect SAPARD în valoare de 1 milion de Euro. Este singurul judet din România care a pierdut aceastã finantare si asta a fost posibil în conditiile în care cel care trebuia sã efectueze lucrãrile este celebrul Constantin Puscasu, constructorul care nici dupã 5 ani n-a terminat o scoalã în comuna Cozmesti, desi s-a ales cu câteva miliarde. În 2008, dupã ce s-a descoperit ilegalitatea, Ciocoiu era dat ca si demis de la ANIF. Nu se stie prin ce minune, acesta a rezistat în fotoliul de director pânã în 2010, iar anul acesta, Ciocoiu a fost dat afarã de la ANIF pe motive bine întemeiate.

De ce a fost dat afarã Ciocoiu de la ANIF!

Din 22 iunie, Adrian Ciocoiu nu mai este angajatul ANIF, fiind concediat pentru gravele abateri de la regulamentul intern. Pe lângã Ciocoiu, a fost concediat si un fost subordonat al acestuia, Costel Gugiuc, care avea functia de electromecanic la statia Fãlciu, SPD (statia de pompare si desecare) nr. 5 Doniceasa. Povestea este simplã. Pe 18 mai a.c., Ciocoiu face un referat cãtre conducerea ANIF Vaslui, prin care anuntã cã electromecanicul Gugiuc nu a mai venit la muncã din aprilie si cere aplicarea de sanctiuni. Ciocoiu fusese desemnat inspector de zonã, pe toatã Valea Prutului, dupã isprãvile fãcute la barajul Corodesti. “Dl. Ciocoiu a propus sã-i desfacem contractul de muncã, întrucât Gugiuc nu efectuase lucrãrile care i se repartizaserã. Imediat, s-a constituit o comisie, care a mers la fata locului”, spune un oficial ANIF.

Ciocoiu a adus un pontaj fictiv, dându-se de gol singur!

Pe 26 mai, comisia trimisã de la Vaslui constatã cã electromecanicul nu mai venise la serviciu din aprilie, deci, nu avea nicio motivare în perioada în care lipsise. Acolo, în SPD 5 Doniceasa, erau angajati doi frati, însã unul era în concediu de odihnã, iar celãlalt nu dãduse pe la serviciu de mai bine de o lunã, desi era obligatia sa de a supraveghea statia de pompare. Gugiuc este convocat la sediul ANIF, pentru declaratii, unde recunoaste cã nu mai fusese la muncã din aprilie, inclusiv luna mai. A explicat cã nu se simtea prea bine si trebuia sã meargã la spital, prezentând si un document medical. Se face si o comisie disciplinarã, care sã propunã concedierea muncitorului, pentru grave abateri, dar în acel moment explodeazã bomba. Fãrã sã stie cã electromecanicul fusese la declaratii, Ciocoiu aduce un pontaj al lui Gugiuc, în care explica cã subordonatul sãu fusese la serviciu în toatã luna mai. Imediat, conducerea ANIF solicitã extinderea cercetãrilor disciplinare si asupra lui Ciocoiu, întrucât era clar cã acesta nu-si fãcea sarcinile de serviciu si acoperea tot felul de matrapazlâcuri în teren. Ciocoiu “riposteazã” si aduce un document si mai fictiv, în care aratã cã Gugiuc muncise peste program în aprilie, deci avea dreptul la zile libere, în contul orelor suplimentare. Or, muncitorul recunoscuse cã nu fusese la serviciu în aprilie, deci, minciuna fostului director era si mai evidentã. Mai mult, pentru a se umple de penibil, Ciocoiu sustine cã gãsise cererea lui Gugiuc pe 15 iunie, aruncatã de muncitor în statie, si cã nu avusese cunostintã de ea pânã atunci.

Greselile fostului director ANIF

Ca fost director, inspectorul Ciocoiu stia cã încãlcase grav regulamentul intern de functionare a institutiei, fapt care putea sã-i aducã desfacerea contractului de muncã. Comisia de la Vaslui a gãsit o harababurã în hârtiile lui Ciocoiu, care se comportase ca un adevãrat ciocoi pe mosia statului si fãcuse tot felul de hârtii fictive, fãrã sã-i pese de lege. “Retroactiv, dl. Ciocoiu a aprobat zilele libere pentru orele suplimentare ale lui Gugiuc, desi stia cã nu acesta era circuitul documentelor si aceste zile libere erau aprobate doar de inspectorul sef”, explicã un membru al comisiei de disciplinã. În urmã cu câteva zile, dupã analiza tuturor probelor, conducerea ANIF a informat sucursala Galati si centrala de la Bucuresti despre gravele abateri disciplinare ale inspectorului Ciocoiu, iar decizia a venit pe 22 iunie, când fostului director i s-a desfãcut contractul de muncã, pentru “transmiterea si raportarea de date fictive privind realizãrile efectuate”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.