spot_img
spot_img
9.1 C
Vaslui
09-ian.-2025

Ceapa si laptele împreunã au proprietãti uimitoare, mai ales acum, în sezonul rãcelilor

- Advertisement -

VÃ AJUTÃ…Ceapa este unul dintre cele mai comune ingrediente din bucãtãrie, fiind folositã pentru a adãuga gust si aromã diverselor preparate culinare. Cu toate acestea, ceapa nu este folositã doar în bucãtãrie, ci este cunoscutã si pentru proprietãtile sale benefice pentru sãnãtate. Unul dintre modurile mai putin cunoscute de a beneficia de proprietãtile terapeutice ale cepei este fierberea ei în lapte si consumarea decoctului rezultat. Fierberea cepei în lapte si consumul decoctului rezultat o datã, poate fi o modalitate eficientã de a combate rãcelile, gripele si bronsitele

Dacã ai probleme cu rãcelile si vrei sã-ti întãresti sistemul imunitar, vreți sã vã reduceți inflamatiile în organism si sã vã descongestionați cãile respiratorii, folositi acest decoct magic din lapte si ceapã: „Fierbeti ceapa în lapte si beti decoctul: o singurã datã este suficient!”, spune un specialist de medicinã complementarã. Ceapa, un ingredient banal din bucãtãria noastrã, ascunde o multime de beneficii pentru sãnãtate. Pe lângã utilizãrile culinare, ceapa poate fi un remediu natural eficient pentru diverse afectiuni. O retetã simplã si putin cunoscutã constã în fierberea cepei în lapte si consumul decoctului rezultat. Beneficiile decoctului de ceapã cu lapte sunt: întãreste sistemul imunitar, reduce inflamatia si descongestioneazã cãile respiratorii Ceapa este bogatã în antioxidanti care combat radicalii liberi si stimuleazã productia de celule albe din sânge, responsabile de apãrarea organismului împotriva infectiilor. Proprietãtile antiinflamatoare ale cepei pot fi benefice pentru ameliorarea durerilor articulare, a durerilor musculare si a altor afectiuni inflamatorii. Laptele are proprietãti emoliente si calmante, iar ceapa contine compusi care fluidificã mucusul si usureazã respiratia. Consumul decoctului poate fi benefic în caz de rãcealã, gripã sau bronsitã. Acest decoct ajutã la digestie si detoxifiazã organismul: Ceapa stimuleazã secretia de sucuri gastrice si biliare, contribuind la o digestie mai bunã. Decoctul poate fi benefic în caz de indigestie, balonare sau constipatie. Ceapa are proprietãti diuretice care stimuleazã eliminarea toxinelor din organism. Decoctul poate fi benefic pentru ficat si rinichi.

Iatã modul de preparare a acestui decoct naturist

Modul de preparare este destul de simplu: „Curãtati o ceapã medie si tãiati-o felii subtiri. Puneti ceapa tãiatã într-un vas cu 250 ml de lapte. Aduceti la fierbere, apoi reduceti focul si fierbeti timp de 10-15 minute. Strecurati decoctul si lãsati-l sã se rãceascã. Beti decoctul cald, o singurã datã pe zi, preferabil dimineata pe stomacul gol. Puteti adãuga putinã miere sau lãmâie pentru a îmbunãtãti gustul. Dacã aveti probleme digestive, este recomandat sã consumati decoctul dupã masã. Nu consumati decoctul în exces, deoarece poate avea efecte laxative”, spun cei care au testat medicamentul naturist. Avem însã si contraindicatii: „Persoanele alergice la lapte sau ceapã nu ar trebui sã consume decoctul. Decoctul nu este recomandat femeilor însãrcinate sau care alãpteazã. Dacã aveti probleme de sãnãtate, consultati medicul dumneavoastrã înainte de a consuma decoctul. Decoctul de ceapã cu lapte este un remediu natural simplu si eficient care poate oferi o serie de beneficii pentru sãnãtate. Este important sã respectati recomandãrile si contraindicatiile pentru a consuma decoctul în sigurantã si a vã bucura de beneficiile sale”, mai spun specialistii care au creat acestã retetã naturistã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.