O cantitate de șase kilograme de carne de curcan infestată cu salmonella a fost depistată de inspectorii sanitari veterinari în magazine din Bacău și Botoșani. Reprezentanții Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor spun că cele șase kilograme de carne cu salmonella, din care s-au recoltat probe și care au fost retinute, provin dintr-un lot de peste 300 de kilograme, produs la sfârșitul lunii noiembrie de o firmă din Prahova. Carnea infestată a fost descoperită în urma unui control al ANSVSA care a recoltat probe și le-a trimis la București. Probele au fost pozitive pentru Salmonella, urmând să se stabilească acum tipul bacteriei. Poate fi vorba de o tulpină nepatogenă, ca și în cazul micilor infestați cu salmonela. Analizele pentru tipizarea salmonella durează 7 – 10 zile, rezultatele fiind așteptate săptămâna viitoare. Reprezentanții DSVSA Bacău nu au putut fi contactați, vineri, pentru a ne oferi mai multe amănunte. Nici Direcția de Sănătate Publică Bacău nu a fost sesizată de DSVSA cu privire la aceste suspiciuni.
sursa: http://www.ziaruldebacau.ro/2013/06/28/carne-de-curcan-cu-salmonella-in-magazine-din-bacau.html