spot_img
spot_img
5.4 C
Vaslui
22-ian.-2025

Blocul CFR-ului, cumpărat cu 450.000 de lei

- Advertisement -

* Atât costă un apartament de pe Faleză * CFR a fost executat silit, la licitaţia pentru achiziţia imobilului participând două firme * Câştigător – firma Nazac Trade din Galaţi * Poliţia Transporturi, care are sediul în bloc, se va muta la Gara CFR *

Poliţia Transporturi (PT) a locuit în imobilul de pe Alexandru Davila timp de 12 ani. Pe 2 august, vestea că blocul CFR-ului a fost cumpărat nu putea lăsa indiferentă opinia publică.

Imobilul fusese tranzacţionat – prin licitaţie, CFR-ul fiind executat silit – cu suma de achiziţie a 2-3 apartamente frumoase din Galaţi. Sau a unuia singur, luxos, cu vedere la Dunăre.

Cu cât vindeţi? Blocul, nu apartamentele

Cât costă un bloc? „Sunt foarte multe variabile care trebuie luate în calcul, totul plecând de la starea fiecărui apartament în parte, îmbunătăţiri, vechime etc”, răspunde Daniela Nisip, expert imobiliar. Aceasta confirmă: „Nu am cunoştinţă ca în Galaţi să mai fi existat vreodată achiziţii de acest fel, a unui întreg bloc”.

450.000 de lei este preţul cu care a fost cumpărat pe 2 august blocul cu patru etaje al CFR-ului, din strada Alexandru Davila.

Începând cu 1999, la parterul şi etajul întâi al blocului şi-a desfăşurat activitatea Secţia Regională a Poliţiei Transporturi , secţia înglobând judeţele Galaţi, Brăila, Buzău şi Vrancea.

Regională găzduită de către CFR în blocul cu pricina. În acelaşi bloc, la etajele superioare – 2, 3 şi 4 – încă mai sunt garsoniere locuite de chiriaşi.

Răspunsul CFR

Dacă blocul din strada Davila a fost al CFR-ului, să nu credeţi că CFR-ul l-a şi vândut. Am aflat chiar de la CFR, prin specialistul său în relaţii publice, Laurenţiu Ninu, care au fost detaliile tranzacţiei care au implicat CFR-ul, firma Nazac Trade şi, oarecum indirect, Poliţia Transporturi, nevoită acum să-şi schimbe sediul.

Iată declaraţia oficială a CFR-ului asupra tranzacţiei din 2 august: „Urmare a cererii dumneavoastră, adresată CNCF „CFR” SA, în temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi HG 123/2002 pentru aprobarea Normelor Metodologice de Aplicare, vă transmitem următoarele informaţii:

1. Clădirea în care funcţionează Secţia Regională a Poliţiei Transporturi Galaţi a fost vândută silit, în data de 2 august 2011.

2. Vânzarea a fost efectuată la licitaţia publică organizată de Biroul Executori Judecătoreşti Asociaţi Coman Gelu şi Creţu Ciprian Corneliu din Focşani, în contul debitului pe care CNCF „CFR” SA- Sucursala Regională CF Galaţi îl are faţă de FDFEE „Electrica Muntenia Nord”-SDFEE Focşani, în cadrul dosarului execuţional nr.8/2011. Date despre organizarea licitaţiei se pot găsi la BEJA Coman Gelu şi Creţu Ciprian Corneliu din Focşani, strada Cuza Vodă numărul 3.

3. Imobilul a fost adjudecat la preţul de 450.000 lei.

4. CNCF „CFR” SA nu a vândut acest imobil. CNCF „CFR” SA – Sucursala Regională CF Galaţi are calitatea de debitor executat silit, imobilul fiind pus sub sechestru şi vândut de către BEJA Coman Gelu şi Creţu Ciprian Corneliu, în contul debitului în valoare de 3.775.796,77 lei plus cheltuieli de executare silită, în baza titlului executoriu, sentinţa comercială nr.390/2011 a Tribunalului Vrancea, legalizată şi învestită cu formula executorie şi a procesului verbal de stabilire a onorariului şi cheltuielilor de executare nr.8/2011 al BEJA Coman Gelu şi Creţu Ciprian Corneliu, la cererea creditoarei Filiala de Distributie şi Furnizare a Energiei Electrice „Electrica Muntenia Nord”- Sucursala de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice Focşani.

5. Imobilul a fost adjudecat de către SC Nazac Trade SRL Galaţi.

6. La licitaţie au participat doi licitatori.

7. CNCF „CFR” SA – Sucursala Regională CF Galaţi mai deţine în municipiul Galaţi şi alte imobile, cum ar fi: sediul SRCF Galaţi şi clădirea gării CFR.

Viitorul clădirii – în mâinile noului proprietar

Aşa cum este evident din cele afirmate mai sus de către reprezentantul instituţiei, CFR-ul a fost executată silit prin vinderea clădirii din Alexandru Davila, pentru datorii către Electrica Focşani.

„Viaţa liberă” a contactat telefonic şi firma Nazac Trade, la unul dintre telefoane afişate pe internet răspunzând Dănuţ Cazan (desemnat pe bizoo.ro ca „persoană de contact”).

„Nu ştiu care va fi destinaţia acestei clădiri”, a răspuns Dănuţ Cazan, acesta nemaidorind să facă alte comentarii asupra subiectului.

La acest preţ, un apartament de lux sau 2-3 obişnuite

„În Galaţi, la ora aceasta, există apartamentele de la blocurile IC, de pe Faleză, de câte 150 de metri pătraţi per apartament, pentru care este cerut preţul de 450.000 de lei”, confirmă expertul imobiliar Daniela Nisip („Mediaplus”).

Aceasta explică: „Valoarea de 450.000 de lei este echivalentul – în acest moment – al sumei de tranzacţionare a 2-3 apartamente din Galaţi”.

Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi, declară: „Poliţia Transporturi se va muta până în octombrie în sediul Gării CFR, unde există spaţii noi, adecvate pentru desfăşurarea activităţii sale”.

Gălăţeni, proprietatea este sfântă. Fiecare face ce vrea cu lucrul său. Care, evident, ajunge să coste cât este dispus unul sau altul să dea pe el.

De data aceasta, un bloc cu patru etaje a ajuns să coste cât un apartament. Care, fie el şi de lux, tot UN apartament este. Adică în el trăieşte o familie, nu 30 sau 60.

www.viata-libera.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.