CANDIDATI PROASPETI...Remus Cernea de la Partidul Verde, Constantin Potîrcã – independent si reprezentant al etniei rrome si Constantin Rotaru, de la Alianta Socialistã, sunt candidatii din coada clasamentului în ceea ce priveste sansele de calificare în turul II si, în final, cele de a câstiga presedintia României. Dintre acestia, Remus Cernea este, conform sondajelor, cel mai bine cotat candidat, adicã acela care va obtine cele mai multe voturi în raport cu independentul Constantin Potîrcã si reprezentantul Aliantei Socialiste. Toti trei au însã o calitate de care reprezentantiin marilor partide sunt lipsiti: voturile pe care le vor obtine, oricât ar fi de putine, sunt cele mai curate, pentru cã, în lipsa unui partid mare si a oamenilor din teritoriu care sã-i promoveze, prin promisiuni si santaj la adresa electoratului, le vor primi doar din…convingere!
Remus Cernea, Constantin Ninel Potîrcã si Constantin Rotaru sunt cotati ca fiind cei mai „slabi“ candidati în clasamentul celor care se luptã pentru fotoliul de la Cotroceni. Dacã Potîrcã si Rotaru au cam dat cu bâta-n baltã în ceea ce priveste discursul electoral sustinut pe posturile de televiziune unde au fost fost invitati, la acest capitol, Remus Cernea a început sã prindã teren…serios! Discursul si vocabularul curat, la care se adaugã si atitudinea fermã, combinatã cu o usorã modestie si bun simt au avut un oarecare succes la public, Cernea fiind considerat cel mai…“cultivat“ candidat dintre toti trei. Dar nu este obligatoriu ca asta sã se materializeze si în voturi. Oricum, pentru Remus Cernea prezidentialele sunt cea mai bunã ocazie de a se promova în calitatea de politician si, totodatã de a-si face cunoscutã formatiunea politicã. Niciunul dintre acesti trei candidati nu are un program electoral care sã ofere solutii concrete la problemele tãrii. Constantin Potîrcã spune cã va sterge toate datoriile românilor dacã iese presedinte, un lucru care ar aduce statul român în faliment, la propriu! De asemenea, îi va pune rromi la muncã. Cum? Nu stie încã, dar va face în asa fel încât sã-i intergreze în societate, astfel încât sã nu mai poatã fin considerati ca o minoritate-patã pe obraul tãrii.
Rotaru vrea companii de stat, Remus Cernea propune ecologizarea clasei politice
Constantin Rotaru este adeptul reînfiintãrii companiilor de stat, dupã modelul perioadei comuniste, dar solutia pe care o propune nu mai poate fi pusã în practicã în plinã erã a capitalizãrii si printre prioritãtile sale se numãrã si industrializarea agriculturii – o bunã initiativã, dar una care, din pãcate, este exploatatã la maximum si de cãtre cei mai importanti candidati la prezidentiale. Remus Cernea se oferã sã fie palma datã de popor, prin vot, actualei clase politice, implicit celor mai cunoscuti politicieni, pe care oamenii i-au vãzut cât pot si de care s-au sãturat. „M-am sãturat de voi! Decât sã votez pe vreunul dintre Bãsescu, Antonescu, Geoanã etc, mai bine îl votez pe Remus Cernea!“ – acesta este mesajul pe care candidatul Partidului Verde îl adreseazã în special românilor, foarte multi, de altfel, care nu mai sunt interesati sã iasã la vot, fiindcã actualele partide politice de top nu le oferã niste politicieni în care sã merite sã aibã încredere. El propune o „presedintie verde“ si o clasã politicã la fel, adicã bazate pe dimanism, prin promovarea în politicã a tinerilor, eliminarea infantilimsului si nepotismului din clasa politicã si introducerea tehonologiei verzi – protejarea mediului înconjurãtor, reducerea emisiilor care deterioreazã clima etc. Marele „defect“, dar pe care toti încearcã sã-l facã sã fie perceput ca o calitate, al celor trei candidati este cã nu au în spate o formatiune politicã cu greutate, care sã-i ajute sã fie promovati intens în teritoriu. Adevãrata lor calitate constã însã în faptul cã voturile care le vor fi acordate provin din purã convingere si nu ca urmare a influentei, promisiunilor si spantajului oamenilor de partid din teritoriu, asa cum se întâmplã în cazul marilor partide. Remus Cernea, Constantin Potîrcã si Constantin Rotaru vor obtine cele mai curate voturi dintre toti candidatii la presedintie.