AMÃNUNTE… Date noi în cazul “mortului viu” din analele Primãriei Husi! Din informatiile oficiale furnizate de politisti, cel care a fost arestat în Bucuresti, pentru comiterea unei tâlhãrii s-a recomandat a fi Marius Roman, dar, culmea, fratele sãu geamãn, internat la CRRPH Husi, se numeste tot…Marius Roman. Astfel, în acest caz apar în momentul de fatã doi de Marius si totusi… niciun Marian! Doar în catastiful Primãriei Husi apare acel Marian Roman, însã si el declarat mort în decembrie 1989. Anchetatorii au reusit cumva sã stabileascã un fir logic în toatã aceastã poveste: fratele Roman, aflat în prezent în închisoare este Marian, iar cel din Centru de Recuperare husean, Marius.
Marian se folosea în mod ilegal de identitatea fratelui bolnav psihic, cu scopul de a comite infractiuni si a scãpa de pedeapsã. Când anchetatorii bucuresteni erau în toiul demonstratiei cã Marian Roman se folosea ilegal de identitatea fratelui bolnav, cercetarea penalã li s-a împiedicat în… certificatul de deces fals, emis de Primãria Husi, în decembrie 1989! “Persoana arestatã se numeste Marius Roman, însã existã suspiciuni cã a mintit în privinta identitãtii. Se merge pe ideea cã se numeste Marian Roman. El este suspect de comiterea infractiunii de tâlhãrie, pe raza municipiului Bucuresti. Prin cercetãrile efectuate s-a descoperit cã Marian Roman, închis în prezent, figureazã ca fiind mort, într-un certificat emis de Primãria Husi. S-a stabilit cã certificatul este neconform cu realitatea”, au confirmat politistii. Logic, Marian s-a folosit de identitatea fratelui, Marius, internat în CRRPH Husi din aprilie 2008.
“Se va face adresã la reclamantã sã reformuleze actiunea”
COMPETENTUL! Dacã în aceastã privintã, lucrurile par aproape de clarificare, rãmâne un mister cum si pentru ce a fost eliberat un certificat de deces pe numele lui Marian Roman, unul dintre cei doi frati gemeni nãscuti la Zorleni, pe 7 decembrie 1983. Un eventual argument a fost asteptat, inclusiv de instanta de judecatã, cãreia i s-a cerut anularea actului de deces, de la juristul Primãriei, Ioan Lazãr, însã acesta a fost… departe de a sti sã dea mãcar câteva lãmuriri. Ca dovadã, instanta, dupã termenul din 17 noiembrie 2010, i-a solicitat reclamantei (Primãria Husi, n.r.), textual, urmãtoarele: “Se va face adresã la reclamantã sã reformuleze actiunea, în sensul de a preciza obiectul cauzei, pãrtile si adresele lor. Amânat”.