spot_img
spot_img
5.1 C
Vaslui
22-ian.-2025

Cerşetorie şi obscenităţi la semafor

- Advertisement -

* Noutate: avem drogaţi şi perverşi * Plăteşti sau îţi şterg parbrizul de nu mai vezi nimic? *

Ridic geamul înainte ca bărbatul până în 40 de ani, fără picioare, să ajungă în dreptul maşinii. Îşi împinge mâinile în două pietre, mişcându-se aproape continuu printre maşinile de la semafor. Din când în când se apropie de câte un geam întredeschis.

Filantropica reinventată

Cerşetorul fără picioare de la Telefoane. Drogatul cu punga de aurolac de lângă Şcoala 1. Bărbatul în cârje de la intersecţia Basarabiei cu bulevardul Coşbuc. Milogul din Bariera Traian. Este ok că de acum îi identificăm pe fiecare de parcă ar face parte din viaţa oraşului? Florin Duşanu, cititorul nostru, ne scrie că nu. Nu este deloc ok.

„Eram cu copilul de patru ani în maşină. El stătea singur, în spate, eu eram la volan, cu nevastă-mea pe locul din dreapta faţă. Ajunsesem la semaforul de la McDonald’s când l-am văzut pe aurolacul de la semafor.

Plecase dintre maşini pentru că nu îi dădea nimeni bani şi trăgea din pungă pe trotuar, în timp ce îl masturba în văzul lumii pe un alt aurolac, la fel de drogat ca el. Până atunci îl mai văzusem făcând gesturi obscene, dar atunci am înnebunit. De ce naiba nu îi strânge nimeni de pe străzi? De ce trebuie să vadă copilul meu asemenea grozăvii?”.

Infracţiuni, dar degeaba

Cine trebuie să îi strângă pe cerşetorii care îşi fac drum printre maşini, scuipând, murdărind parbrize, făcând gesturi obscene?

Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi a declarat că aceste persoane intră sub incidenţa Legii 61 din 1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Cerşetorie cu acordul statului

La rândul său, Aurelian Ropotan de la Poliţia Rutieră a declarat că aceste persoane sunt amendate, numai că nu îşi plătesc aceste amenzi şi revin în locurile în care cerşesc.

Ordonanţa 2 din 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, care anulează închisoarea pentru neplata amenzilor arată că „ori de cate ori o lege sau o ordonanţă prevede ca o contravenţie să se sancţioneze cu închisoarea contravenţională alternativ cu amenda, referirea la sancţiunea închisorii contravenţionale se consideră făcută la sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii”.

Poliţiştii recunosc: nici unul dintre cerşetori – drogaţi sau nu – nu prestează muncă în folosul comunităţii. Dar oamenii legii nu au soluţie.

Daţi?

De unde vii? Câţi ani ai? Câţi bani strângi într-o zi? Ce faci cu ei? Omul de lângă portiera mea dă din mână a lehamite: am chef de discuţii, nu plătesc. Asta nu e o afacere. Roşul de la semafor îşi continuă numărătoarea inversă: 34, 33, 32.

Pleacă bâţâindu-se şi mâna înarmată cu o cârpă împuţită poposeşte pe altă portieră: un ban?

www.viata-libera.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.