DECIZIE… În noul an scolar, elevii trebuie sã meargã la scoalã îmbrãcati „decent”. Potrivit Statutului Elevului, acestia au obligatia de a avea „un comportament civilizat si de a se prezenta la scoalã într-o tinutã vestimentarã decentã si adecvatã si sã poarte elemente de identificare în conformitate cu legislatia în vigoare si cu regulamentele si deciziile unitãtii de învãtãmânt preuniversitar”.
Documentul nu defineste exact ce ar presupune codul vestimentar care va fi impus de fiecare unitate de învãtãmânt, ci doar s-a eliminat din statutul elevului un fragment dintr-un articol, astfel încât elevii nu vor mai fi lãsati sã intre în scoalã dacã nu sunt îmbrãcati adecvat. Cu toate acestea, Regulamentul-cadru de organizare si functionare a unitãtilor de învãtãmânt, care intrã în vigoare de la 1 septembrie, prevede cã „în unitãtile de învãtãmânt sunt interzise mãsurile care pot limita accesul la educatie al beneficiarilor primari, cum ar fi, de exemplu, efectuarea de cãtre acestia a serviciului pe scoalã, interzicerea participãrii la cursuri sau sanctionarea beneficiarilor primari care nu poartã uniforma unitãtii de învãtãmânt sau altele asemenea”. Uniformele scolare ar putea sã revinã, dacã un proiect de lege depus la Senat va fi adoptat de Parlament si promulgat de presedinte. În proiect se aratã cã detaliile tehnice privind obiectele vestimentare si de încãltãminte ce compun uniforma scolarã vor fi aprobate prin ordin al ministrului educatiei. Plata uniformelor s-ar putea face, conform proiectului, din fonduri guvernamentale de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Educatiei sau al altor institutii ce coordoneazã unitãti din reteaua nationalã scolarã, din bugetele consiliilor judetene sau ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti si consiliilor locale, dar si din fonduri externe nerambursabile. În expunerea de motive este mentionat cã „potrivit studiilor realizate de Comisia Europeanã, abandonul scolar este cauzat de problemele personale sau de familie, dificultãti de învãtare sau, în cele mai multe cazuri, situatia socioeconomicã precarã, care, din pãcate, se poate traduce prin imposibilitatea pãrintilor de a sustine achizitionarea rechizitelor sau a obiectelor vestimentare necesare frecventãrii cursurilor fizice, ori a mijloacelor informatice pentru asigurarea accesului la cursurile în format online”.
Dar știu și profesori prosti care veneau cu blugii rupți in genunchi…poate citesc aici și văd că sunt niște prostani…dați afară din învățământul și așa bolnav.
Ți-ai găsit? Adolescenții din ziua de azi sunt inculți, aroganți, nesimțiți, fără bun simț, drogati, târfe etc în hipermajoritatea lor. Băieții parcă au penis pe post de clitoris, se îmbracă că niște 3,14zde blazate iar fetele caută p..@ fără niciun deranj. Generație de de generați.
Foarte bine! Școală e școală, iar ca elev, trebuie sa fii prezent intr_o ținută serioasa!! Mai ales ca fata, consider ca nu trebuie sa te prezinti imoral costumata, cu tanga-n kur la vedere prin colantul mulat și transparent, ori cu sutienul juma’ de cupa prin bluza transparenta! Nu poți avea pretentia ca, pe lângă atenția colegilor, sa nu atragi și ‘privirea” unui profesor, total imoral!! Pai ma uit eu ca femeie când le vad pe fete pe strada îmbrăcate asa, darămite un bărbat, mai ales în cadrul scolii, unde se presupune ca trebuie sa fie probitate!?!