SOLICITĂRI… Consilierii județeni se vor reuni miercuri, 13 septembrie, în ședință ordinară, pentru a dezbate și vota cele 15 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Un proiect important este cel privind aprobarea atribuirii licențelor de traseu și a tarifelor pentru efectuarea serviciului public de transport de persoane pentru cursele Negrești – Sofronești – Cotic, Bârlad – Vetrișoaia și Bârlad – Măscurei. Tot în ședința de miercuri va fi dezbătut și supus votului un proiect de hotărâre care vizează rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru cinci instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Vaslui.
Instituțiile care au înaintat Consiliului Județean Vaslui solicitări cu privire la suplimentarea bugetelor sau virări de credite sunt: Muzeul “Vasile Pârvan” Bârlad, Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” Vaslui, Teatrul “Victor Ion Popa” Bârlad, Centrul Cultural Județean Vaslui și Centrul de Asistență Medico-Socială Codăești. Muzeul “Vasile Pârvan” Bârlad a solicitat, pe partea de venituri proprii, suplimentarea fondurilor cu suma de 32.670 lei pentru achiziționarea unui telescop în sumă de 21.670 lei, urmând ca diferența de 11.000 lei să fie utilizată pentru reparații capitale la sediul central (înlocuirea parchetului existent cu marmură). Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” Vaslui a solicitat subvenționarea bugetului cu suma de 50.000 lei pentru a realiza, în perioada 19-22 octombrie 2023, o manifestare cultural artistică intitulată “Vasluiul Medieval”. Teatrul “Victor Ion Popa” Bârlad a solicitat virări de credite prin care propune transferul sumei de 10.000 lei de la cheltuieli de personal la alte cheltuieli în vederea asigurării sumei necesare pentru plata către bugetul consolidat al statului a impozitului aferent persoanelor cu handicap neîncadrate. Centrul Cultural Județean Vaslui a solicitat suplimentarea fondurilor cu suma de 215.019 lei în vederea finanțării acțiunilor culturale pe care le vor desfășura în ultimul trimestru al anulului. Suma de 200.000 lei va fi acordată cu titlul de subvenție de la bugetul local, iar diferența de 15.019 lei a fost încasată ca venituri proprii în urma serviciilor prestate de către instituție. La capitolul “asigurări și asistență socială”, Centrul de Asistență Medico-Socială Codăești la bugetul subvenționat, a solicitat suplimentarea fondurilor cu suma de 11.000 lei, la cheltuieli cu bunuri și servicii, pentru achiziționarea de materiale pentru curățenie și carburant.
Ii trebuiau banii lui Ramona sa facă o “Medievală”? Nu mai cade maimuța asta la pușcărie, lepadatura de doi lei! Fura banii Consiliului Judetean cum vrea ea si nu face nimic!