spot_img
spot_img
8.1 C
Vaslui
28-nov.-2024
spot_img
spot_img

CE AU PROMIS NOII PARLAMENTARI ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ

- Advertisement -

Dragoș Luchian: “Sunt familiarizat cu toate problemele din administrație și cred că sunt omul capabil să ia decizii în situații dificile, delicate. În ambele mandate de viceprimar am încercat și am reușit să fac echipă cu domnul primar Romeo Stavarache, colegii mei din Primărie și întreaga conducere din administrația publică băcăuană. Mă bucur că acum s-au semnat ultimele contracte pentru proiectele de reabilitare a Căii Moinești, a pasajului Letea, a străzilor I.L. Caragiale – Milcov și Mioriței – 9 Mai. Alte proiect pe care mi le doresc pentru băcăuani sunt șoseaua de centură, modernizarea Insulei de Agrement, ecologizarea haldei de fosfogips de la Sofert și reabilitarea termică a blocurilor”.

Nicu Marcu: “Am ajuns în Bacău pentru că organizația locală PNL mi-a solicitat acest lucru, tocmai datorită faptului că am lucrat foarte bine cu domnul primar Stavarache, în interesul orașului și al locuitorilor săi. Am colaborat pe anumite proiecte cu municipalitatea băcăuană, dar și la nivel de județ. Unul dintre aceste proiecte este cel de reabilitare a CET Bacău. Principala problemă pentru locuitorii acestui colegiu, ca pentru întreg orașul de altfel, este cea a șoselei de centură. Cineva trebuie să ia inițiativa, iar acest proiect să demareze și să fie finalizat. Un alt aspect important este proiectul de reabilitare a blocurilor și trebuie să profităm de faptul că în bugetul european 2014 – 2020 se prevăd bani pe acest capitol”.

Ionel Palăr: “Candidatura mea în această zonă a fost solictată de primari, care își doresc să aibă un reprezetant în Parlament. Acesta să se implice în proiecte, așa cum s-a întâmplat în municipiul Bacău. De aceea, atât pentru cele trei orașe, Dărmănești, Comănești și Moinești, au fost puse la punct proiecte ce au în vedere de la infrastructură, la iluminat public, asigurarea siguranței, modernizarea școlilor și modernizarea spitalelor. În comunele Măgirești, Poduri și Berzunți, prioritare sunt drumurile județene, comunale, școlile și dispensarele”.

Viorica Marcu: “Nu pot să fac promisiuni fără să am acoperire. Mă consider un om cu coloană vertebrală și apăr principiile, nu interesele. Cunosc bine colegiul, am vorbit cu oamenii, cu primarii, am identificat problemele din zonă. Rolul unui deputat nu este unul adminsitrativ, ci legislativ, iar dacă voi ajunge în Camera Deputaților voi susține și promova o legislație în concordanță cu interesele locuitorilor din această zonă, mai ales că este una rurală, cu multe probleme”.

Lucian Ciubotaru: “Proiectele mele majore sunt șoseaua de centură, finalizarea Spitalului Municipal, podul de la Gârleni, modernizarea Căii Moinești, continuarea tuturor proiectelor demarate de primarii în funcție pe Colegiul 3 și drumuri comunale și județene, rețelele de apă, gaz și canalizare”.
Constantin Avram: “Competiția va fi dusă în pricipal cu reprezentantul ARD, Valerian Vreme. Nu știu cât va conta că este deputatul în funcție, pentru că domnul deputat a avut ocazia să facă istorie pentru oneșteni și a ratat. A făcut parte din Guvernul Boc, a fost ministru și din câte am vorbit cu oneștenii a făcut prea puțin pentru ei. Punctul meu forte este programul de guvernare USL, ancorat în realitățile de azi și o foarte bună organizare”.

Vasile Nistor: “Precizez că eu sunt senatorul tuturor cetățenilor din acest colegiu și îi voi sprijini pe toți primarii, indiferent de culoarea lor politică. Am participat și susținut, pe cât posibil, toate proiectele legate de moderniarea și igienizarea școlilor, spitalelor, primăriilor din colegiu. O prioritate acum este pentru mine deschiderea drumului dintre Gura Văii și Parava, o necesitate de grad 0 pentru locuitorii acestei zone”.

Valerian Vreme: “Singurul meu contracandidat este manifestarea în continuare a crizei economice. Punctul tare al campaniei mele electorale este dat de proiectele pe care le-am făcut pentru Onești și în satele din colegiu. Nu am să le prezint alegătorilor decât un bilanț cu ceea ce am făcut și ce vreau să mai fac”.

Iulian Iancu: “Obiectivele mele pentru următorii patru ani, cuprinse în programul electoral, pleacă de la nivel local, pentru localitățile din colegiu, până la nivel central, prin propunerea unor legi cum ar fi cea a energiei regenerabile, eficiența energetică a clădirilor, interzicerea exportului de gaze naturale din România, noua politică a redevențelor fiscale în România, sau aprobarea legii holdingului”.

Lucian Șova: “Eu încerc să mă apropii de voința electoratului, nu mă lupt cu oameni și partide. Atuurile mele sunt că duc o campanie electorală “door to door”, competențele probate și experiența profesională acumulată în peste 25 de ani, am școala făcută la timp și în mod temeinic și știu ce trebuie făcut atât din perspectiva administrativă, cât și din cea legislativă”.

Cosmin Necula: “Proiectele mele sunt axate pe două direcții: una locală, ce include Spitalul Municipal, anveloparea blocurilor, șoseaua de centură și proiecte generatoare de locuri de muncă și una națională (sănătate, educație, cultură și refacerea legislației mediului de afaceri – legile cambiei, biletului la ordin, insolvenței și ordonanțelor de plată)”.

Gabriel Vlase: “Eu merg în fața electoratului cu ceea ce am făcut în opt ani. Am lucrări începute, altele în curs de derulare, unele finalizate, altele la stadiu de proiect. Mai sunt multe lucruri de îmbunătățit în această zonă: școli, drumuri”.

Dan Tătaru: “Cel mai important pentru mine este să readucem țara la un standard de dinaintea crizei economice, prin crearea de locuri de muncă, dezvoltare economică, asistență socială, o grijă specială pentru persoanele vârstnice și față ce toate categoriile defavorizate”.

Damian Drăghici: “Am luat contact cu zona unde candidez, am vorbit cu oamenii, cu primarii, cu candidații USL de pe colegiile de deputați care compun colegiul senatorial. Le cunosc problemele și roulul meu ca parlamentar va fi legat de partea legislativă, prin care voi încerca să rezolv probleme ca locurile de muncă, educația și infrastructura. Nu fac promisiuni, ci încerc să fac așa încât oamenii să aibă acces la aceleași utilități pe care le vreau eu. Dacă voi ieși senator voi fi prezent cel puțin odată pe lună în colegiu, iar dacă nu o fac vă rog să mă sunați și să îmi bateți obrazul”.

Viorel Hrebenciuc nu a catadicsit să răspundă la telefon și să ne spună despre proiectele lui.

Miron Smarandache: “Este prima oară când candidez. Am fost vicepreședinte la PC, apoi am plecat la PP-DD. Faptul că aici m-am născut, am crescut, trăit, că am o imagine în comunitate de om onest, corect, sunt atuuri pentru mine. Lumea mă cunoaște. Am lucrat la Baza Dărmănești, am intrat în contact cu toți petroliștii. Programul meu este cel al PP-DD”.

Ion Melinte: “Mai bine ca mine nu știe nimeni problemele locuitorilor din această zonă. Trăiesc în mijlocul lor și am fost dintre cei care muncesc și trudesc pământul. Obiectivele mele au în vedere problemele zonei, de la creșterea subvenției în agricultură, sănătate, învățământ, infrastructură, noi locuri de muncă, pensii sau salarii. Cel mai puternic contracandidat este electoratul, care mă va dori sau nu. În rest, nu am contracandidați și sper că voi câștiga pentru că oamenii mă cunosc”.

Marcel Bujor: “Motivul pentru care fac politică: clasa politică m-a dezgustat în ultimii 20 de ani. Voi merge cu platforma PP-DD, dar am și proiecte personale”.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.