spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Centenarul surprins în fotografii memorabile la Scoala “M.C.Epureanu” din Bârlad | FOTO

- Advertisement -

FOTOGRAFUL CENTENAR Scoala Gimnazialã Manolache Costache Epureanu din Bârlad a fost gazda desfãsurãrii Concursului judetean „FOTOGRAFUL CENTENAR”, aflat la prima editie, concurs initiat si coordonat de învãtãtoarele Loredana Gãlãtanu si Daniela Hreniuc de la Scoala Gimnazialã M.C.Epureanu Bârlad, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui si al conducerii scolii. Tematica deosebit de atractivã a concursului a reunit un numãr impresionant de participanti, peste 120 de elevi si cadre didactice, de la scolile si grãdinitele din judet, pasionati de fotografie, animati de dorinta de a arãta cã, în zilele noastre, emotia, bucuria si ineditul pot fi surprinse cu aparatul foto, dar si cu telefonul mobil, într-un instantaneu, pentru a le imortaliza apoi pe hârtie fotograficã.

Concursul s-a înscris în ansamblul activitãtilor dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire si a sãrbãtoririi Zilei Artei Fotografice în România, cu scopul promovãrii si valorificãrii simtului artistic exprimat prin fotografie, în rândul elevilor si profesorilor, totodatã, prin specificul sãu, concursul reprezintã o premierã în comunitatea educationalã judeteanã. Concursul a fost structurat pe douã sectiuni: sectiunea A – Cea mai frumoasã activitate – adresatã cadrelor didactice si sectiunea B – Cea mai reusitã fotografie – pentru elevi si profesori. Fotografiile trimise în concurs au depãsit asteptãrile organizatorilor, astfel peste 300 de fotografii au fost analizate de cãtre juriul de specialitate format din: Cristian Ciubotariu – inspector scolar la ISJ Vaslui, Mihaela Stoian – profesor, Sorin Rosca – profesor, Rodica Gheciu – director la Grãdinita nr. 2, Daniel Chiriac – profesor, Crenguta-Georgiana Gâtin- artist vizual si Anda-Mãdãlina Rosca – artist vizual. În urma jurizãrii, au fost acordate premii, cumulate pe cele douã sectiuni, astfel: 12 premii I, 60 de premii II, 45 de premii III si 57 de mentiuni.

“Pe lângã diplomele primite, cîstigãtorii premiilor I au fost rãsplãtiti de inimoasele organizatoare cu albume si rame foto, pentru a-i încuraja sã continue aceastã frumoasã pasiune, pe care sã o ducã la un nivel mai înalt, transformând-o într-o adevãratã artã, având modelul pionierului artei fotografice, Carol Popp de Szathmári, recunoscut ca primul artist fotograf al României si primul fotoreporter de rãzboi din lume, a cãrui datã de nastere, 11 ianuarie 1812, a fost desemnatã Ziua Artei fotografice în România. În urma succesului înregistrat la debutul sãu, a numãrului mare de participanti si a ecourilor pozitive înregistrate, organizatoarele concursului se gândesc, pentru urmãtoarea editie, la o temã la fel de atractivã, prin care sã suscite interesul mai multor elevi si profesori, precum si la extinderea concursului la nivel interjudetean, poate chiar national.”, a precizat prof. Niculina Cãrãbãt.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.