spot_img
spot_img
1.6 C
Vaslui
28-dec.-2024

Cel mai avantajos meniu de nuntã, 190 lei la Restaurantul Amadeus din Moara Grecilor | FOTO

- Advertisement -

OFERTÃ… Aviz vasluienilor care îsi doresc sã organizeze în aceastã toamnã un eveniment si nu gãsesc niciun local disponibil în oras. Restaurantul Amadeus din Moara Grecilor (lângã supermarket) vine în întâmpinarea acestora cu oferte foarte avantajoase si, mai ales, flexibile, în functie de dorintele clientilor. Un meniu pentru o nuntã costã aici în jur de 190 de lei, bani în care sunt incluse trei feluri de mâncare (alese de client) si bãutura. Nu veti fi constrânsi sã apelati la o anumitã firmã pentru decorarea sãlii (în cazul nuntilor sau al botezurilor) si nici în privinta muzicii nu veti avea restrictii. În schimb, veti avea garantia cã le oferiti invitatilor mâncare gãtitã ca la carte, cu produse naturale, aduse direct din gospodãria administratorilor: sotii Gorcea-Ionascu, legumicultori de meserie si colaboratori cu mai multe spermarketuri. Pe lângã evenimentele pe care le gãzduieste (nunti, botezuri, praznice, zile de nastere), în resturant se pregãteste si „Meniul Zilei”. Pentru 15 lei, clientii primesc aici douã feluri de mâncare, dar si un desert. „Suntem noi pe piata localurilor, ne ocupãm de restaurant de douã luni jumãtate, însã ne-am promis încã de la început sã nu facem rabat de la calitate si seriozitate. Cum în domeniul legumiculturii am reusit sã colaborãm foarte bine cu Carrefour, asa cred cã vom reusi si cu clientii Restaurantului Amadeus”, a spus Marius Gorcea, coadministratorul localului.

Sotii Ramona Ionascu si Marius Gorcea sunt la bazã legumicultori. Produc în special rosii, dar si varzã, verdeturi, cãpsuni etc. „Avem douã solarii si opt hectare de pãmânt în câmp. Eu si sotul meu ne ocupãm îndeaproape, însã avem si o echipã de femei de la Lipovãt, care vin de vreo sapte ani sã lucreze, s-au învãtat cu noi, stiu rostul la treabã. Avem, de asemenea, si câtiva bãrbati, care ne ajutã la munca mai grea, la cãrat, la încãrcat marfa în masinã… Noi nu prea am avut probleme sã nu gãsim fortã de muncã. Eu spun cã atât timp cât sunt plãtiti si respectati, oamenii vin”, povesteste Ramona Ionascu.

Rosii de Cãntãlãresti, produse de cei doi soti si vândute în supermarketurile Carrefour

Un ajutor considerabil în legumiculturã l-au primit din partea Uniunii Europene, prin intermediul unui proiect cu cofinantare. „Am prins pe ultima sutã de metri un proiect de 40.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri si asa am reusit sã ne dezvoltãm. La Cântãlãresti avem sase hectare de tomate, iar la Moara Grecilor – rosii si cãpsuni. Am lucrat cu Carrefour pentru supermarketuri din Vaslui si din Iasi, dar si cu Lotex. În Carrefour am avut chiar caserole cu etichetã de-a noastrã: <Rosii de Cãntãlãresti>. Stiu cã multi se plâng cã nu reusesc sã colaboreze cu spermarketurile, dar, credeti-mã, cã dacã ai continuitate si calitate, totul vine de la sine. Dacã încerci sã-i pãcãlesti si le pui la fundul lãzii marfã proastã, rup legãtura cu tine. Acum vrem sã ne extindem, sã distribuim în supermarketuri si buchetele de vâsc. Ne-am deschis un cod CAEN special pentru asta, suntem în tratative cu Carrefour, ar fi o premierã si pentru ei, cã nu au mai avut. Anul trecut am vãzut în Lidl buchetele de vâsc, însã era din import. Dacã existã cerere si noi avem vâsc românesc, de ce sã-l importãm?!”, întreabã retoric Marius Gorcea.

Restaurantul Amadeus, renovat de curând. Managerii localului pregãtesc o petrecere pentru Revelion

Legumele produse de cei doi soti ajung si în bucãtãria restaurantului, alãturi de alte produse din gospodãria lor, produse precum carnea de porc sau ouã. „Avem restaurantul de putin timp, cred cã de vreo douã luni jumãtate. Ideea de a-l prelua a fost a mea, pentru cã îmi place sã gãtesc si sã mã implic în toate treburile din bucãtãrie. Dar ca sã-l aducem la stadiul de acum, am muncit putin… Bine, putin mai mult, cã a trebuit sã îl renovãm, sã dãm cu var, sã reparãm instalatia electricã, instalatia sanitarã, sã schimbãm mobilierul.. Toatã lumea ne spune cã aratã cu mult diferit fatã de ce era înainte. Gãzduim evenimente cu pânã la 100 de persoane, adicã nunti mai mici, botezuri, praznice, petreceri aniversare… Pentru nunti, noi avem câteva variante de meniu, dar preferãm sã-i lãsãm pe clienti sã-si aleagã ce vor, cã poate nu le place ce le propun eu. Un meniu ajunge pe la 190 de lei – trei feluri de mâncare, plus bãutura. La decorarea sãlii, nu ne bãgãm. Îsi aleg ei o anumitã firmã, dacã vor… Locuri libere pentru evenimente în toamna aceasta noi mai avem, trebuie doar sã vinã si sã ne cunoascã. În cursul sãptãmânii, avem si Meniul Zilei, la 15 lei – douã feluri de mâcare si desert. Urmeazã sã pregãtim petrecerea de Revelion, însã trebuie sã punem la punct toate detaliile, iar când vom finaliza meniul, îl vom publica pe pagina de Facebook a restaurantului si vom face si niste pliante pe care le vom distribui prin oras”, a punctat Ramona Ionascu.

Cum i-am cunoscut pe sotii Gorcea-Ionascu

PRECIZÃRI… Redactia Vremea Nouã a luat decizia scrierii acestui reportaj ca urmare a unui eveniment destul de neplãcut, dar care, iatã, a fost pânã la sfârsit de bun augur. Pe 19 septembrie ziarul nostru a publicat un articol scris de cunoscutul pensionar Milutã Moga, un voluntar ale cãrui scriei uneori le gãzduiam în paginile noastre. Stiind cã acesta scrie istorioare hazlii, despre întâmplãri din trecut, cu personaje imaginare, ironizând doar anumite evenimente petrecute în perioada comunistã si imediat dupã Revolutie, nu ne-am putut închipui cã peste noapte acesta trece la anchete jurnalistice. Intitulat „Cosmar pentru locuitorii din Moara Grecilor: haos, petreceri cu manele si întreceri cu masini”, povestea depãseste cu mult granita obisnuitã a scrierilor lui Milutã Moga. Noi l-am publicat, nebãnuind capcana scriitorului, care s-a gândit cã a venit momentul sã se rãzbune pe o mai veche cunostintã de a sa, care de douã luni de zile a luat în concesiune restaurantul „Amadeus”, aflat la câteva sute de metri de casa sa. În vremuri demult apuse, pensionarul nostru scriitor a avut o ciocnire mai durã cu familia Gorcea. Nu intrãm în amãnunte, cã de dramele cicatrizate de timp nu e bine sã ne amintim, însã gestul lui Milutã Moga de a se rãzbuna, folosind ziarul care i-a oferit gãzduire, nu este unul care-l onoreazã. Noi o punem pe seama vârstei, dar am luat si o decizie în acest sens. O perioadã o sã renuntãm la serviciile acestuia, pânã când îsi va rezolva problemele personale si pânã când va întelege cã ziarul Vremea Nouã nu este un teren al rãfuielilor sau un loc unde se revarsã frustrãrile personale. Dar aceastã întâmplare are si o laturã pozitivã. I-am cunoscut pe sotii Marius Gorgea si Ramona Ionascu, doi întreprinzãtori care au dovedit cã în aceste vremuri tulburi pot tine o afacere în picioare si gratie lor putem cumpãra din Carrefour rosii de la Cãntãlãresti. Le urãm succes în noua afacere pe care au preluat-o la Moara Grecilor, Restaurantul „Amadeaus” si sperãm cã „aprecierile” fãcute de Milutã Moga în articolul „Cosmar pentru locuitorii din Moara Grecilor: haos, petreceri cu manele si întreceri cu masini” sã se steargã din memoria cititorilor nostri. (Lucian Timofticiuc)


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.