SCĂPARE?… Buzatu este un inculpat trimis în judecată cu statut de șmecher. În arest preventiv a fost un jupân (lucra numai la bibliotecă), acum când este în arest la domiciliu are atât de multe privilegii, încât te miri că asupra sa s-a luat o măsură privativă de libertate. Ca un făcut, nici armele de vânătoare nu i s-au luat cum spune procedura. Ci au venit personal polițiștii să i le ridice de acasă, unde omul își face arestul la domiciliu, după ce presa s-a sesizat. Armele au fost duse tot de polițiști la un armurier autorizat, dar nimeni nu știe cum s-a plătit taxa de depozitare. O fi dat banii prin polițiști sau armurierul acceptă plata prin card. În cazul «colegului» său de dosar, Radu Judele, arestat și el inițial preventiv, la domiciliu s-a făcut un adevărat spectacol cu ridicarea armelor de vânătoare. IPJ Botoșani a făcut scris la instanță, iar un judecătorul vasluian i-a încuviințat să iasă din arest la domiciliu, să predea armele la un armurier autorizat, unde a făcut un contract și a achitat o taxă. Iată cum în acest caz acționează dublul standard. Degeaba zeița dreptății este legată la ochi (ca să judece faptele și nu persoanele), la Vaslui, dacă te cheamă Buzatu, ai parte de un regim preferențial și atunci când încalci legea. De exemplu, doar procurorii DNA l-au pus cu mâinile pe capotă ca pe orice infractor, în rest toți cu care a interacționat ulterior s-au comportat cu acesta ca cu un jupân: era adus în instanță fără cătușe, era protejat de personalul de la Penitenciar să nu fie filmat de presă, în arestul preventiv a stat numai la bibliotecă, din arestul la domiciliu pleacă când vrea, adică în caz de urgență, fără să fie nevoie de vreo încuviințare, nu este dus la sediul Poliției unde are de făcut arestul la domiciliu, pentru înregistrare, ci merg polițiștii la el acasă, iar în fine, și pentru arme are polițiști la dispoziție, care să vină să le ia și să le predea la armurier.
Arestul la domiciliu a venit pentru Dumitru Buzatu și cu vești mai puțin plăcute. Și asta după ce întâiul vânător al județului a fost obligat să predea arsenalul de puști de la domiciliu. Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Vaslui, documentele pentru predarea armelor erau pregătite încă din perioada în care acesta se afla în arest preventiv, astfel că, ajuns în arest la domiciliu, după 7 luni petrecute în spatelele gratiilor, pentru oamenii legii confiscarea armelor a fost doar o formalitate. Noi ne îndoim de acest lucru. Fiindcă în alte cazuri nu se procedează în această manieră. În cazul lui Judele, complicele lui Buzatu în dosarul mitei, lucrurile au stat altfel. Dar să le dăm crezare polițiștitilor, care, iată ce ne-au spus despre confiscarea armelor: «Colegii de la Serviciul Arme, Muniții și Substanțe Periculoase au venit, împreună cu cei ai Serviciului Judiciar, la domiciliul acestuia. Armele au fost ridicate (sic!) și predate unui armurier autorizat», spune purtătorul de cuvânt, care uită intenționat să ne specifice ziua în care armele s-au ridicat. Putem avea suspiciunea că armele s-au ridicat, chiar în momentul în care reporterii ziarului s-au interesat de subiect. Spunem acest lucru, fiindcă în cazul lui Judele, IPJ Botoșani (în județul respectiv face acesta arest la domiciliu) a cerut încuviințarea instanței pentru ridicarea armelor, iar inculpatului i s-a permis să iasă din arestul la domiciliu și să meargă să predea armele la un armurier autorizat. Iată ce a răspuns judecătorul la cererea polițiștilor: «Admite cererea I.P.J. Botoșani, Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase. Permite inculpatului Judele Radu să părăsească imobilul din municipiul Iași, în ziua de 07.12.2023, pentru a se deplasa în municipiul Botoșani în vederea depunerii la un armurier autorizat a armelor pe care le deține la locuința sa din Botoșani”. La Buzatu e altfel, vin polițiștii acasă la acesta să-i ridice armele, fiindcă, spun ei ,e un pericol public și s-a impus o altă procedură. Adică polițiștii de la Arme și Muniții s-au dus odată cu polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale, unii au ridicat armele, alții i-au spus lui Buzatu ce are de făcut și ce nu trebuie să facă în arestul la domiciliu.
Dublu standard: Buzatu pleacă din arest la domiciliu când vrea, Judele are nevoie de bilet de voie de la judecător
Buzatu rămâne un privilegiat al sistemului judiciar și poate părăsi domiciliul ori de câte ori consideră acesta că situația o impune. Păi e normal, dacă ne gândim că până și armele i-au fost duse la armurier pe cheltuiala Poliției. De partea cealaltă, același complice al lui Buzatu, expertul Radu Judele, a avut nevoie de încuviințarea magistraților de cameră preliminară pentru efectuarea unor analize medicale. Iată dovada, așa cum reiese de pe portalul de instanță: “Admite cererea formulată de inculpatul Judele Radu, în prezent aflat în arest la domiciliu în mun. Iași și permite inculpatului ca, la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, să părăsească imobilul din mun. Iași, în zilele de 15.02.2024, în intervalul orar 13.00-17.30 pentru a se prezenta la Clinica din mun. Iași, în vederea efectuării unui consult în specialitatea neurologie. În data 20.02.2024, în intervalul orar 11.00-17.30 pentru efectuarea unor tratamente stomatologice precum și pentru programarea de la ora 14.50 în vederea efectuării unui consult în specialitatea cardiologie. Prezenta încheiere se comunică organului de supraveghere a inculpatului, respectiv Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Iași, județ Iași, care va urmări respectarea măsurii și a obligațiilor impuse”.
Iată care a fost implicarea expertului Judele în mita de 1,25 milioane de lei
RECHIZITORIU… Radu Judele, fost consilier județean și om de afaceri, este expertul folosit de Buzatu pentru a-l determina pe Emil Savin să vină cu șpăga de 1,25 milioane de lei. El i-ar fi promis acestuia, că dacă e “băiat valabil” va modifica în interesul lui concluziile contraexpertizei și că acestea vor fi acceptate fără probleme de reprezentanții Consiliului Județean. Iată ce au scris procurorii în rechizitoriu, pentru a proba implicarea acestuia: “La data de 08.02.2023, inculpatul Judele Radu l-a contactat pe numitul Zaharia Laurențiu (n.r. angajatul lui Emil Savin) și s-au întâlnit într-un Peco OMV din Tecuci, unde inculpatul i-a spus că doar el poate interveni și modifica concluziile expertizei și că trebuie să semneze mai repede cu el contractul. Judele Radu i-a spus lui Zaharia să amâne cât mai mult rezilierea contractului cu C.J. Vaslui pentru a avea timp el să facă modificările sau intervențiile la concluziile expertizei depuse la CJ Vaslui. La data de 09.02.2023, Zaharia Laurențiu a fost contactat din nou prin mesaje pe aplicația WhatsApp de către Judele Radu, care l-a întrebat la ce concluzie a ajuns Savin Emil. Din acest aspect, denotă că Judele Radu dorește să încheie contractul de prestări servicii, urmărind să primească suma de bani pretinsă pentru a modifica concluziile expertizei. Ulterior, martorul Savin Emil a participat la ședință de la CJ Vaslui și le-a spus celor din comisie că nu sunt reale concluziile acestei expertize în condițiile în care supervizorul a constatat neconcordanțe la vizita în teren cu privire la veridicitatea datelor din expertiza întocmită și a solicitat o contraexpertiză, dar membrii acestei comisii nu au vrut să ia în discuție propunerea acestuia. Acest aspect i-a întărit convingerea lui Savin Emil că trebuie să încheie contractul propus de Judele Radu, întrucât acesta discutase inițial cu factorii de decizie din cadrul CJ Vaslui despre acest demers iar reprezentanții beneficiarului nu țineau cont de reclamațiile acestuia cu privire la expertiza depusă. Prin această insistență, inculpatul Judele Radu a dorit să-l forțeze pe Savin Emil să semneze cât mai repede contractul cu el și să încaseze suma de 600.000 lei plus 114.00 lei TVA, în condițiile în care societatea condusă de acesta nu a primit suma de bani datorată de CJ Vaslui din cauza concluziilor trasate prin expertiza depusă de Judele Radu la CJ Vaslui (…). Totodată, Judele Radu le-a transmis reprezentanților SC Soragmin SRL faptul că în soluția de implementare a concluziilor expertizei sale va implementa soluții ușoare și fără a fi expensive, astfel încât SC Soragmin SRL să-i fie reținute sume cât mai mici, respectiv 10% din sumele pe care reprezentanții CJ Vaslui le-au calculat pe baza concluziilor expertizei. Aceste soluții recomandate de către Judele Radu sunt contrare concluziilor expertizei inițiale întocmite de către acesta».
Daca te-ai fi documentat ziaristul lui peste prajit, ai fi vazut ca articolul de lege care prevedea suspendarea dreptului de portarma este neconstitutiobal si doar pentru acte de violenta,droguri,etc se suspenda acest drept.Asa ciocul mic……..
Adevărul e că Mitică, este mai tare decât șeful Cosa Noastra💪💪💪💪mitica, vreau sânge, mațe scoase, creieri pe pereți, fa o răzbunare ca in filme💪💪💪După ce termini cu trădătorii, vreau un film porno cu Ancuța🙏🙏🙏🤘
Pai nu are el pile și relații în Belarus?
Nu voia el cu primarul Pavăl să facă la Vaslui fabrica de tractoare !
Doar șefu de la arme de la Vaslui este săgeata pusă de PSd
Mare adevăr! Este sclavul lui Tighici. Îi linge blidele la fiecare festival al braconierilor. Doar i-a angajat soția la GazEst. Și câte și mai câte vânători organizate cu Buzatu pe la Vutcani.
Sa ii lase una si un glont.