spot_img
25.5 C
Vaslui
06-iul.-2024
spot_img

Castraveti murati în apã rece, sãnãtate curatã!! Iatã reteta minune, fãrã sterilizarea borcanelor

- Advertisement -

INEDIT…Ocaziile de a mânca pe sãturate castraveciori murati de abia acum se ivesc. Pentru noi, românii, castravetii murati sunt o delicatesã fãrã de care cu greu ne putem imagina o masã de varã. Fie cã-i savurãm pe post de garniturã la tocãnite sau alte mâncãruri de carne si legume, castravetii murati nu trebuie sã lipseascã din cãmara niciunui român. Existã foarte multe retete de castraveti murati, însã astãzi vã prezentãm un mod inedit de a mura castravetii, cu… apã rece. De fapt, exact la fel ca în cazul oricãrui alt tip de murãturi, fiecare familie si-a perfectionat de-a lungul timpului propria retetã si iatã cã avem o retetã în care se foloseste apa rece si nu mai este nevoie de sterilizare prin fierbere. O astfel de retetã este aur curat, cu o valoare inestimabilã, pe care cei care stiu cum s-o valorifice, o transformã într-o afacere de succes.

Despre cum se obtin astfel de castraveti vom vorbi în continuare pe larg, în acest articol în care vã vom prezenta o delicioasã retetã de castraveti murati pusi la murat în apã rece! Încercati-o cu prima ocazie si veti avea parte de castraveti fermi si deliciosi multe luni. Fãrã a utiliza otet sau acid citric, veti obtine cei mai aromati, crocanti si deliciosi castraveti. Aceastã retetã este uimitor de simplã, iar castravetii pot fi pãstrati la temperatura camerei pentru o perioadã îndelungatã. Chiar dacã în retetã sunt prezentate ingredientele pentru un borcan cu volumul de 3 litri, nu ezitati sã pregãtiti o cantitate dublã sau chiar triplã din prima. Succesul este garantat!

Fãrã otet sau zeamã de lãmâie! Doar apa rece!

Vã prezentãm o retetã de castraveti conservati cu apã rece. Fãrã folosirea otetului sau a acidului citric, obtineti cei mai aromati, crocanti si deliciosi castraveti. Acestia se preparã uimitor de simplu si pot fi pãstrati chiar si la temperatura camerei un timp îndelungat. Muratii sunt un deliciu traditional apreciat în multe culturi, iar castravetii murati cu apã rece reprezintã o variantã sãnãtoasã si gustoasã, fãrã adaos de otet sau acid citric. Acest tip de murãturi se preparã usor si sunt ideale pentru cei care preferã o alternativã mai naturalã si mai blândã pentru stomac. Iatã cum se pun la murat castravetii:

Ingrediente: 2 kg de castraveti proaspeti; o legãturã de mãrar proaspãt; 4-5 cãtei de usturoi;  2-3 frunze de visin (optional); 2-3 frunze de hrean (optional); o lingurã de sare neiodatã  (pentru fiecare litru de apã) si apã rece!

Mod de preparare: Pregãtirea se face cu spãlarea bine a castravetilor. Asigurati-vã cã eliminati orice urmã de pãmânt sau impuritãti. Tãiati capetele castravetilor! Acest lucru ajutã la pãtrunderea mai bunã a saramurii si la murarea uniformã. Sterilizati borcanele prin spãlare lor si a capacelor în apã fierbinte si lãsati-le sã se usuce complet. Asezati mãrarul, usturoiul si frunzele (optional). La baza fiecãrui borcan, puneti câteva fire de mãrar, cãtei de usturoi si frunze de visin si hrean, dacã folositi. Asezati în borcan castravetii vertical, puneti castravetii cât mai compact, pentru a maximiza spatiul din borcan. Pregãtiti saramura într-un bol mare, dizolvând sarea neiodatã în apã rece. Folositi aproximativ 1 lingurã de sare pentru fiecare litru de apã. Turnati saramura peste castraveti si asigurati-vã cã saramura acoperã complet castravetii din borcane. Puneti capacele si închideti bine borcanele. Lãsati -le la temperatura camerei! Timp de 2-3 zile, va începe fermentarea. Transferati apoi borcanele în frigider sau într-un loc rãcoros si întunecat pentru a încetini procesul de fermentare.

Poftã bunã! Castravetii murati cu apã rece sunt o gustare sãnãtoasã!

Alegeti castraveti de mãrime micã spre medie – castravetii mici si fermi sunt ideali pentru murãturi, deoarece se pãstreazã crocanti. Verificati saramura – dacã saramura devine tulbure, nu vã faceti griji, este un proces natural al fermentãrii. Gustati regulat – castravetii murati vor fi gata în aproximativ 1-2 sãptãmâni, dar puteti ajusta timpul de fermentare dupã gustul dorit. Adãugati alte condimente – dupã preferinte puteti experimenta cu boabe de piper, foi de dafin sau seminte de mustar pentru a varia aroma. Poftã bunã! Castravetii murati cu apã rece sunt o gustare sãnãtoasã si delicioasã care va aduce un plus de savoare mesei tale. Aceastã retetã simplã si naturalã vã va cuceri prin prospetimea si gustul autentic al murãturilor fãcute în casã.

Retetã de castraveti murati fãrã otet, dar cu apã clocotitã! Usor de obtinut si foarte aromati!

RETETÃ CLASICÃ...Poate nu stiati cã se pot face castraveti murati fãrã otet. Este o alternativã excelentã pentru cei care nu agreazã otetul în mâncare. Vã prezentãm mai jos reteta. Sunt prezentate ingredientele pentru 1 borcan cu volumul de 3 În functie de câte borcane vreti sã faceti, dublati cantitãtile. Ingredientele sunt: 2 kg de castraveti; 3 umbrele de mãrar; o frunzã mare de hrean; 4 cãtei de usturoi; 3 boabe de piper; 5 frunze de coacãzã neagrã; un ardei rosu (dacã se doreste); o linguritã praf de mustar; un litru de apã; 100 g de sare si bicarbonat de sodiu. Modul de preparare este urmãtorul: întâi, este important sã spãlati borcanul cu bicarbonat de sodiu,  si apoi clãtiti-l bine cu apã rece. Apoi e spalã bine castravetii si lãsati-i întregi, fãrã sã le tãiati capetele. Nu le tãiati capetele. Spãlati frunzele de coacãzã, de hrean, umbrelele de mãrar si ardeiul rosu. Curãtati usturoiul, tãiati frunza de hrean. Asezati la fundul borcanului frunzele de coacãzã, de hrean, mãrarul, ardeiul, boabele de piper si usturoiul. Apoi, umpleti borcanul cu castraveti, asezându-i cât mai dens. Turnati apa într-o cratitã si puneti-o pe foc. Încãlziti-o putin si adãugati sarea. Amestecati pânã sarea se va dizolva. Luati saramura de pe foc si turnati-o în borcanul cu castraveti. Presãrati deasupra praful de mustar. Închideti borcanul cu un capac de plastic si asezati-l pe o farfurie. Lãsati castravetii sã fermenteze timp de 5 zile. Scurgeti saramura din borcan. Umpleti-l cu apã rece, apoi o scurgeti. Reperati procesul de 2-3 ori. Apoi, umpleti borcanul cu apã rece curatã si închideti-l cu un capac metalic. Peste o lunã, castravetii pot fi serviti. Poftã … transilvãneanã!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.