spot_img
spot_img
1 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Au fost mai buni, nu doar de Crãciun, ci pe tot parcursul anului

- Advertisement -

GENEROSI 2010 a adus pentru copiii Colegiului Agricol “Dimitrie Cantemir” din Husi o schimbare de atitudine extrem de interesantã! Îndrumati de cadrele didactice, elevii s-au implicat de-a lungul anului într-o serie de acte caritabile importante si au dovedit cã pot compensa cu succes rezultatele scolare cu gesturile nobile, fãcute pentru a-i ajuta pe cei mai sãrmani dintre huseni. Mai mult, reprezentantii scolii sustin cã s-ar bucura dacã ar putea face ca, într-o zi, actiunile caritabile sã devinã o adevãratã traditie a acestui Colegiu.

EDUCATIE “Cea mai grea lectie este aceea a omeniei. Dacã nu deprinzi de mic obiceiul de a ajuta, de a dãrui ceva din ce ai celor necãjiti, nu o vei mai face niciodatã”, spun cadrele didactice ale Colegiului Agricol “Dmitrie Cantemir”. Si probabil cã aceastã idée generoasã a devenit din acest an un fel de…devizã a scolii, de vreme ce, în ultima perioadã tot mai multe vesti despre actiuni caritabile initiate de membrii acestei institutii, au avut ecou în întreg municipiul. “Totul este sã îti doresti sã faci bine, sã fii alãturi de oamenii necãjiti, în momente grele. În unele cazuri, initiativa a venit de la domnii profesori, în alte cazuri de la noi. Nu ar fi deloc o idée rea sã permanentizãm acest fel de activitate caritabilã. Si noi ne vom simti mai buni si mai utili, dacã vom ajuta persoane nevoiase”, spune Elena, elevã în clasa a XI-a, a Colegiului Agricol “Dmitrie Cantemir”.

În ajutorul celor necãjiti!

Fie cã au fost sustinãtorii evenimentului national, numit “Un million de stele”, menit sã sensibilizeze toti românii fatã de semenii lor care se zbat în sãrãcie, fie cã au initiat spectacole în scop caritabile, pentru a-si ajuta proprii colegi, coplesiti de greutãtile materiale, copiii si profesorii de la “Dimitrie Cantemir” si-au dovedit bunele intentii. Mai mult, pentru aceste sãrbãtori de Crãciun, un nou gând admirabil i-a animat: din donatii proprii, au strâns pachete cu alimente pentru 20 de familii sãrmane. Liceenii spun cã s-au bucurat sã facã astfel de gesture mãrinimoase.

Voluntariat pe lângã “Surorile Sãracilor”!

De altfel, una dintre profesoarele care i-a motivat adesea în acest sens pe copiii Colegiului Agricol, Liliana Anitoae, sustine cã a reusit sã stabileascã si o legãturã frumoasã cu surorile catolice, din Asociatia ,,Congregatia Surorilor Sãracilor Pãrintelui Vincenzio Morinello”, recunoscute pentru actiunile lor ample, de ocrotire a copiilor si bãtrânilor. “Actiunile noastre de voluntariat au început în cadrul proiectului,,Let’s Do It, Romania”. Apoi, pe la sfârsitul lunii octombrie, am gãsit la scoalã un afis despre voluntariatul în domeniul social, la Asociatia,,Congregatia Surorilor Sãracilor Pãrintelui Vincenzio Morinello” si m-am dus sã vãd despre ce e vorba. Am avut o surprizã mare când am vãzut acolo si elevi de la noi de la scoalã, ca voluntari. Pe parcurs am reusit sã mai conving si pe altii sã li se alãture”, sustine profesoara Liliana Anitoae.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.