spot_img
8.8 C
Vaslui
22-oct.-2024
spot_img

Bani pentru prevenirea violenței școlare: 16 unități de învățământ din județ vor primi între 3000 și 5000 lei

- Advertisement -

EDUCATIE… Mai multe unități de învățământ din județul Vaslui vor primi bani pentru a implementa proiecte de prevenire a violenței în școli în cadrul programului „Împreună prindem curaj”. Este vorba atât de școli din mediul rural, cât și din mediul urban. Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” Bârlad, Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga” Negrești și Școala Gimnazială Nr. 1 Văleni vor primi fiecare câte 5000 lei. Celelalte unități care vor primi finanțare sunt Liceul cu Program Sportiv, Școala “Virgil Caraivan” Șuletea, Școala “Alexandra Nechita” Vaslui, Liceul Teoretic “Mihail Kogălnieanu” Vaslui, Școala “Anastasie Panu” Huși, Școala “Al. I. Cuza”, Școala “Vasile Pârvan” Bârlad, Școala Nr. 1 Bălteni, Liceul Tehnologic “Ion Mincu” Vaslui, Școala “Mihai David” Negrești, Școala “George Tutoveanu” Bârlad, Școala “Dimitrie Cantemir” Vaslui. Cea mai mică sumă de bani o va primi Liceul Tehnologic “Petru Rareș“ Bârlad – 3.631 lei.

În cadrul programului de prevenire a violenței și infracțiunilor în mediul școlar „Împreună prindem curaj” s-au mai înscris încă 32 de școli, însă nu toate au primit finanțare. Două dintre unități au fost respinse pentru că au avut părți identice în proiect. Este vorba despre Grădinița Nr. 17 și Grădinița nr. 9. “Județul Vaslui are alocată suma de 73100 lei. Întrucât suma maximă ce poate fi acordată derulării unui proiect la nivelul de unitate de învățământ este de 5000 lei, repartizarea sumelor/proiect este în concordanță cu punctajul obținut în ordine descrescătoare. Acest lucru ne-a permis să avem incluse în programul județean un număr de 16 unități de învățământ”, se arată în decizia comisiei județene de selecție a proiectelor în cadrul programului de prevenire a violenței și infracțiunilor în mediul școlar „Împreună prindem curaj”.

Ce activități pot organiza școlile în cadrul proiectului „Împreună prindem curaj”

Activitățile vor putea fi organizate în cadru școlar sau extrașcolar, inclusiv în săptămâna „Scoala Altfel”. Iată câteva exemple: activități de cunoaștere și dezvoltare a coeziunii pentru elevi, cadre didactice; Biblioteca vie, inclusiv cu victime ale violentei/ persoane care au fost condamnate, apoi reintegrate și reabilitate social; Teatru forum; Cluburi de filme/ documentare tematice; Grupuri de sprijin pentru elevii implicați în situații de violență (elevii cu comportamente violente, elevii victime, dar și elevii martori); Vizite la tribunal, la muzeele închisorilor; Activități artistice și sportive; Concursuri tematice; Campanii de conștientizare și sensibilizare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.