TUPEU… Pe 24 iulie, Ciprian Damian este revocat din functia de presedinte al CA de la Sporting Club Vaslui, cu doua voturi pentru si unul impotriva (foto facsimil1). Pe 4 august , Damian convoaca AGA si se mandateaza de unul singur pentru a porni razboiul cu firmele lui Porumboiu, sperând cî va mai primi cateva milioane de euro degeaba (foto facsimil2). Ambele hotarari sunt contestate in instanta si se asteapta decizia Tribunalului Vaslui.
Ciprian „Pongo” Damian, cel care a distrus clubul de fotbal iubit de mii de vasluieni, FC Vaslui, continua sã-si batã joc de autoritãti – Finante, Primãrie – desi a lãsat, ca administrator al Sporting Club Vaslui, o datorie de peste 6 milioane de euro la bugetul de stat. Conform unor informatii demne de încredere, „Pongo” ar fi vândut masinile aflate sub sechestru, în timp ce sefii de la Finante sustin cã nu au informatii referitoare la sustragerea de sub sechestru a masinilor, care odinioarã erau în folosinta fotbalistilor si înstrãinate de Damian, fapte considerate penale. De exemplu, o masinã Kia folositã de Wesley Lopez, are acum numerele unei firme din Vaslui, Antel Grup, desi conducerea Finantelor Publice spunea, cu ceva timp în urmã, cã nu are nicio informatie legatã de acest subiect. „Pongo” a distrus acest club în mod deliberat, desi ca administrator al SC Sporting Club SA ar fi trebuit sã se preocupe de obtinerea licentei. A avut la dispozitie jucãtori în valoare de 8 milioane de euro, plus 2,4 milioane de euro, din drepturi de televizare, dar nu a miscat niciun deget pentru a salva echipa. Totul a fost o actiune de distrugere premeditatã. În mai, Damian îi sfãtuia pe jucãtorii FC Vaslui sã depunã memorii, pentru a deveni jucãtori liberi de contract, pentru cã, spunea el, „din varã totul se va închide cu lacãtul”. Stia cã va distruge acest club, care ar fi putut trãi fie si cu cele 2,4 milioane de euro din drepturile de televizare. Cu douã zile în urmã, Damian a încercat o nouã loviturã si a cerut în Adunarea Generalã a Actionarilor sã fie „mandatat pentru a întreprinde orice actiuni judiciare în raport cu tertii debitori sau finantatori pentru recuperarea oricãror sume de bani necesare functionãrii societãtii comerciale, respectiv în vederea achitãrii datoriilor fiscale”. Ce înseamnã asta? Cã Damian se pregãteste sã blocheze activitatea uneia dintre cele mai mari societãti de profil din agricultura româneascã, Comcereal, lovind în cel care l-a ajutat, Adrian Porumboiu. Deja, prin actiunile sale, „Pongo” loveste în miile de oameni care lucreazã la Comcereal, însã ar fi dorit sã distrugã de tot grupul de firme, într-o rãzbunare prosteascã. Visul lui mizerabil s-a nãruit, odatã cu cererea de interventie la înregistrarea hotãrârii luate.
Dupã ani de zile, în care nu a fãcut nimic pentru a salva echipa si clubul de fotbal FC Vaslui, Ciprian Damian devine dintr-o datã foarte „îngrijorat” de patrimoniul societãtii Sporting Club Vaslui si vrea sã recupereze bani, atentie!, tocmai de la grupul de firme care l-a finantat pe el ani de-a rândul. Pe 4 august a.c., Damian a convocat Adunarea Generalã a Actionarilor de la Sporting Club Vaslui si a scris, negru pe alb, cã se mandateazã, de unul singur, „sã întreprindã orice actiuni judiciare (ordonante de platã, actiuni în pretentii, revendicãri mobiliare si imobiliare etc.) în raport cu terti debitori sau finantatori pentru recuperarea oricãror sume de bani necesare functionãrii societãtii comerciale, respectiv în vederea achitãrii datoriilor fiscale”. Fãrã nicio jenã, Damian a respins si analiza modului în care si-a îndeplinit obligatiile manageriale si legale, respectiv cum a cheltuit banii de la finantatori, cum a gestionat relatiile contractuale cu jucãtorii, antrenorii si impresarii si care a fost motivul nedepunerii la dosar a documentelor relevante pentru solutionarea favorabilã a cererii privind acordarea licentei de participare în Campionatul National Liga I, pentru sezonul 2014-2015. Nici nu ar fi avut ce sã spunã Damian despre acest subiect, câtã vreme, ca administrator, nu a miscat un deget pentru a salva FC Vaslui. Pentru datorii salariale de 200.000 de euro, Sporting Club Vaslui a pierdut, în ultimele luni de existentã, jucãtori cotati la multe milioane de euro, în timp ce Damian nu a fãcut nimic. Suma de 200.000 de euro necesarã clubului pentru a plãti salariile jucãtorilor, care a împiedicat Vasluiul sã obtinã licenta si pentru care Damian nu s-a zbãtut deloc, a fãcut ca echipa sã piardã jucãtori cotati la milioane bune de euro, în loc sã-i vândã si sã achite datoriile. FC Vaslui nu mai existã din cauza lui Ciprian Damian, cel care a distrus visul a mii de vasluieni. Cu toate acestea, „Pongo” nu renuntã la planurile sale mârsave.
Jucãtori de 8 milioane de euro, „dispãruti” în ceatã. În acest timp, banii Vasluiului, 2,4 milioane de euro, din drepturile de televizare, au fost împãrtiti la celelalte echipe!
Culmea, desi stie cã este vinovat pentru disparitia FC Vaslui, pentru a-si musamaliza faptele, Damian a început propriul rãzboi cu grupul de firme care l-a finantat ani de-a rândul! A cerut insolventa uneia dintre cele mai mari firme din agricultura româneascã, SC Comcereal SA, blocând iresponsabil un program de finantare pentru dezvoltarea firmei, în sumã de peste 100 de milioane de euro. Legat de FC Vaslui, Damian stie cã, dacã FC Vaslui ar fi rãmas în Liga I, numai pentru locul 5 lua 3,4 milioane de euro, însã a preferat sã distrugã clubul de fotbal. „Pongo” a avut si are alãturi de el un personaj care a fãcut avere pe spinarea fotbalului de la Vaslui, Ionel Rozeanu, cel care are ditamai vila într-o zonã rezidentialã. O vilã de 200.000 de euro, ridicatã dintr-un salariu de director economic la FC Vaslui, unde ridica 1.000-1.500 de euro pe lunã. „Si-a fãcut vilã cu banii clubului, toatã lumea stie asta”, spun apropiatii acestuia. Damian si Rozeanu trebuie sã rãspundã, împreunã, de ce au sustras bunurile destinate pentru îndeplinirea obligatiilor fiscale ale SC Sporting Club SA Vaslui, conform unui document al Finantelor Publice, „constând în înstrãinarea si ascunderea unor bunuri din patrimoniul debitoarei, care au fost indisponibilizate prin sechestru”. Astfel, au fost sechestrate 17 autoturisme, dar o parte au fost vândute, conform unor surse demne de încredere. De exemplu, masina Kia pe care o conducea Wesley Lopez are acum numãrul firmei Antel Grup, plus alte douã masini, ajunse tot la Antel, pe numele Hurduc Ovidiu Marian, ceea ce înseamnã cã Damian a vândut acele autoturisme, desi erau sechestrate. Ce este cu adevãrat strigãtor la cer este pretul la care Damian a vândut aceste masini cãtre Hurduc. Controlorii au descoperit trei facturi pentru masinile vândute firmei Antel, cu valori cuprinse între 2.200 si 4.400 de lei, preturi mult subevaluate, care aratã clar intentia de fraudã si evaziune fiscalã. Inspectorii de la Finante au constatat cã, la data de 18 iunie 2014, din cele 17 autovehicule indisponibilizate, douã sunt în leasing financiar, iar opt nu mai sunt în patrimoniul debitoarei, fiind facturate unor persoane fizice si juridice, din care trei numai în 2014. Patru dintre masini au fost facturate unei firme de medicamente, chipurile în conturile unei datorii pe care FC Vaslui le avea cãtre aceasta. Or, scoaterea si vânzarea unor bunuri aflate sub sechestru sunt fapte penale, iar Damian si Rozeanu trebuie sã dea socotealã pentru faptele lor, de a vinde bunuri aflate sub sechestru. Ocazie cu care vor explica si unde au transferat aparatele de la sala de fortã care erau destinate pregãtirii fotbalistilor.
Sala de fortã a FC Vaslui, golitã de echipamentePRÃPÃD… S-a ales praful de sala de fortã de la FC Vaslui. Toate echipamentele, spun surse demne de încredere, au fost mutate de Ciprian Damian în sediul de la Centrul de Afaceri.
Adevãrul despre „functia” lui Pongo la Sporting Club Vaslui!
La finele lunii iulie, a fost convocatã o adunare a Consiliului de Administratie la Sporting Club Vaslui, sedintã care a „fost înregistratã audio pe telefonul domnului Damian”, o mai veche meteahnã a lui „Pongo”. Atunci, s-a decis, la punctul 1, „revocarea din functia de presedinte al Consiliului de Administratie a dlui Damian Ciprian”, cu douã voturi „pentru” si unul „împotrivã”. Tot prin vot, s-a decis ca Fãnel Coser sã fie numit presedinte al Consiliului de Administratie, ceea ce a stârnit furia lui Damian. Din acel moment, el nu mai era presedinte al Consiliului de Administratie si nu putea lua decizii de genul celei de pe 4 august, când si-a dat mandat, de unul singur, de a continua rãzboiul cu grupul de firme al lui Adrian Porumboiu, de unde spera sã mai prindã niste milioane de euro drept „rãsplata” pentru modul în care a distrus clubul. În momentul de fatã, hotãrârea Consiliului de Administratie prin care a fost numit Coser Fãnel drept presedinte al Consiliului de Administratie, iar Damian revocat, precum si hotãrârea lui Damian, prin care cere sã conducã singur societatea, au fost atacate în instantã. Judecãtorii Tribunalului Vaslui se vor pronunta în privinta legalitãtii celor douã hotãrâri.