spot_img
spot_img
7 C
Vaslui
26-ian.-2025

Beneficiile neştiute ale berii. Ce înseamnă consum moderat şi ce concentraţie alcoolică este indicată

- Advertisement -

Numeroase studii arată că berea poate fi un adjuvant în prevenirea bolilor cardiovasculare, consumată cumpătat putând să reducă incidenţa acestora cu până la 30%.

Berea conţine multe vitamine benefice organismului, printre care potasiu, magneziu şi vitamine de tip B, dar şi carbohidraţi, asigurând corpului uman 15% din doza zilnică recomandată pentru aceste substanţe. În plus, consumată moderat, berea poate scădea nivelul de homocisteina din sânge care, în cantităţi mari, este un factor activ pentru producerea bolilor de inimă.

„Berea conţine polifenoli cu proprietăţi antioxidante şi ajută la stimularea circulaţiei sângelui. În plus, datorita ingredientelor sale naturale, este o foarte buna sursă de magneziu şi potasiu, iar prin conţinutul de antioxidanţi şi fibre solubile poate contribui la cresterea nivelului de colesterol bun (HDL)”, explică  dr. Corina-Aurelia Zugravu, Preşedinte al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Studii internaţionale arată că un consum de aproximativ 660 ml de bere pe zi este asociat cu un risc de incidenţă a bolii cardiovasculare cu 25% mai scăzut comparativ cu abstinenţii. Studiile în rândul populaţiei pe subiecţi cu hipertensiune au arătat că un consum de alcool de pâna la 660 ml de bere pe zi poate scădea riscul relativ de BCV cu pâna la 40%.   Datorită compoziţiei sale, berea poate creşte cantitatea de „colesterol bun” (colesterol HDL), astfel încât riscul apariţiei bolilor coronariene se poate reduce. Trebuie avut în vedere însă faptul că beneficiile pentru organism pot apărea doar atunci când ne încadrăm în limitele consumului moderat, acesta însemnând, mai exact, o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de maximum 5%, spune medicul.

Cinci beneficii miraculoase:

1.Conţinut ridicat de potasiu. Berea are conţinut ridicat de potasiu şi este săracă în sodiu. Berea este o sursă bogată de magneziu, care scade probabilitatea formării de pietre la rinichi.

2. Stimulează creierul. În timp ce consumul excesiv de alcool provoacă leziuni ireparabile la nivelul creierului, consumul moderat de bere stimulează funcţia creierului.

3. Protejează oasele. Consumul moderat de bere protejează oasele datorită conţinutului său ridicat de siliciu. Acesta este rapid absorbit de organism şi stimulează consolidarea celulelor din sistemul osos, explicând efectul protector al berii asupra oaselor.

4. Reduce tensiunea arterială. Băutorii de bere au o tensiune arterială mai mică, comparativ cu persoanele consumatoare de vin sau băuturi alcoolice spirtoase. Berea ajută la reducerea hipertensiunii arteriale şi la relaxarea vaselor de sânge.

5. Elimină toxinele. Berea este o sursă bună de fibre solubile, care îmbunătăţesc starea generală de sănătate a organismului, deoarece acestea ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

Citeste mai mult: adev.ro/qy0nyh

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.