spot_img
spot_img
-0.1 C
Vaslui
03-dec.-2024
spot_img

Cinci mituri despre interviuri

- Advertisement -

Candidatul cel mai bine pregătit va pierde lupta în faţa celui mai sociabil, dar cu o pregătire inferioară.

Angajatul este evaluat în funcţie de întrebările pe care le pune  în timpul interviuluiCandidatul poate accepta invitaţia la cafea sau ceai şi poate pune, la rândul lui, întrebări angajatorului. Specialiştii în recrutare decriptează câteva mituri legate de interviul de angajare.


1. CV-ul european este preferat celui în format clasic

Fals. CV-ul european se foloseşte doar atunci când este cerut în mod expres de angajator. Foarte mulţi recruteri îl critică, motivând că e greu de citit şi inutil. „Este greu să urmăreşti rând cu rând informaţiile, mai ales dacă faci acest lucru în mod curent”, atrage atenţia George Butunoiu, specialist în recrutare.


2. Doar angajatorul pune întrebări la interviu

Fals. La un interviu de angajare bun, candidatul va pune întrebări. Mai mult, un bun recruter îl va evalua mai bine în funcţie de întrebările puse, nu de răspunsuri, care pot fi previzibile. „Lăsând candidatul să pună întrebări, îţi poţi da seama ce a înţeles, ce aşteptări are etc.”, explică recruterul.

3. Candidatul cel mai bine pregătit va obţine jobul

Relativ. Inteligenţa emoţională poate cântări mai greu decât pregătirea profesională. „Chiar dacă eşti tobă de carte, te poţi trezi în situaţia de a nu fi angajat pentru că alt candidat a dat dovadă de mai multă empatie şi sociabilitate. În plus, contează cât de mult se potriveşte angajatul în peisajul organizaţiei”, susţine specialistul.

Percepţia angajatorului este extrem de subiectivă. De exemplu, experienţa în timpul facultăţii poate fi un avantaj în ochii unui angajator, dar un dezavantaj în ochii altuia.

4. Angajatorul nu îşi doreşte să-i accepţi micile politeţuri

Fals. Atât timp cât oferă ceai sau cafea şi nu vin sau alte băuturi alcoolice, candidatul nu ar trebui să-şi facă foarte multe probleme dacă acceptă sau nu. „Dacă un angajator îl invită pe candidat la un pahar de vin este, cu siguranţă, un test”.

5. Unde îţi doreşti să fii peste cinci ani, un test de ambiţie

Fals. Ceea ce îşi doreşte cu adevărat e să audă că vrei să ai acelaşi loc de muncă peste cinci ani. „Astfel de întrebări au răspunsuri previzibile, iar un angajator cu experienţă va întreba acest lucru pentru a testa reacţia candidatului”, recomandă George Butunoiu.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.