spot_img
spot_img
5.1 C
Vaslui
29-nov.-2024
spot_img
spot_img

Ce averi au adunat Oprişan, angajaţii CJ şi consilierii judeţeni

- Advertisement -

Marian Oprişan e un lider “modest”, întrecut în ceea ce priveşte veniturile oficiale de unii dintre angajaţii CJ, dar şi dintre consilieri.Liderul PSD are aceeaşi declaraţie de avere ca în anii trecuţi, deşi afişează o prosperitate evidentă.Consilierii judeţeni cu cele mai mari venituri în 2012 sunt medicii şi cei cu afaceri

În timp ce Marian Oprişan se “laudă” cu aceeaşi declaraţie de avere de ani buni, deşi realitatea pare a fi alta, unii dintre subordonaţii săi caştigă, oficial, mai bine decat el. Directorul economic Dumitru Diţă şi secretarul general al judeţului, Raluca Dan, au venituri mai mari decat preşedintele CJ. Cel mai mare “salariu” din instituţie este pensia încasată de vicepreşedintele Ionel Cel – Mare. Consilierii judeţeni cu cele mai mari venituri sunt medicii şi cei care au afaceri în diferite domenii.
Declaraţia de avere a lui Marian Oprişan este neschimbată în ultimii ani, doar salariul încasat fiind altul de la an la an. Preşedintele CJ are un teren în suprafaţă de 7500 mp la Vanători, două apartamente în Focşani, iar în 2012 a încasat din salarii 50.310 lei. Aceasta este averea oficială şi deloc spectaculoasă a lui Marian Oprişan. Şeful CJ are în realitate un palat la Boloteşti, se plimbă cu maşinile de lux ale prietenilor, iar salariul pare doar mărunţiş pentru el. Dacă luăm în considerare doar ceea ce scrie în declaraţiile de avere, unii dintre subordonaţii săi au venituri mai mari. De exemplu, directorul economic al CJ, Dumitru Diţă a avut în 2012 salarii în valoare de 55.571 lei. La această sumă se mai adaugă încă 5.595 lei, care reprezintă indemnizaţia de cenzor la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud – Est. Raluca Dan, secretarul general al judeţului, a încasat anul trecut salarii în valoare de 49.812 lei, la care se adaugă 9.184 lei ca membru în Consiliul de Administraţie al CUP. Împreună cu soţul său, avocatul Adrian Dan, secretarul judeţului are şi o mulţime de datorii de plătit: 148.000 de euro şi 70.000 lei. Anul trecut, familia Dan şi-a îmbogăţit patrimoniul cu o casă de locuit construită în Focşani, cu o suprafaţă de 340 mp.

Arhitectura la stat face casă bună cu afacerile din privat

Daniela Olaru, arhitectul şef al judeţului, caştigă o mulţime de bani, împreună cu soţul său, din această profesie. Cele 12 salarii de la CJ din 2012 s-au ridicat în total la 49.518 lei. La randul său, Dimitrie Olaru a încasat dividende de 86.981 lei de la firma Arhiplus SRL, 77.036 lei de la firma Arhigrafic SRl, plus salarii de 23.326 lei. Romeo Iordache, “şeful” drumurilor judeţene, este unul dintre angajaţii bine plătiţi din CJ, cu venituri de 46.101 lei. Acesta a mai luat 30.000 lei din exploatarea a peste 8 ha de vie în comuna Cîrligele. Vicepreşedinţii CJ nu au noutăţi la capitolul avere. Dragoş Barlădeanu a adunat din salarii 47.445 lei, bani din care trebuie să plătească ratele la un credit de 40.000 de euro, credit contractat în anul 2011 şi scandent în 2036. Conservatorul Ionel Cel – Mare, ales vicepreşedinte la jumătatea anului trecut, are o pensie mai mare decat cel mai mare salariu din CJ: 69.012 lei. Acesta a fost şef la Penitenciarul Focşani, dar şi vicepreşedinte al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Salariile pe jumătate de an i-au adus în cont lui Ionel Cel – Mare 25.165 lei. De asemenea, acesta a mai încasat din chirii 30.240 lei. În total, vicepreşedintele CJ a avut lunar un venit de peste 10.000 lei.

Nicu Mazere şi-a trecut doar un salariu de 1000 de lei

Consilierii judeţeni nu au averi spectaculoase, majoritatea bifand în declaraţii casa, maşina şi salariul. Unii au mai multe venituri, din salarii, dividende şi alte surse, în timp ce Valentin Jaravete (PP –DD) nu a trecut nimic la caştiguri, nici măcar indemnizaţia de consilier judeţean. Printre consilierii cu cele mai mari venituri anul trecut este Ionuţ Bogdan Nica (UNPR), care a încasat din salarii la firma Structuri SRL suma de 25.282 lei, la care se adaugă 149.509 lei din dividende. Constantina Negoiţă (PDL) a caştigat de la Şcoala Postliceală Vasile Alecsandri, unde este director, 27.952 de lei, iar de la firma Marcip Com 58.852 lei, în calitate de manager. Liberalul Nicu Mazere, deţinătorul Halei Moldova, unde funcţionează acum un Supermarket Carrefour, a trecut în 2012 doar venituri din salarii în valoare de 12.264 lei ca director general la Mioriţa SRL. Cu toate acestea, probabil că liberalul este unul dintre cei mai avuţi consilieri judeţeni, avand în vederea locaţia unde îşi desfăşoară afacerile. Dacă la acest capitol mai pot exista semne de întrebare, cu siguranţă că la datorii este pe primul loc, deoarece în 2007 a luat un credit pe 15 ani în valoare de nu mai puţin 2,6 milioane lei.

Jurist la DGASPC şi notar la privat

Pesedistul Doru Geany Bălan a încasat 18.539 lei ca şef al Direcţiei Juridice din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, plus 32.834 lei ca notar public. Social – democratul Laurenţiu Marin este coleg cu soţia colegului său Cristian Dănuţ la firma SC Euro M&M Account SRL. Stomatologul Mihai Nedelcu (PSD) a obţinut din profesia sa în anul 2012 venituri de 217.217 lei, la care se adaugă caştigurile soţiei sale, la randul său medic stomatolog, în sumă de 168.000 lei. Aura Eşanu (PSD) a obţinut 58.810 lei ca medic în Vidra, în timp ce Valentin Ochean (PSD) a caştigat ca director medical la Spitalul Judeţean 68.546 lei. Printre pensionarii care caştigă mai bine decat salariaţii se numără şi Jănică Bordeanu (PP – DD), fost adjunct la ISU, care a adunat peste 50.000 lei doar din pensie.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.