Mihaela Marcu, bucãtar sef la restaurantul Mistique, vã recomandã pentru sãrbãtori „Stufat de miel”:
Ingrediente:
-0,5 kg pulpã miel
-0,5 kg ceapã verde
-1 legãturã usturoi verde
-150 ml vin
-100 ml ulei
– 1 frunzulitã rozmarin
-sare, piper
Se pune pe carne sare si piper, se dã prin fãinã de grâu si se rumeneste. Dupã ce s-a rumenit, se scoate si se pune la cald. În grãsimea rãmasã se adaugã ceapa si usturoiul, 300 ml apã si 150 ml vin. Se bagã si se lasã la cuptor, acoperit cu folie de aluminiu aproximativ 25 de minute, din care 10 minute se lasã descoperit pentru a se rumeni!
Gamã variatã la Mistique
Pe tot parcursul postului, restaurantul Mistique a avut o gamã variatã de mâncãruri de post. Spre deosebire de multe alte localuri cu pretentii din Vaslui, aici a existat în meniul zilei variate preparate de post: ciorbã de legume, supã cremã de rosii, supã cremã de cartofi, supã cremã de brocolli, mixuri legume, legume la grãtar cu otet balsamic, rizotto primavera, tocãnite de legume, etc.!