spot_img
spot_img
11.6 C
Vaslui
19-apr.-2025

Cât ne costă anul acesta masa de Paște și ce bunătăți pregătesc bucătarii de la Vascar

- Advertisement -

SCUMP… Masa de Paște anul acesta va scoate din buzunarul vasluienilor mult mai mulți bani față de anul trecut. Specialiștii vorbesc de o majorare cu aproximativ 30% față de sumele cheltuite în urmă cu un an. Dacă vom lua în calcul faptul că kilogramul de carne de miel se vinde acum cu sume cuprinse între 40 și 50 de lei. De reținut este și faptul că, anul trecut, carnea de miel se vindea cu aproximativ 30 de lei. De asemenea, prețul cașului proaspăt ajunge 38 de lei. Dacă mai punem la socoteală ceapa verde, ridichile sau verdețurile pentru ciorbă sau drob, atunci putem spune că specialiștii nu au exagerat deloc. Nu găsești legătură de ridichi sau ceapă sub 3 lei, la fel și mâna de pătrunjel, 2 lei. Ieftine, în schimb, au rămas ouăle, fie că vorbim de cele de țară sau cele cumpărate din magazin a căror preț variază între 1 și 1,5 lei. Și cum de pe masa de Paște nu poate lipsi pasca sau cozonacul, cei care nu știu sau nu au timp să le facă acasă vor scoate din buzunar 80 lei pentru un kilogram de pască sau 90 de lei pentru unul de cozonac. Brânza scoaptă pentru gospodinele care coc acasă pască este 30 lei/kg.

Ofertă specială pentru vasluienii care nu au timp de gătit. Iată ce vă gătește bucătarul de la Vascar

În ajutorul lor, anul acesta, a sărit restaurantul Vascar HD care pune la dispoziția pofticioșilor o gamă variată de mâncăruri pentru masa de Paște, de la aperitive, la ciorbe. Astfel, cu 75 de lei, doritorii pot comanda o salată de boeuf cu piept de pui a cărei gramaj ajunge la 800 de grame sau o salată sănătoasă, de țelină, cu 65 de lei. Drobul de pui ajunge la 85 de lei (700 de grame) sau ouăle și roșiile umplute pot fi cumpărate cu 45 de lei, respectiv 35 de lei. Și, ca la orice masă de Paște, nu pot lipsi musafirii, astfel că vasluienii care vor să facă impresie bună pot achiziționa și platouri cu brânzeturi franțuzești și fructe, pentru 6-8 persoane, la prețul de 360 de lei, platouri „amuse bouche” la prețul de 350 de lei sau Platoul Carpatin, la 295 de lei. Ciorbele pot sta pe masa de Paște la mare cinste, astfel că ciorba de perișoare, de burtă sau rădăuțeană, se poate achiziționa la prețuri cuprinse între 75 și 84 de lei (2,5 litri – n.r.). Cât despre sărmăluțe, acestea pot fi în frunză de viță sau varză, cu costiță sau bacon, la prețuri cuprinse între 88 de lei și 110 lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.