spot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
24-nov.-2024
spot_img
spot_img

Bârlad – Strășeni: granițe comune, proiecte comune!

- Advertisement -

PARTENERIAT… Aleșii locali bârlădeni, reuniți în ședința ordinară a CLM, au aprobat, la final de august, un proiect de hotărâre cu privire la Acordul de Parteneriat dintre Municipiul Bârlad și Municipiul Strășeni din Republica Moldova. Semnarea acestui Acord de Parteneriat dă posibilitatea celor două municipii partenere să poată participa și aplica la apelul de proiecte standard lansat în cadrul Programului Interreg Next România – Republica Moldova 2021-2027. Acest acord a putut fi încheiat deoarece și județul Vaslui este inclus în lista județelor eligibile din țara noastră, care pot încheia astfel de parteneriate cu autoritățile centrale și locale de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, parteneriate care să aducă beneficii comunităților de la frontieră.

Consilierii bârlădeni întruniți în ședință ordinară au aprobat un proiect de hotărâre cu privire la un Acord de Parteneriat între Municipiul Bârlad și Municipiul Strășeni din Raionul Strășeni, Republica Moldova. Aprobarea acestui parteneriat dă undă verde celor doi parteneri să se asocieze în vederea depunerii de proiecte cu finanțare din fonduri nerambursabile în cadrul Programului Interreg Next România – Republica Moldova 2021-2027.

Municipiul Bârlad va fi „Leader Aplicant”

Acordul de Parteneriat stabilește atribuțiile și rolul celor doi parteneri de proiect cu privire la pregătirea proiectului, depunerea cererii de finanțare, managementul proiectului, implementarea eficientă a proiectului și respectarea termenelor din programul de finanțare. În cadrul acestui parteneriat, Municipiul Bârlad va fi „Leader Aplicant” și va depune cererea de finanțare în sistemul programului, iar Primăria Municipiului Strășeni va fi partener. În perioada 2021-2027, Programul Interreg Next România – Republica Moldova va finanța proiecte comune în domeniile protecției naturii și schimbărilor climatice, prevenirii riscurilor și situațiilor de urgență, educației, sănătății, culturii și turismului, siguranței și securității, a bunei guvernanțe și a managementului frontierei. Fondurile europene disponibile pentru acest apel de proiecte însumează aproximativ 40 milioane euro, iar termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 8 decembrie 2023. Contribuția UE pentru proiect este de maxim 90% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului, iar cofinanțarea asigurată de fiecare beneficiar ar trebui să reprezinte cel puțin 10% din propriile cheltuieli eligibile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.