Magazinele de carne din pietele vasluiene se pregãtesc sã întâmpine cum trebuie sãrbãtorile de iarnã. Adicã sã fie cât mai aprovizionate si sã-si aranjeze cât se poate de bine preturile. Vasluienii trebuie sã fie foarte atenti când merg la cumpãrãturi, pentru cã preturile diferã, uneori, enorm, de la un magazin la altul, mai ales la carne. De exemplu, în Piata Vidin , la un astfel de magazin, pulpa de porc costã 13 lei, iar la un altul, situat la câtiva metri distantã, acelasi produs costã 20 de lei! La fel este si în cazul pulpei de vitel, care se gãseste fie la 15 lei kg, fie 18 sau chiar 20 lei! În conditiile în care buzunarele vasluienilor sunt din ce în ce mai subtiri, cumpãrãturile cer multã rãbdare si cumpãtare. Cu alte cuvinte, trebuie luate la rând magazinele, pentru a se compara preturile. Tinând cont de diferentele mari, se pot economisi câteva zeci de lei bune, dacã mai întâi se “colindã” magazinele si abia dupã aceea se trece la cumpãrat, fireste din locul unde sunt cele mai bune preturi. Portocalele costã între 3 si 4 lei/ kg, pulpele de pui la bax se dau cu 5 – 7 lei/kg, iar cât priveste… brazii, comerciantii sperã cã vor mai gãsi totusi vreun naiv care sã le dea 60 de lei, spundându-i, indulgent, cã, pentru el, fac o exceptie si mai lasã din pret cu 5 lei!