FESTIVAL… Săptămâna aceasta se pun în vânzare biletele și abonamentele la Festivalul Umorului “Constantin Tănase”. Miercuri (11 septembrie) și joi (12 septembrie) vor putea fi cumpărate doar abonamentele. Prețul este de 500 de lei/abonament și permite accesul la toate cele nouă zile de festival. “În prima zi (11 septembrie) nu vor fi vândute mai mult de patru abonamente/persoană. Biletele vor putea fi achiziționate începând cu data de 13 septembrie(200 bilete/zi). Un bilet de categoria A costă 70 lei/zi, iar un bilet de categoria B – 60 lei/zi (primele două rânduri). Programul agenției de bilete pentru perioada 11 septembrie – 4 octombrie este luni – vineri (orele 12.00 -18.00). În perioada desfășurării festivalului (5 -13 octombrie) biletele nevândute vor putea fi achiziționate între orele 17.00 – 18.30. Agenția de bilete va funcționa în incinta Centrului Cultural “Dimitrie Cantemir”, parter (fosta Casă a Armatei)”, a transmis dircetorul Centrul Cultural, Lucian Onciu.
Festivalul Umorului “Constantin Tănase” se va desfășura în perioada 5 – 13 octombrie. Evenimentul va include mai multe spectacole de teatru, dar și activități la Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul” și Muzeul Județean “Ștefan cel Mare”. Vasluienii vor avea ocazia să revadă Grupul “Divertis”, din care face parte și vasluianul Valentin Darie, dar și actori ai mai multor teatre din țară: Teatrul de Comedie București, care va veni la Vaslui cu spectacolul “A fi sau a nu fi”, de Nick Whitby (regia Vlad Massaci), Teatrul “Nottara” București – “La doi pași de Mullingar” de John Patrick Shanley (regia Cristi Juncu), Teatrul “Toma Caragiu” Ploiești – “La vita e bella” (regia Marcela Țimiraș), Teatrul Municipal “Matei Vișniec” Suceava – “Pisici 2” (regia Bobo Burlăcianu), Teatrul Tineretului, Piatra Neamț – “Amintiri”, după Ion Greangă (Ada Milea), Teatrul Mic din București – “Tartuffe”, de Moliere (regia Gelu Colceag). Din programul festivalului mai fac parte și câteva concursuri: Centrul Cultural “Dimitrie Cantemir” organizează Concursul de interpretare satirică, Muzeul județean organizează Salonul Internațional de Caricatură, iar Biblioteca județeană – Concursul de literatură satirico-umoristică.
Daca acest festival este organizat de instituțiile statului, de ce se pun bilete în vânzare?!! Daca era o initiativa privată, înțelegeam să plătești bilet, dar când tu folosești bani din bugetul statului, deci…nu cheltui un ban de la tine, de ce să plătim?