UIMITOR… Apa de nuci este o adevãratã minune pentru diabet, boli cardiovasculare, glanda tiroidã, functionarea vaselor de sânge si obosealã cronicã. Nucile ajutã la scãderea glicemiei si reduc riscul de aparitie a diabetului, previn afectiunile cardiovasculare, ajutã la buna functionare a glandei tiroide. De asemenea, acestea mentin o bunã functionare a vaselor de sânge, combat oboseala si surmenajul psihic, ajutã la îmbunãtãtirea calitãtii somnului, mentin sãnãtatea creierului si scad riscul de îmbolnãvire cu Alzheimer.
Nucile sunt bogate în acizi grasi omega-3 si protejeazã sãnãtatea inimii si a creierului. Nucile sunt singurele care contin cantitãti importante de omega-3 si acid alfa linoleic de care avem nevoie. Nuca este, de asemenea, foarte bogatã in fibre, minerale si vitamine. O mânã de nuci oferã 4 grame de proteine, 2 grame de fibre si mult magneziu. Un mod usor si simplu de a valorifica calitãtile nucilor este sã fie consumatã apa acestora. Aceastã apã ajutã la pierderea în greutate si dizolvã masele de grãsime dacã este consumatã cu regularitate. Apa de nuci oferã o dozã importantã de energie, eliminând oboseala si surmenajul. Ajutã ficatul eliminând toxinele, ajutã digestia si eliminã gazele în exces, previne constipatia, ajutã la reglarea colesterolului si la buna functionare a tiroidei. Ajutã la îngrijirea pielii uscate si amelioreazã afectiunile acesteia, întãreste foliculii de pãr si ajutã pãrul sã creascã mai puternic si strãlucitor, întãreste celulele creierului si previne dementa. Este beneficã împotriva arteriosclerozei, previne atacurile de cord si paralizia cerebralã.
Cum se preparã apa de nuci
Apa cu nuci se preparã extrem de usor. Zece nuci decojite plus sase cãni de apã se pun la fiert, se lasã sã scadã bine. Sucul obtinut se poate consuma dimineata, înainte de micul dejun. Dar este posibil pur si simplu sã fie puse nucile în apã si lãsate la macerat timp de 12 de ore, dupã care se poate consuma lichidul obtinut. „Apa de nuci este o adevãratã minune pentru glanda tiroidã, diabet, boli cardiovasculare, functionarea vaselor de sânge, somn, obosealã. Nucile aduc o multime de beneficii organismului datoritã numãrului mare de substante nutritive pe care le contin. Ajutã la reducerea stresului si a inflamatiilor apãrute în urma dezechilibrului dintre antioxidanti si radicalii liberi. Nucile ajutã la scãderea glicemiei si reduc riscul aparitiei diabetului, previn afectiunile cardiovasculare, ajutã la buna functionare a glandei tiroide. De asemenea, acestea mentin o bunã functionare a vaselor de sânge, combat oboseala si surmenajul psihic, ajutã la îmbunãtãtirea calitãtii somnului, mentin sãnãtatea creierului si scad riscul de îmbolnãvire cu Alzheimer”, se aratã într-un documentar care a devenit viral pe retelele de socializare.
Beneficiile apei de nuci
În acest documentar se mai aratã: „Iatã doar câteva dintre calitãtile benefice ale nucilor asupra sãnãtãtii noastre. Nucile bogate în acizi grasi Omega 3 protejeazã sãnãtatea inimii si a creierului. Nucile sunt singurele care contin cantitãti importante de Omega 3 si acid alfa-linoleic de care avem nevoie. Nuca este, de asemenea, foarte bogatã în fibre, minerale si vitamine. O mânã de nuci ne oferã 4 grame de proteine, 2 grame de fibre si mult magneziu. Un mod usor si simplu de a valorifica calitãtile nucilor este sã consumãm apa acestora. Beneficiile apei de nuci sunt multiple: ajutã la pierderea în greutate si dizolvã masele de grãsime dacã este consumatã cu regularitate; oferã o dozã importantã de energie, eliminând oboseala si surmenajul; ajutã ficatul eliminând toxinele, ajutã digestia si eliminã gazele în exces, previne constipatia, ajutã la reglarea colesterolului si la buna functionare a tiroidei; ajutã la îngrijirea pielii uscate si amelioreazã afectiunile acesteia, întãreste foliculii de pãr si ajutã pãrul sã creascã mai puternic si strãlucitor, întãreste celulele creierului si previne dementa; este beneficã împotriva arteriosclerozei, previne atacurile de cord si paralizia cerebralã”.