spot_img
spot_img
-3.1 C
Vaslui
15-ian.-2025

BÃTÃIA AMAZOANELOR DE LA HUSI

- Advertisement -

INCORECT Un nou motiv de suspiciune în ceea ce priveste corectitudinea concursului pentru postul de manager al spitalului municipal Husi! Grila de punctare a proiectelor de management a fost abia ieri afisatã public, ceea ce încalcã Ordinul de Ministru, privind regulamentul de organizare si desfãsurare a unui asemenea concurs. În plus, aceasta a fost întocmitã dupã ce ambele proiecte au fost vãzute si, cel putin ipotetic, a putut fi fãcutã spre avantajul uneia dintre pãrti. Cum presedintele comisiei (si cel care semneazã grila abia publicatã) este membru PDL, iar una dintre candidate este vicepresedinta PDL, la nivel national, Cristina Elena Dobre, nici nu e foarte greu de intuit pentru cine s-ar fi putut crea acest avantaj.

„Regulile nu se schimbã în timpul jocului”, au exclamat cei care au vãzut cã abia ieri, avocatul Cãtãlin Tocu (el este singurul cel care semneazã hârtia) a fãcut publicã grila cu punctajul pe baza cãruia se vor nota proiectele de management, depuse de cele douã candidate la functia de manager al spitalului municipal Husi. Nu doar cã nu este fair-play, dar este si o miscare ilegalã. Conform articolului 21, alin. 5, din Ordinul privind aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager, persoană fizică din spitalele publice – reţeaua sanitara a Ministerului Sănătăţii, regula este clarã: „Grila de punctare a proiectului de management este elaborată de Comisia de concurs, se publică pe site-ul spitalului public sau al direcţiei de sănătate publică pe teritoriul căreia se află spitalul public care organizează concursul de ocupare a funcţiei de manager şi se afişează la sediul acestuia, după încheierea perioadei de înscriere a candidaţilor”. Dacã s-ar fi respectat aceastã prevedere, spun nemultumitii, grija de punctare a proiectelor, nu ar fi trebuit afisatã ieri, ci încã de pe data de 27 februarie. Si poate cã suspiciunea nu ar fi fost atât de stridentã, dacã, între timp, comisia, în spetã presedintele Cãtãlin Tocu, nu ar fi confirmat faptul cã a citit ambele proiecte, lucru care îndreptãteste pe oricine sã creadã cã acesta a putut întocmi punctajul, în asa manierã încât sefa sa pe linie de partid, pedelista Cristina Elena Dobre, sã fie avantajatã de baremul stabilit în timpul examenului. Presedintele comisiei de examen, Cãtãlin Tocu, nu a rãspuns la telefon asearã, pentru a explica aceastã situatie. De altfel, cu o zi înainte a declarat cã „va veghea ca examenul sã se desfãsoare corect”, dar cã mai multe comentarii nu poate sã facã, decât dupã încheierea concursului.

Spitalul Husi, condus de Lucia Rotaru, dat exemplu de Ministrul Sãnãtãtii!

De reamintit cã în bãtãlia pentru functia de manager al spitalului municipal Husi sunt douã candidate, Lucia Rotaru Ciupilan, managerul în functie, si Cristina Dobre, o ieseancã, medic de profesie, care a fost adusã la concurs pe filiera PDL, fiind vicepresedintã a democrat-liberalilor, la nivel national. Culmea potrivelii, si presedintele comisiei de examen este tot membru PDL, avocatul Cãtãlin Tocu. Astfel, în acest context total ostil, actualul manager Lucia Rotaru Ciupilan, reuseste performanta sã ia o notã foarte bunã la prima probã – verificarea cunostintelor teoretice, fatã de ieseanca de la PDL. Lucia Rotaru a obtinut 8,70, iar Cristina Dobre, doar 7,30. De reamintit cã 7,00 este nota minimã, pentru a mai putea continua examenul. Degeaba a încercat Dobre ca, în timpul probei scrise, sã tot schimbe foaia cu subiectele, sã iasã din salã cu testarea, motivând cã are nevoie la toaletã (la nici jumãtate de orã dupã începerea testãrii), cãci, la cunostinte manageriale, nu s-a putut ridica la nivelul asteptãrilor. De altfel, acest prim rezultat nu a mirat pe nimeni, deoarece, cu Lucia Rotaru Ciupilan în frunte, spitalul Husi a performat, meritul fiind, fãrã doar si poate, si al tuturor celorlalti angajati, dar mai ales al medicilor foarte buni din institutie (si aici ar merita amintit, de exemplu, chirurgul Nelu Tãtaru, care a ridicat mult nivelul actului medical, aducând beneficii din toate punctele de vedere, unitãtii husene). Lucia Rotaru Ciupilan a reusit performanta ca spitalul condus de ea sã nu aibã datorii, conditiile de cazare si tratament sã fie bune, iar angajatii spitalului sã nu ajungã în situatia (precum la spitalele Bârlad sI Vaslui) de a face grevã, pentru neprimirea drepturilor salariale. Si, drept dovadã, dincolo de orice subiectivism local, însusi ministrul Sãnãtãtii, Eugen Nicolaescu, într-o emisiune recentã de la Realitatea TV, a afirmat cã spitalul din Husi este un exemplu unic pe tarã, pentru actul managerial, neavând nicio datorie cãtre furnizori. Pe 7 martie are loc proba de interviu/sustinerea proiectului de management si chiar pe 8 martie, cele douã doamne candidate vor afla rezultatele finale!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.