spot_img
spot_img
4.8 C
Vaslui
19-ian.-2025

„Buzduganii” au dat lovitura cu bâlciul privat, dar au plătit WC-urile la preț de hotel de 5*!

- Advertisement -
COMPENSARE… Patru toalete ecologice închiriate de la Aquavas și patru tomberoane asigurate de Urbana, i-au costat pe organizatorii bâlciului de la Vaslui 15.000 lei, exact cât au plătit pentru terenul de la CS Viitorul.

SCUMP… La Vaslui, bâlciul e la concurență cu începutul anului școlar! Elevii dimineața merg la cursuri, iar seara „o ard” în bâlci, călare pe iujuri sau testându-și forța pumnilor la tonomatul de box. Deschis de patru zile, bâlciul privat din Vaslui nu a fost atât de bănos pe cât se așteptau organizatorii. Chiar dacă au obținut un preț de cinci ori mai mic la închirierea terenului, au plătit toaletele ecologice și tomberoanele de gunoi ca fiind de lux! Pe lângă toate acestea, au pierdut și la subînchirierea terenului către partenerii care urmau să vină cu terasele și chioșcurile cu sucuri, mici, vată de zahăr și porumb fiert, pentru că zbirii de la DSVSA nu au fost de acord. Însă, cum e bâlci, jandarmii au de lucru, numai în cursul zilei de ieri, de pildă, aceștia au aplicat amenzi de 3.000 de lei.

Frații Buzdugan au făcut o mega-afacere când au închiriat de la CS Viitorul, terenul pentru bâlciul privat, însă și-au luat țeapă de la autorități! Dacă au plătit doar 15.000 lei pentru chirie, față de 100.000 cât ar fi trebuit să plătească în bâlci, reprezentanții instituțiilor statului au avut grijă să îi ardă la buzunar. Așa că, pentru a primi autorizație temporară pe perioada bâlciului, frații Buzdugan au fost nevoiți să închirieze toalete și tomberoane de gunoi, pentru care au plătit nu mai puțin de… 15.000 lei, mai exact 12.000 lei pentru 4 toalete ecologice și, respectiv, 3.000 lei pentru tomberoanele de gunoi. Nici DSVSA-ul nu s-a lăsat mai prejos și nu le-a permis organizatorilor bâlciului să subînchirieze firmelor de catering. Motivul? Nu le-a dat autorizație, pe motiv că nu au apă curentă. Prin urmare, bâlciul privat s-a făcut doar pe jumătate. Vasluianii se pot trage în iujuri, însă, dacă vor un suc sau mici, trebuie să treacă strada până la Kaufland și să își cumpere de la supermarket. A fost supărare mare în tabăra „Buzduganilor”, pentru că au pierdut financiar, terasele antamate pentru bâlci fiind nevoite să își strângă calabalâcul și să plece. Și, bineînțeles, nu au mai plătit subînchirierea. Necazul este că, nefiind terasele și chioșcurile cu sucuri, vată și porumb fiert, nici clientela nu mai este numeroasă.

„Buzduganii” nervoși, amendați de Jandarmerie!

Când îți scapă printre degete câteva zeci de mii de lei, e normal să devii irascibil! Așa că, de aici și până la a se isca un conflict între proprietarii de iujuri și clienții mai mofturoși nu a fost cale lungă. Ieri, de exemplu, a trebuit să vină Jandarmeria când Alin, un șmecher de prin Vaslui, nemulțumit că un carusel nu se învârte la viteza dorită, s-a răstit la administratorii utilajului, iar acestora atât le-a trebuit, ca să facă un scandal de pomină. Rezultatul? 8 amenzi în valoare de 3000 lei, împărțite frățește între șmecheri și administratorii bâlciului. Surse din anturajul familiei Buzdugan au mai spus că, de când aceștia au venit în Vaslui pe terenul privat, nimic nu le-a mai ieșit cum trebuie. Au fost luați la întrebări și de reprezentanții E-On-ului, întrucât în momentul în care s-au branșat, au traversat fără accept cu un cablu improvizat, ștrandul care aparține Primăriei Vaslui. „Noi nu ne-am branșat ilegal, avem contract cu E-On-ul, am avut avizul de racordare, dar ne-au deconectat în primă fază, pentru că nu știu ce nu le convenea pe unde trecea cablul. Dar totul s-a rezolvat, fiindcă noi avem o relație bună cu E-On-ul, suntem clienții lor fideli, dar se pare că cei de la Primărie au fost nemulțumiți. Noi nu știam că am traversat o proprietate care era a lor”, a spus Iulian Buzdugan. Acesta a mai afirmat că în scandalul de ieri, ei nu au nicio vină. „A venit acel individ, care s-a recomandat „șmecherul Vasluiului” și i-a spus colegului nostru că el vrea să coboare, că e nemulțumit de viteza cu care se învârte iujul. Colegul nostru i-a explicat că nu se poate coborî, decât atunci când se oprește utilajul. El însă nu a mai avut răbdare și l-a scuipat pe colegul nostru, l-a jignit și atunci când am văzut că lucrurile degenerează, am chemat Jandarmeria”, a mai spus reprezentantul familiei Buzdugan. Totuși, așa cum am precizat deja, jandarmii au împărțit amenzile frățește.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Noi jandarmii stam in mașină degeaba și păzim un eveniment privat? Guriță daca tot face falsuri nu ne poate da și nouă un spor? Din pontajele false vin greu banii pe care, salarul de 7000 lei este mic

  2. DSVSA aplică legea cu dublă măsură. În mediul rural sunt date sute de autorizații de către această instituție pentru „baruri” unde nu existat niciodată apă curentă. Dar închid ochii să nu vadă șpaga când intră în buzunar. Atât ei, cât și ANPC.Rușine!!!

  3. 15.000 RON produce un utilaj in maxim o zi. Am trecut in seara asta pe acolo si multe utilaje erau full. La 25 RON tragerea, baietii nu prea sufera cum cred unii de pe aici. Oricum la anul o sa se pregateasca din timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.