spot_img
spot_img
-1.1 C
Vaslui
24-nov.-2024
spot_img
spot_img

Cel mai bun suc de rosii fãrã conservanti fãcut în casã

- Advertisement -

100% NATURAL… Sucul de rosii fãcut acasã este recomandat si de cãtre medici. Asta datoritã faptului cã este mai sãnãtos, îsi pãstreazã din vitamine, care se pierd în momentul în care este preparat în fabrici. Orice ingredient artificial dãuneazã oricãrui produs pe care vrem sã-l mâncãm.  Sunt gospodine care, desi aleg sã-si prepare sucul de rosii în bucãtãria proprie, tot apeleazã la conservanti. Nu îsi dau seama cã acesta este unul nociv si nu se vor mai alimenta bio. Multe nu stiu cã pot înlocui conservantul cu un ingredient pe care îl au tot în grãdinã.

Lista de ingrediente pe care o sugerãm pentru sucul de rosii este compusã din: rosii bine coapte, sare, zahãr, frunze de dafin, frunze de busuioc sau de mentã. Ei bine, aflati cã acestea douã din urmã vor contribui la pãstrarea într-o stare bunã a sucului de rosii, pe parcursul multor luni.

Modul de preparare a sucului de rosii

Odatã ce ai pe masã ingredientele enumerate, poti trece la preparare. Îti va lua ceva timp, de aceea este si un moment bun de a sta de vorbã cu cineva drag sau de a-l instrui încât sã-ti acorde o mânã de ajutor. Primul pas prevede spãlarea rosiior, curãtarea de codite sau pete.

Taie rosiile în bucãti si pune-le în masina de bulion. Vei observa cã se vor obtine cantitãti mari de suc de rosii. Odatã ce ai trecut toate rosiile prin masinã, ia sucul si pune-l la fiert. Peste el presarã sare dupã gust si zahãr pentru fiecare trei litri. Mai departe, adaugã tot la fiecare trei litri de suc de rosii o frunzã de dafin si douã/trei de busuioc sau de mentã. Depinde de aroma intensã pe care vrei sã i-o creezi. Cât se lasã la fiert compozitia? Pânã când volumul va scãdea la cca 15% din total. Cât timp lasi pe foc sucul de rosii, spalã sticle sau borcane si sterilizeazã-le. Cum? Ia o cratitã mare, în aceasta vei turna apã pânã la jumãtate si vei scufunda borcanele si capacele din clipa în care apa va da în clocot. Poti astupa totul cu un capac. În jur de 15 minute trebuie sã “fiarbã” borcanele/ sticlele pentru o sterilizare potrivitã. Odatã ce sucul de rosii a scãzut, scoate frunzele de dafin si cele de busuioc sau mentã, si adaugã textura în borcane. Acestea se vor întoarce apoi invers, se lasã sã se rãceascã, dupã care se înfãsoare într-o pãturã. Depoziteazã-le la final într-un loc rãcoros.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.