spot_img
spot_img
-4 C
Vaslui
15-ian.-2025

AUDIO | Dumitru Buzatu, discurs halucinant la comemorarea revoluționarilor vasluieni: „de fapt, este o sărbătoare”

- Advertisement -
SURPRINȘI… Toți participanții prezenți la comemorare au rămas uimiți de cuvintele pe care Dumitru Buzatu le-a rostit pentru că, în niciun caz, nu se poate considera că evenimentul în cadrul căruia au murit 23 de vasluieni, poate reprezenta, chiar și la 33 ani distanță, un prilej de sărbătoare.

DEPLASAT… Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a avut un discurs halucinant ieri, 22 decembrie, la evenimentul de comemorare a vasluienilor morți în timpul Revoluției din 1989. Acesta a spus că evenimentul este o „sărbătoare” și că nu exagerează când spune asta, pentru „că știm cu toții că ne-am adunat aici, la cimitir, pentru a-i comemora pe aceia care și-au sacrificat viața pentru un anumit ideal, fie că a fost comun, fie personal în momentul acela”. Profesor de filosofie la bază, Buzatu a avut întotdeauna cuvintele la el, fie că a fost vorba de evenimente publice sau private. Ieri, însă, nu doar că a avut un discurs lipsit de substanță, dar a avut și momente de incoerență: „această sărbătoare, chiar dacă este într-un loc cam impropriu poate, ar părea că este impropriu pentru a fi numită sărbătoare, da’ poate dacă ne gândim numai la evenimentul pe care îl avem aici în fața noastră, e un pic mai greu. Însă eu cred că și comemorările au acest… (neinteligibil)”. Toți participanții prezenți la comemorare au rămas uimiți de cuvintele pe care acesta le-a rostit pentru că, în niciun caz, nu se poate considera că evenimentul în cadrul căruia au murit 23 de vasluieni, poate reprezenta, chiar și la 33 ani distanță, un prilej de sărbătoare.

În cadrul discrusului său, Dumitru Buzatu a vrut să îl contrazică pe președintele Asociației ’22 Decembrie, însă nici acest lucru nu i-a ieșit. Ba mai mult, acesta l-a numit folosindu-i doar prenumele, lucru total nepotrivit pentru manifestări solemne, când se folosește nu doar numele întreg, ci și pronumele de politețe – „domnul”: „a zis Paul aici că Steinhardt nu era român, era altceva. Eu zic că era român, că, de fapt, lucrurile acestea sunt manifestări cetățenești, pot fi români, pot fi evrei, și romi, și germani și alte naționalități”. Exprimarea președintelui CJ este incoerentă, nu spune nimic concret și nu argumentează nicio idee, lucruri absolut surprinzătoare, pentru că, de obicei, discursurile sale erau clare și concise.

Dumitru Buzatu: „e bine să ne amintim, să considerăm că este o expresie a voinței, a poporului român”

Redăm, în rândurile următoare, discursul președintelui CJ, Dumitru Buzatu, susținut ieri, la 33 ani de la Revoluția de la 1989. „Iată că ne întâlnim astăzi aici ca în fiecare an, autorități ale statului, instituții, distinși reprezentanți ai clerului și cetățeni. Dacă ne luăm după această imagine compozit a celor care sunt prezenți la eveniment, am părea că este o manifestare a statului. Desigur că este și a statului pentru că sunt consacrate lucrurile acestea prin legi, prin acte normative, dar eu cred, însă, că de fapt este o sărbătoare și nu exagerez când spun că este o sărbătoare, pentru că știm cu toții că ne-am adunat aici, la cimitir, pentru a-i comemora pe aceia care și-au sacrificat viața pentru un anumit ideal, fie că a fost comun, fie personal în momentul acela. Asta înseamnă că, de fapt, caracterul acesta popular, aceia care s-au jertfit pentru noi, cei care suntem astăzi aici, nu puteau să vină din altă parte decât din rândul masei, al poporului român, poporului sau poate din rândul cetățenilor români, să zicem, pentru că a zis Paul aici că Steinhardt nu era român, era altceva. Eu zic că era român, că, de fapt, lucrurile acestea sunt manifestări cetățenești, pot fi români, pot fi evrei, și romi, și germani și alte naționalități. De aceea, cred eu, că această sărbătoare, chiar dacă este într-un loc cam impropriu poate, ar părea că este impropriu pentru a fi numită sărbătoare, da’ poate dacă ne gândim numai la evenimentul pe care îl avem aici în fața noastră, e un pic mai greu. Însă eu cred că și comemorările au acest… (neinteligibil). De aceea, poate că e bine să ne amintim, să considerăm că este o expresie a voinței a poporului român și …. (neinteligibil), aceia care au căzut și și-au jertfit viața, aceia merită întoteauna să fi… Și eroismul lor, și faptele lor să fie omagiate. Să îi odihnească Dumnezeu în pace, celor vii să le dea multă sănătate și viață lungă. Celor prezenți, să le dea putere de a fi în mijlocul acestui eveniment pentru a aduce cinstire acelor ce s-au jertfit”, a spus președintele CJ în cadrul evenimentului de comemorare a celor 33 de ani de la Revoluția din 1989. Vom anexa, de asemenea, și înregistrarea audio a discursului ținut de Dumitru Buzatu.

De la „tembel” și „răgălii”, la lipsa de coerență

Și la ședința de Consiliu Județean de miercuri, Dumitru Buzatu a avut un moment în care exprimarea coerentă a părut să-l părăseacă. „Eu vă rog, dacă aveți această disponibilitate, adresându-vă și o solicitare de scuze, dacă discuțiile au fost ceva mai înfierbântate… Nu chiar foarte înfierbântate, dar ceva mai înfierbântate”, le-a spus președintele CJ consilierilor județeni. Situația este una nouă, pentru că până acum, Dumtru Buzatu s-a remarcat printr-un limbaj coerent, uneori chiar colorat sau incisiv, nicidecum lipsit de substanță sau coerență. Reamintim că în urmă cu trei ani, la finalul discursului său de 1 Decembrie, Buzatu a avut o reacție nervoasă, numindu-l pe un vasluian «tembel». Acesta a spus: „Tuturor celor prezenți “La mulți ani!” La mulți ani, România! La mulți ani, români! (…) Măi, tembelule, măi!”. Nu a fost singura reacție de acest fel a președintelui CJ. Tot în urmă cu câțiva ani, politicianul le-a spus jurnaliștilor să nu-l mai frece la cap și i-a numit „răgălii” pe cei care protestau împotriva ordonanței 13.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. Buie Muzatu ! Trebuie sa fie o mișcare care sa trezească conștiința vasluienilor noștri ! Oamenii ăștia care sărbătoresc comemorarea revoluției sunt putred de bogați , fără împrumuturi in bănci , fără istoric antreprenorial , doar din munca la stat după revoluție ! Sunt niște profitori ai unui sistem care l-au construit ca o mafie ! Ăștia și-au pus peste tot in aparatul bugetar lipitori de afișe și oameni slabi pregătiți gata sa execute orice la comanda politrucilor ! Ăștia nu sunt politicieni in adevăratul sens al cuvântului ! Sunt mafia care sug sângele statului roman ! Ne-au plecat toți tinerii din țara ! Ne-au plecat generații și ne vor mai pleca – vor uita țara asta – pana vor ajunge sa trăiască doar ei cu ei !!! Treziți-va romani ! Doar Mișcările cetățenești susținute , neîntrerupte – sunt singura șansa sa scăpăm de lichelele pământului ! Altfel .. copii noștri – generații întregi – ori vor pleca capul ori vor pleca afara ! Țineți minte Buie Muzatu !!

  2. Pentru țară, pentru oamenii simpli, ziua de 22 decembrie reprezintă un moment de doliu, de suferință, de incurajare a celor care și-au pierdut rudele sub rafala mitralierelor. Maria Munteanu, domnule Buzatu, a murit în data de 22 decembrie 1989 după ce a fost împușcată în cap. Ioanesei Adrian, la fel, în zona Mărăcineni, se ducea cu trenul la București în acea zi, iar când a scos capul pe geam, a fost împușcat în cap. De asta ziua de 22 decembrie ar trebui sa fie zi de doliu. Pentru cei care au profitat de revoluție, pentru securiștii din eșalonul secund, poate fi și cu siguranță este zi de sărbătoare! Sa ciocniti în pahar de șampanie și pentru noi, domnule președinte!

  3. Normal că este sărbătoare în fiecare zi când juristele soții de jandarmi și copii de PSD iști angajati la cj ajung mai târziu la serviciu pt că se poate

  4. Mai pupau ei venituri nesimțite și hoții fără sa pățească nimic?, copii puși șefi prin instituții, neveste în guvern ?
    Asta e un cadou extraordinar, în fiecare luna ar trebui sa dea de pomana la mormintele fraierilor care au murit pentru niște escroci ca pentru țara nici într-n caz n-au murit

  5. Cum dracu bai la un astfel de eveniment sa lasi un card, o haita, de interlopi sa se desfasoare? Se invart in mormant saracii comemorati!!! Tocmai lor sa le aduca omagii tocmai de ei si pt ei sa vorbeasca toti cei „inzestrati ” cu toate elementele negative …cu toata insiruirea de acte antisociale la purtator, acte impotriva carora au luptat si si au pierdut viata!! Au murit pentru libertatea astia iti pun pumnul in gura, au murit pentru dreptate astia au doar ” dreptatea lor” nu si a legii , au murit pentru o viata mai buna a lor si a copiilor lor astia au ingropat -o!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.