spot_img
spot_img
4.4 C
Vaslui
23-ian.-2025

Aviz fermierilor din Vaslui, care vor subvenții APIA: 17 mai, termenul final pentru depunerea cererilor unice fără penalizare

- Advertisement -
ONLINE… În contextul pandemiei de COVID, cererile pentru subvenții se depun prin mijloace electronice, fără a se prezenta la centrul județean APIA.

BANI… Fermierii din Vaslui, care vor să primească subvenții APIA și nu au depus până acum cererile unice de plată, trebuie să se grăbească. 17 mai este termenul final până la care le pot înregistra fără penalizare. În contextul pandemiei de COVID, cererile se depun prin mijloace electronice, fără a se prezenta la centrul județean APIA. Până pe 22 aprilie, au fost depuse, la nivel național, 550.655 cereri, pentru o suprafață de 3.793.501,08 ha.

Completarea Cererilor unice de plată se realizează pe site-ul APIA (www.apia.org.ro), accesând link-ul aplicației IPA-Online (http://lpis.apia.org.ro), iar documentele care se atașează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice, către Centrele județene/locale APIA de care aparțin fermierii. „Reamintim că se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafețe de teren în diferite localități sau județe. Ca în fiecare an, APIA este alături de fermieri pe tot parcursul Campaniei și acordă tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea fondurilor europene și de la bugetul de stat”, se arată într-un comunicat transmis de APIA.

„Orice fermier care solicită plăți în cadrul schemelor de plată are obligația să respecte normele de ecocondiționalitate”

De asemenea, în comunicat reprezentanții APIa atrag atenția ca înainte de semnarea Cererii unice de plată sector vegetal și zootehnic, să se verifice încă o dată datele înscrise și documentația depusă. „Reamintim că, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, România beneficiază de fonduri europene, prin aplicarea schemelor de plăți/măsurilor de sprijin/ajutoarelor naționale tranzitorii, ca mecanisme de susținere a producătorilor agricoli, respectiv: schema de plată unică pe suprafață (SAPS), plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, plata pentru tinerii fermieri, plata pentru micii fermieri, schema de sprijin cuplat în sectorul vegetal și zootehnic; măsurile compensatorii de dezvoltare rurală: Măsura 10 – Agro-mediu și climă, Măsura 11 – Agricultura ecologică, Măsura 13 – Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice (PNDR 2014-2020); ajutoarele naționale tranzitorii (ANT) care se acordă în sectorul vegetal și zootehnic. Potrivit prevederilor legislației europene și naționale, orice fermier care solicită plăți în cadrul schemelor de plată/măsurilor de sprijin/ajutoarelor naționale tranzitorii aferente Campaniei 2021, au obligația să respecte normele de ecocondiționalitate, care cuprind Bunele Condiții Agricole și de Mediu (GAEC) și Cerințele Legale în Materie de Gestionare (SMR), pe tot pacursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatației, indiferent de mărimea lor (inclusiv pe cele neeligibile și pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producției)”, se mai precizează în comunicatul de presă transmis de APIA.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.