spot_img
spot_img
8.5 C
Vaslui
28-ian.-2025

Carmina Opria, surpriza de la BAC. Are cea mai mare medie din mediul rural: 9,88

- Advertisement -
A RIDICAT STACHETA... Carmina a absolvit Liceul Tehnologic din Puiesti, unitate de învãtãmânt cu ratã de promovare cu mult sub media pe tarã (62,9%) - 33%.

REZULTATE MERITUOASE… Carmina-Elena Opria este surpriza din acest an de la Bacalaureat. Absolventã a Liceului Tehnologic din Puiesti, aceasta a reusit sã facã o figurã frumoasã si sã le uimeascã pe cadrele didactice din judetul Vaslui cu reusita sa. Tânãra a obtinut nota la 10 la proba de la matematicã, în conditiile în care subiectele de la profilul tehnologic au depãsit cu mult gradul de dificultate obisnuit. Cu 9,80 la limba si literatura românã si 9,85 la anatomie, geneticã si ecologie umanã, Carmina a încheiat examenul de BAC cu media 9,88, cea mai mare din mediul rural. George Alexandru Oprea, colegul ei, a obtinut, de asemenea, o medie bunã la acest examen – 9,18. El a terminat clasa a XII-a cu 10, iar liceul cu 9,97, fiind, astfel, primul elev din istoria unitãtii de învãtãmânt care reuseste o asemenea performantã.

Liceul din Puiesti a fost înfiintat în 1962 si avea doar filierã teoreticã.

În 1976 si-a schimbat profilul în liceu agroindustrial, iar mai apoi, în 1991, a devenit Grupul Scolar Agricol Puiesti. În 2012 si-a schimbat, din nou, denumirea, de data aceasta în Liceul Tehnologic Puiesti. Aflat de ani de zile la coada clasamentului judetean privind promovabilitatea la Bacalaureat, rezultatele elevilor încep sã se îmbunãtãteascã de la promotie la promotie. Spre exemplu, dacã anul trecut rata de promovare a acestui liceu a fost de 25%, anul acesta a crescut la 33%. De asemenea, dacã anul trecut au fost douã medii între 8 si 8,99, anul acesta au avut trei medii între 9 si 9,88 si trei medii între 8,28 si 8,88. Potrivit directoarei, din cei 33 de elevi înscrisi la BAC, 25 sunt din promotia curentã, iar 8 din seria anterioarã. „S-au prezentat, însã, 29 de candidati si au reusit doar 11 elevi sã promoveze. Anul acesta am avut o generatie superbã, copii foarte buni si, spun eu, avem din partea acestora notele cele mai frumoase din mediul rural. Nu am cum sã nu mentionez pe Opria Carmina Elena, eleva care a reusit la Bacalaureat sã obtinã frumoasa medie de 9.88 si pe seful de promotie Oprea George – Alexandru care, desi a terminat cei patru ani de liceu cu media generalã 9.97, la Bacalaureat a obtinut o medie destul de frumoasã 9.18. Suntem mândri de ei, le dorim ca pe viitor sã fie înconjurati doar de bine, sã reuseascã în viatã, în carierele pe care si le aleg si sã îsi îndeplineascã visele”, ne împãrtãseste cu bucurie doamna directoare prof. Oana Iuliana Cerchez.

„Chiar dacã am obtinut cea mai mare medie din liceu la Bacalaureat, nu mã consider a fi cea mai bunã elevã”

Carmina-Elena Opria provine dintr-o familie frumoasã, formatã din cinci membri. Mama este administratorul cresei din comunã, tatãl cântãret bisericesc, iar sora si fratele sunt mai mici decât ea, au 13, respectiv 11 ani. Îsi dedicã mare parte din timp învãtând, dar atunci când îsi doreste relaxare se orienteazã spre a cânta, îi place muzica si este cel de-al doilea vis al ei, pe lângã cel de a deveni medic. Este o persoanã prietenoasã, îi place sã cunoascã oameni noi, sã-i înveseleascã pe cei din jurul sãu si sã îi ajute pe toti cei care îi cer ajutorul. E fericitã cã munca ei a dat roade si cã prin rezultatul obtinut la Bacalaureat a putut dovedi cã, indiferent de liceul pe care îl urmezi, dacã îti doresti cu adevãrat, poti sã îti atingi obiectivele. „Chiar dacã am obtinut cea mai mare medie din liceu la Bacalaureat, nu mã consider a fi cea mai bunã elevã, ci doar o persoanã ambitioasã care si-a dorit aceste rezultate si a reusit multumitã propriului efort. Pentru mine, perioada de examen a fost una destul de obositoare, în care am trãit multe emotii. Am început sã învãt pentru BAC de la începutul celui de-al doilea semestru al clasei a XII-a, dar cel mai mult am învãtat cu douã luni înainte de examen”, povesteste tânãra absolventã a liceului cu media 9,87.

Carmina, un viitor medic. „Îmi doresc sã rãmân în România”

Un rol important în formarea ei, spune Carmina, l-au avut profesorii, pentru cã au crezut în ea mai mult decât a reusit ea sã o facã: „Pentru mine, cei patru ani de liceul au fost ca o aventurã în care am pornit fãrã prea mult curaj, dar pe parcursul cãreia, alãturi de domnii profesori si de colegi, am trãit numeroase momente frumoase de care îmi voi aminti mereu cu drag. Tin sã le multumesc pe aceastã cale domnilor profesori pentru rãbdarea si sprijinul acordat în cei patru ani de liceu si mai ales doamnei diriginte si doamnei profesoare de matematicã, pentru cã au crezut în mine mai mult decât am reusit eu sã o fac. Trebuie sã recunosc, chiar dacã am încercat mereu sã obtin rezultate cât mai bune la scoalã, nu am fost neapãrat si cel mai cuminte elev. Am vrut mereu sã fiu o persoanã responsabilã atunci când era nevoie, dar, totodatã, sã mã pot bucura de aceastã perioadã frumoasã, a anilor de liceu sI, de aceea, nu am ezitat sã fiu complice a unor nãzdrãvãnii atunci când am avut ocazia. Îmi doresc sã urmez Universitatea de Medicinã si Farmacie Grigore T. Popa Iasi. În viitor mã vãd ca fiind doctor dedicat meseriei sale, sã ajut cât mai multi oameni si, cu toate cã multi dintre tineri aleg sã-si pãrãseascã tara, eu îm doresc sã rãmân în România”.

George Alexandru Oprea

George Alexandru Oprea, seful de promotie 2020 al liceului si unul dintre cei mai buni absolventi din zona Bârladului

BRAVO… Un alt absolvent foarte bun, care a învãtat la acest liceu, este George Alexandru Oprea. Acesta a terminat clasa a XII-a la specialitatea Protectia Mediului, calificarea de tehnician ecologie si protectia mediului, cu media 10, iar media celor patru ani este de 9,97. Pentru prima datã în istoria Liceului din Puiesti de dupã 1990, un absolvent reuseste o asemenea performantã. George vrea sã urmeze cursurile Universitãtii „Transilvania” din Brasov, dar încã nu si-a ales ce facultate, având mai multe optiuni. „Chiar dacã am optat pentru un liceu din mediul rural, acest lucru nu m-a motivat mai putin sã învãt, ba din contrã a fost o motivatie în plus pentru cã a trebuit sã demonstrez cã pot fi la acelasi nivel ca cei de la oras. În cei patru ani, cei mai importanti au fost profesorii care au crezut mereu în fortele mele, dar mai ales doamna dirigintã, care m-a sustinut încã de la începutul meu pe acest drum. Mereu am visat la un sfârsit de clasa a XII-a cu toca pe cap, dar din nefericire m-am ales cu masca la gurã. Prin faptul cã am devenit sef de promotie la un liceu din mediul rural, am demonstrat cã nu conteazã mediul în care înveti, ci efortul depus”, a spus George Alexandru Oprea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.