spot_img
spot_img
2.5 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Au spart peretii pentru a se racorda la apã!

- Advertisement -

NECAZ Locuiesc în douã din cele mai insalubre blocuri din Husi, cu toaleta comunã si chiuvetã pe fiecare palier! Pentru a-si improviza totusi o sursã de apã în locuintã, unii au fost nevoiti sã spargã peretii si sã se racordeze ilegal. Este vorba despre familiile care trãiesc în cãminele fostei fabrici de conserve (Vitacons), de pe strada „Husi-Stãnilesti”, în conditii greu de imaginat pentru 2012.

Putin peste jumãtate din familiile care ocupã aceste garsoniere si-au achizitionat locuinta, iar ceilalti stau cu chirie. Din cauza lor, spun proprietarii, se trãieste greu în aceste imobile. „Noi, care suntem proprietari, dorim sã facem mai mult pentru blocurile acestea douã, despre care toatã lumea spune cã sunt cele mai urâte din oras, însã avem o mare problemã: chiriasii! Sunt persoane care nu si-au cumpãrat garsonierele si lor nu le pasã dacã noi facem curat, dacã vrem sã mentinem curãtenie, dacã stricã pe la toalete sau rup usile pe aici! Mai mult decât atât, ei sunt datornici la Primãrie, unde plãtesc chiria, si totusi nu sunt dati afarã. Dacã ar fi evacuati sau dacã li s-ar impune sã îsi cumpere locuinta, noi credem cã ar fi mai responsabili. Asa, toatã lumea de bunã credintã stie cã dacã, la bloc, ai vecini rãi si iresponsabili, atunci nimic nu poti face”, a spus Aurel Sava, 50 de ani, proprietarul uneia dintre garsoniere.

În „cutiile de chibrit” locuiesc familii cu câte doi, trei copii!

IMPROVIZATIE Aceste blocuri au apartinut înainte fostei fabrici de conserve (numitã SC Vitacons dupã Revolutie) si aveau garsoniere muncitoresti. Doar cu câte o cãmãrutã tip „cutie de chibrit”, garsonierele au ajuns astãzi sã fie locuite si de familii cu doi sau trei copii. „Ne descurcãm greu, pentru cã suntem familii sãrace si nimeni nu are puterea sã repare sau sã facã îmbunãtãtiri aici. Avem copii. Eu am doi bãieti la scoalã, le trebuie multe lucruri si, recunosc, nu mi-am plãtit chiria de 11 luni. Cred cã s-au adunat câteva milioane bune (lei vechi, n.r.). Plus cã, din cauza cã luãm apa de lângã toalete, bãiatul cel mic mi s-a îmbolnãvit de multe ori, iar medicul de familie ne-a spus sã nu mai luãm apã de acolo”, spune Cristina, 32 de ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.