spot_img
spot_img
4.7 C
Vaslui
29-nov.-2024
spot_img
spot_img

Când primarul Pavăl nu-i “acasă”, Poliția Locală Vaslui își înființează Compartiment de Pază!

- Advertisement -
LA MÂNA LOR… Primarul Vasile Pavăl e plecat în concediu, așa că sarcina înființării Compartimentului de Pază de la Poliția Locală revine celor doi viceprimari, Lucian Braniște și Cătălin Mîndru, care au majoritatea în CL. Rămâne de urmărit dacă aceștia vor fi de acord cu “ciotul” de proiect de hotărâre inițiat de edilul Pavăl sau vor lucra la un nou proiect, mult mai profesionist și care să fie, într-adevăr, în folosul Poliției Locale.

HODORONC, TRONC…La două luni după ce a achiziționat servicii de pază pentru noul bazar, în valoare de peste 64.000 de lei, primarul Vasile Pavăl s-a gândit că ar fi mai bine să aibă paznicii lui, așa că a inițiat un proiect de hotărâre, care va fi supus votului în ședința de CL de azi. “Întrucât, în prezent, la nivelul Poliției Locale Vaslui, nu este organizat serviciul de pază, solicit Șefului Poliției Locale Vaslui să întocmească Raportul de specialitate pentru înființarea Compartimentului de Pază în subordinea Serviciului de Ordine și Liniște Publică, compus din 9 posturi contractuale nou-înființate de agent de securitate în cadrul Compartimentului de Pază, precum și actualizarea Organigramei, a Statutului de funcții și a Regulamentului de Funcționare a Poliției Locale”, se arată în referatul primarului Vasile Pavăl.

Conducerea Poliției Locale Vaslui a pus în practică solicitarea edilului Pavăl, atașând la proiectul de hotărâre raportul de specialitate, în care se arată, printre altele, că “la această dată, conform HCL. nr. 44/2023, privind aprobarea organigramei și a Statului de Funcții al Poliției Locale Vaslui, la nivelul instituției sunt un număr de 109 posturi, din care 106 funcții publice și trei posturi contractuale”. Mai precizează directorul executiv al Poliției Locale Vaslui, Nicolae Tilici, că “Instituția Prefectului – Județul Vaslui, prin adresa nr. 6848/27.04.2023, în conformitate cu art. III alin. (8) și alin. (11) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, precum și pentru stabilirea unor măsuri financiare, cu modificările și completările ulterioare, a comunicat numărul maxim de posturi pentru Poliția Locală Vaslui, respectiv 140”. Cu alte cuvinte, loc mai este, așa că hai mai înființăm niște posturi.

Ce calcule s-au făcut de s-a ajuns la concluzia că este nevoie de 9 posturi?

Pe lângă faptul că în prezent este în vigoare o ordonanță de austeritate care împiedică angajările la stat, un alt aspect sare în ochi în ceea ce privește acest proiect de hotărâre: numărul agenților de securitate pe care Poliția Locală Vaslui intenționează să-i angajeze. Nimeni nu știe în urma căror calcule s-a ajuns la concluzia că 9 este numărul potrivit de agenți de securitate. Spunem asta pentru că în prezent Primăria Vaslui are trei obiective stabilite prin hotărâre de CL unde asigură, neoficial, servicii de pază. Acestea sunt: unitatea militară, Termica și sediul Primăriei, urmând ca în viitorul apropiat și noul bazar să intre sub paza Poliției Locale. Patru obiective așadar, care se calculează astfel: 24 ore x 30 de zile înseamnă un total de 720 de ore pe care le împărțim la 168 de ore (24 ore x 7 zile), rezultând patru paznici de obiectiv, pe care apoi îi înmulțim cu patru obiective, ca să obținem 16, adică numărul corect de agenți de securitate necesari Poliției Locale Vaslui. Asta fără a mai pune în calcul sărbătorile legale și concediile, pentru că numărul lor ar trebui să urce la 20. Dincolo de calculele eronate făcute de inițiatorul proiectului, adică primarul Vasile Pavăl, trebuie să spunem că Poliția Locală Vaslui trebuia să aibă de mult timp un Compartiment de Pază, așa cum au majoritatea acestor instituții din țară. De ani de zile, Poliția Locală Vaslui trebuia să asigure paza la cele trei obiective: Unitatea Militară, Termica și sediul Primăriei Vaslui, însă cu agenți de pază, personal contractual, și nu cu polițiști locali, funcționari publici. Potrivit surselor noastre din Primăria Vaslui, ani la rând cei de la Poliția Municipiului Vaslui i-au atras atenția primarului Vasile Pavăl cu privire la lipsa analizei de risc la clădirile ce aparțin primăriei. Edilul face primul pas abia acum, însă cu un proiect de hotărâre care pare a fi întocmit pe genunchi. Spunem asta pentru că 9 agenți de securitate nu pot asigura niciodată paza corespunzătoare pentru obiectivele primăriei.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

  1. La Bârkad prostul de chekaru și-a luat progenitura si curva si au plecat la mare banii politiei locale, ca nu se stie de va mai vedea marea daca guvernul nu îi mai da voie sa cumuleze pensia cu salariu.

  2. La obiectivele de stat, trebuie poliție locală, nu mai băgați firme private. Firmele private sa păzească discoteci, baruri, baraje, etc

  3. Trebuiesc paznici.. sa pazeasca masinile bisnitarilor rromi. Ca doar.. i i dau voturile . Cita tiganeala.. dar de fapt daca la bisnitarii de masini se adauga rromii din piata cu cei de la Brodoc i si face plinul. Pavele la campania ta toata tiganimea juca!!!!!!!!

  4. Eu am văzut că în toate parcurile si cimitirele din marile orașe din țară sunt agenți de securitate de la poliția locală sau firme private de securitate.
    Am mai văzut agenți de securitate ai poliției locale la școli și spitale. Ar fi ilegal să fie agenți de securitate ai Poliției Locale Vaslui în Parcul Copou, Cimitirul Eternitatea și la Spitalul Județean Vaslui ?
    Întreb pentru un prieten polițist local care știe matematică.

    • Sunt afacerile administrațiilor locale
      Pe de-o parte așa ar trebui sa fie, aberant ca muzee, spitale, scoli, cimitire etc (instituții publice) sa aibă ca agenți firme particulare
      Pe de alta parte costa mult mai mult când aceste servicii sunt făcute cu polițiști locali
      Asa ca se împacă si capra si varza, si firmele particulare iau un ciolan (bunicel) de la administrații (ciolan care clar ajunge in buzunarul patronului nu al agenților) , unele instituții publice își mai fac si ele serviciul propriu de paza (cel mai indicat), si polițiștii (costisitori ) rămân mai putini

  5. Ați calculat bine, d-le jurnalist, dar dacă Termica și Unitatea militara se demolează, nu rămân doar 2 ,, obiective „? Greu cu matematica asta.

    • Și ce dacă se desființează Unitatea Militara, nu se va mai construi nimic acolo, zona devine deșert? Vor apărea noi obiective care vor trebui păzite, azile de bătrâni, grădini botanice și ce vor ăștia sa mai facă. Asta unu la mâna.
      Doi. Dacă ne uitam la istoricul noului bazar, un obiectiv care nici după trei ani de la ridicarea lui nu e dat în funcțiune, putem face un calcul cu privire la viitoarele șantiere de la Termica și Unitatea Militara, care cel mai probabil se vor întinde pe durata deceniilor. Autorul articolului a uitat sa treacă și pârtia de la Bahnari, un alt obiectiv aflat în pază Politiei locale. Așadar, numărul necesar de paznici e mult mai mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.