spot_img
spot_img
-0.3 C
Vaslui
22-nov.-2024
spot_img
spot_img

Calculatoare pentru Asociația Profizica Vaslui și Grădinița Norocel din Negrești prin “Dăm un Byte de Ajutor”

- Advertisement -
DIGITALIZARE…Prin proiectul “Dăm un Byte de Ajutor” se dorește digitalizarea educației pentru elevii din zone defavorizate.

DONAȚII… Elevii care fac parte din Asociația Profizica Vaslui și copiii de la Grădinița cu Program Prelungit „Norocel” Negrești au primit o șansă în plus la o educație digitală accesibilă. Astfel, 20 de calculatoare recondiționate au ajuns la aceștia, sub formă de donație din partea Ateliere Fără Frontiere, alături de BCR Asigurări de Viață VIG și Up România.”Din cele 5 calculatoare complet echipate, am reținut 1 set la Asociatia Profizica din Vaslui, unde vor putea veni elevi fără posibilități, care să își rezolve anumite materiale solicitate la școală. Restul au fost distribuite către Fundația „Mâna și Acoperământul Maicii Domnului” din Vaslui și către 3 copii proveniți din medii defavorizate, doi dintre ei băieți crescuți doar de mame. Nici copiii, nici Fundația „Mâna și Acoperământul Maicii Domnului” și nici Asociatia Profizica nu aveau calculator până la momentul donației”, a transmis Dumitrașcu Irina, cadru didactic la Asociatia Profizica Vaslui.

Ateliere Fără Frontiere, alături de BCR Asigurări de Viață VIG și Up România au donat, către opt structuri educaționale din șase județe ale țării, 100 de calculatoare complet echipate: unitate, monitor, periferice, cabluri și sistem de operare licențiat. Parteneriatul face parte din proiectul „Dăm un Byte de Ajutor” și susține digitalizarea educației pentru elevii din zone defavorizate. Calculatoarele donate au fost recondiționate în atelierul educlick de către angajații Ateliere Fără Frontiere, ce fac parte din programul de inserție socio-profesională. În ultimele luni, aceștia au recondiționat 100 de calculatoare, care vor fi folosite de peste 1200 de elevi și profesori din unitățile beneficiare: Liceul Tehnologic „Petre Ionescu” Muscel din județul Argeș, Liceul Tehnologic „Sf.Dimitrie” Teregova și Școala Gimnazială Nr.2 Bocșa din județul Caraș-Severin, Școala Gimnazială „Marin Voinea” din Cerchezu, județul Constanța, Școala Gimnazială „Vasile Mitru” Tașca din Neamț, Asociația Profizica Vaslui și Grădinița cu Program Prelungit Norocel Negrești din județul Vaslui, Școala Gimnazială Nanov din județul Teleorman. Astfel, 5 calculatoare au ajuns la Asociatia Profizica Vaslui din localitatea Vaslui și alte 15 calculatoare au ajuns la Grădinița Cu Program Prelungit Norocel Negrești, unde oferă o șansă în plus copiilor la o educație digitală accesibilă. Procesul de recondiționare a echipamentelor presupune verificarea, curățarea, repararea și ambalarea acestora. “Din cele 5 calculatoare complet echipate, am reținut 1 set la Asociatia Profizica din Vaslui, unde vor putea veni elevi fără posibilități, care să își rezolve anumite materiale solicitate la școală. Restul au fost distribuite către Fundația „Mâna și Acoperământul Maicii Domnului” din Vaslui și către 3 copii proveniți din medii defavorizate, doi dintre ei băieți crescuți doar de mame. Nici copiii, nici Fundația “Mâna și Acoperământul Maicii Domnului” și nici Asociatia Profizica nu aveau calculator până la momentul donației. Cu toții au fost foarte încântați pentru că în sfârșit aveau au un dispozitiv care să le ușureze munca și care le oferă posibilitatea de a realiza materiale/ documentare utile activităților lor”, a declarat Dumitrașcu Irina, cadru didactic la Asociatia Profizica Vaslui.

“Continuăm inițiativele conectate la nevoile reale ale comunității noastre”

Costin Dragne, coordonator de proiecte al platformei educlick, a adăugat: “Toate proiectele derulate prin platforma educlick aduc un impact pozitiv în trei categorii de interes pentru un viitor sustenabil: educație, mediu și inserție socio-profesională. “Dăm un Byte de Ajutor” nu face excepție și formează prin calculatoarele donate cu sprijinul Garrett Motion un lanț de solidaritate între aceste trei zone de sustenabilitate. Astfel, tinerii beneficiază de instrumente utile pentru parcursul lor educațional și de modele de bune practici ce sprijină mediul înconjurător și încurajează inserția persoanelor defavorizate pe piața convențională a muncii”.”Continuăm inițiativele conectate la nevoile reale ale comunității noastre, prin proiecte care susțin pe termen lung educația și mediul înconjurător. Alături de partenerul nostru Ateliere fără Frontiere, reușim să răspundem nevoilor și provocărilor copiilor din mediile defavorizate, care prin proiectul „Dăm un Byte de Ajutor” primesc astfel o șansă la o educație de calitate. Ne bucurăm de fiecare data când putem oferi o mână de ajutor, pentru un viitor mai bun”, a declarat Erwin Hammerbacher, CEO BCR Asigurări de Viață VIG. “Educația online în timpul COVID-19 a fost un test neașteptat pentru toți cei implicați: elevi, profesori și părinți. Un număr semnificativ de copii și profesori din România nu au putut participa online la învățarea la distanță, din lipsă de echipamente potrivite sau competențe digitale. Pentru a avea o piață de forță de muncă dinamică și competitivă, Up România credem că este important să ne implicăm astăzi în a elimina decalajul digital educațional. Prin urmare, am răspuns cu inima deschisă proiectului „Dăm un Byte de Ajutor”, implementat de Ateliere Fără Frontiere”, a declarat Elena Pap, Director Regional Up Grup. „Dăm un Byte de Ajutor” este un proiect de tradiție al platformei de donații educlick, care a donat din 2008 și până în prezent peste 20,000 de calculatoare pentru elevii și profesorii din zone vulnerabile ale României.

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o organizație non-profit pentru reintegrarea socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, parte din SOS Group – International action, o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. educlick este unul dintre cele 3 întreprinderi sociale de inserție prin activitatea economică, alături de remesh și ferma bio&co, ce oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe persoanelor care cumulează multiple dificultăți la angajare. www.atelierefarafrontiere.ro.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.